Breaking News

Jennifer Probst: Keresd az alkalmat


Egy válóperes ügyvéd és egy társkereső - jól szórakoztam

Jennifer Probst: Keresd az alkalmat


A blogturnéról





A Libri kiadó jóvoltából jenet meg Jennifer Probst legújabb sorozatának első kötete, a Keresd az alkalmat. Probst neve ismerősen csenghet azok számára, akik olvasták a Milliárdosfeleségek sorozatát.


Eredeti cím: Searching for Someday
Kiadó: Libri
Oldalszám: 390
Fordító: Babits Péter
ISBN: 9789633104668
Sorozat: Keresd... 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,86)
Megrendelési link
Verilyben sikeresen működik a házasságközvetítő, amelyet Kate Seymour irányít két barátnőjével karöltve. Kate nem pusztán okos üzletasszony, de titkos erő birtokában is van: amikor a szerelem ott vibrál a levegőben, akkor mintha áramütés érné. Ezt érzi, amikor találkozik Slade Montgomeryvel, a kissé indulatos és döbbenetesen jóképű válóperes ügyvéddel, aki egy napon beront a házasságközvetítő irodába, és bizonyítékot követel: nem teszik-e tönkre az ő sérülékeny húgát, aki Kate legújabb ügyfele? Kate csak úgy tudja meggyőzni a férfit arról, hogy ő nem csaló, ha megtalálja neki álmai asszonyát. De vajon sikerül-e Kate-nek megtartania a két lépés távolságot, amikor a férfi olyan hatással van rá, hogy szinte remeg a lába a jelenlétében? Vagy talán a házasságközvetítő is révbe ér egyszer?

Az első mondat:


"Nincs mit szépíteni rajta."

Véleményem


Ez volt az első Jennifer Probst könyvem, eddig valahogy kimaradt az életemből. De nem csalódtam. Kifejezetten jól szórakoztam a Keresd az alkalmat olvasása közben. 

Először is szeretnék valamit tisztázni: bár a főszereplőnek, Kate-nek valóban van egy különleges képessége, ez inkább csak fűszer a történetben, semmiképp sem mondanám paranormálisnak vagy fantasynek a történetet. Ez egy romantikus könyv. Kate képessége inkább csak egy valamiről gondoskodik: a bizonyosság aromájáról. Milyen lenne, ha érintésre meg tudnád mondani, ki az Igazi? 

 
Ó, hát persze, hogy nem lenne olyan egyszerű a történet. Könnyű elképzelni, hogy megérintenénk, aztán összejönnénk vele, és vége. De Kate már épp feladná a randizást a rengeteg próbálkozás után, ráadásul mégsem bökheti csak úgy oda a másik félnek, hogy "Helló, Kate vagyok, és te vagy az igazi. Ja, hogy honnan tudom? Különleges képességem van." Az, hogy semmi sem történhet ilyen egyszerűnek, nekünk, olvasóknak persze csak jó, hiszen így lesz izgi minden.

Ugyanis a párosunk két tagja nem is lehetne ennél különbözőbb. Kate egy társkeresőt vezet, Slade válóperes ügyvéd. Kate minden csalódás ellenére még remél, Slade már csalódott és megkeseredett. Ezerszámra nézi végig a csúnya válásokat, és az ő háta mögött is van már egy. 
Slade pedig semmiképp nem hagyhatja, hogy sebezhető húgát kihasználja valami humbug társkereső szervezet. Döntésre jut: ha máshogy nem megy, ő is belevág, és bebizonyítja, hogy a három nő, akik a vállalkozás vezetik, csaló. És ha sikerül neki, nem csak húgát menti meg, hanem egy szép kis pert is a nyakukba akaszt. 

Kate számára tehát itt a kihívás: meg kell találnia a tökéletes társat Slade-nek. Csak arra nem számít, hogy mi történik majd, ha megérinti... 

Viszonylag ritka az, hogy mindkét főszereplőt igazán szeressem egy történetben, és még ritkább, hogy a női főszereplőt jobban. A Keresd az alkalmat esetében mégis ez történt. Imádtam, hogy Kate nem vár a megmentőre, egy igazán erős és határozott hősnő. Megtanult boldogulni, megtanulta elfogadni magát, és minden nehézség ellenére még nem adta fel a reményt. Felépítette a saját életét, a vállalkozását, vannak igaz barátai, nem arról szól az élete, hogy várja a szőke herceget, aki majd megmenti. 

Vele szemben Slade sok szempontból tipikus jó pasi: jól néz ki, intelligens és még anyagilag is jól áll. De ami a legfontosabb: elképesztően gondoskodó, néha talán már túlságosan is. Imádtam, mennyire próbálta óvni a húgát, még ha a módszereivel nem is mindig értettem egyet. Viszont igazán keményfejű, jó pár olyan jelenete volt, amikor elküldtem volna a fenébe. Még szerencse, hogy Kate megbocsátóbb és önzetlenebb nálam.

Ketten együtt nagyon jó párost alkotnak. Imádtam azt is, amikor vitatkoztak, és azt is, amikor épp nagy volt a béke. 


És amit még nagyon szerettem: a mellékszereplők. Egyrészt ott vannak a barátnők, másrészt Slade húga, egy-két ügyfél. Mindegyiküknek megvan a maga története, némelyikre kifejezetten kíváncsi vagyok, úgyhogy alig várom a folytatást, hogy még többet megtudjak róluk. De mind közül két mellékszereplőt emelnék ki igazán, és mindkettő elég váratlan volt. Az egyikük Kate anyja, aki a végtelenségig bohókás, amolyan hippi, aki nyíltan beszél szexről meg úgy mindenről, néha elszív egy füves cigit, és feltétlenül rá akar tukmálni a lányára egy vibrátort. Minden egyes jelenetén nevettem, még ha én magam nem is szeretnék egy ilyen anyát. A másik szereplő pedig Robert, Kate kutyája. Hihetetlenül jó volt nézni kettejük kapcsolatát, hogy hogyan találtak egymásra a bajban és mennyi szeretetet adtak egymásnak. És az utóhangban az a csavar. Nem számítottam rá, de jót mosolyogtam rajta. 

Összességében egy könnyed, romantikus történet ez, érdekes mellékszereplőkkel és humorral. Nekem bejött. 

AJÁNLOM


Nyereményjáték


A Keresd az alkalmat hősnőjének, Kate-nek, saját bevallása szerint akut vígjáték függősége van, s a regényben számos komédiát említenek. Hét állomásos játékunkban hét különböző szórakoztató mozifilm magyar címét kell kitalálnotok a közreadott rövid jellemzések alapján.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Mai film:
A baráti lánytársaság egyik tagja házasodni készül, ám előtte a csajok még alaposan kitesznek magukért ebben a 2011-es Melissa McCarthy komédiában.

a Rafflecopter giveaway
 

A turné menetrendje


06.27 Kristina blogja
06.28 Angelika blogja
06.29 Szembetűnő
06.30 Deszy könyvajánlója
07.01 Dreamworld
07.02 Insane Life
07.03 CBooks

Nincsenek megjegyzések