Breaking News

Kim Karr: Kötődés



Kim Karr: Kötődés

A blogturnéról




Eredeti cím: Connected
Kiadó: Wow
Oldalszám: 352
Fordító: Dudás Éva
ISBN: 9789631219968
Sorozat: Connections 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,15)
Megrendelési link
Végre magyarul is olvasható Kim Karr nagysikerű sorozata, a Connections!
Dahlia London lelkét apró darabokra törte egy kegyetlen tragédia. Úgy érzi, a
szerelmével együtt a boldogságtól is búcsút kellett vennie. Örökre.
Hiába telnek az évek, a szomorúságot nem tudja maga mögött hagyni. Ám amikor megbízzák, hogy készítsen interjút River Wilde-dal, a The Wilde Ones zenekar frontemberével, akiért egy régi, véletlen találkozásuk óta titkon rajong, mindketten lángra gyúlnak. Minél több időt töltenek együtt, annál jobban elmélyül a kapcsolatuk. Dahlia végre elhiszi, hogy megtalálta a lelki társát.
A gyász és a folyton kísértő múlt azonban ismét a felszínre tör. Vajon elkezdődhet-e így kettejük közös jövője? Vagy az élet még tartogat elképzelhetetlen fordulatokat?
A sorozat különös történettel indul, tele fájdalmasan felkavaró és lüktetőn izgalmas dallamokkal, akárcsak az a kétarcú zenei világ, amelynek kulisszái mögé bepillanthat az olvasó.

Az első mondat:


"Sokszor jártam már ezen a helyen, de ez a nap más."

Véleményem


Amikor nekiálltam a Kötődésnek, biztos voltam benne, hogy valamilyen súlyos problémának elő kell kerülnie. Hiszen ez egy new adult történet, ráadásul Wow könyv, innentől kezdve ez nem is lehet kérdés - az viszont igen, hogy éppen milyen súlyos gond lesz a történet hátterében. 

A Kötődés fő kérdése a gyász. A főszereplőnk, Dahlia (akinek a nevét imádom, még akkor is, ha az egyik saját szereplőm jutott folyamatosan eszembe, akit szintén így hívnak) még fiatalabb korábban elveszítette a szüleit, aztán nem sokkal később a nagybátyját. Teljesen egyedül maradt a világban, kivéve a barátait és a pasiját, aki mindig mellette állt. Időközben már a vőlegénye lett, és úgy tűnt, a kapcsolatuk már mindent túlél. Ám egy nap súlyos tragédia történt, és Dahlia őt is elveszítette. De mégis hogyan folytassa tovább az életét, amikor mindent elveszített, és mindenhol csak az emlékekbe botlik?


Nos, a válasz egy új szerelem formájában érkezik. Dahlia még a vőlegényével volt, amikor egy buliban találkozott Riverrel. Csak néhány percet töltöttek együtt, de az mély nyomot hagyott benne. Akkor ott hagyta a srácot, aki az azóta eltelt években igazi sztár lett. Sok év múltán újra találkoznak, és kapnak még egy esélyt. 

"Mi van, ha az „egyszer az életben” megtörténhet kétszer is?"

A történet alapsztoriját imádtam. Kellően romantikus és álomszerű, hogy a nagy románcok kedvelői imádhassák. River és Dahlia között kétségtelenül az első pillanattól kezdve megvan a kémia - nagyon jó nézni, mennyi közös van bennük, hogy milyen könnyedén egymásra hangolódnak. Szerettem a párbeszédeiket a cuki pillanataikat, meg azt, hogy mindkettőjüknek megvannak a dilijeik, ettől sokkal valóságosabbnak hatottak. De a helyzet az, hogy ez egy idő után kevés volt csupán kettejük kapcsolata, vagyis... túl sok. 

Nagyon tetszett, hogy a könyv alaptémája a gyász feldolgozása és az újrakezdés. Viszont szerintem ezt sokkal szebben is meg lehetett volna jeleníteni, kicsit jobban elmélyülni benne. A továbblépés persze szép, de akkor is túlságosan gyorsnak éreztem. De talán még ez sem zavart volna annyira, ha nem éreztem volna azt egy idő után, hogy nem haladunk előre. River és Dahlia viszonylag gyorsan egymásra találnak, és bár meg kell küzdeniük mindenféle bizonytalansággal és problémával, mégiscsak együtt van. Ez pedig azzal jár, hogy néhány mondat után gyakorlatilag minden beszélgetük szexbe torkollik. És nincs baj a szexjelenetekkel, sőt, meg új kapcsolat, nyilván érthető is a dolog, de amikor a háttérben nagy dráma folyik és kibontásra szoruló kérdések várnak ránk. 


Különösen idegesítővé válik ez már csak azért is, mert amikor végre fontosabb mellékszereplőket is kapunk (River testvéreit például), kiderül, hogy nagyon is izgalmas a háttértörténetük. De ezeket sem ismerjük meg olyan mélységben, mint lehetne, mert visszatérünk egy szexjelenetre. Mondom, forró szexjelenetek, nem is lenne ezzel gond, ha nem maradt volna hiányérzetem a cselekmény frontján. 

Eközben végig épül valami rejtély, River és Dahlia kapcsolata pedig annyira jól alakul, hogy szükségszerűen be kell ütnie valaminek, de... Jött a végén a csavar, ami jó volt, bár addigra már nem sokkolt túlságosan. Hogy úgy tettem-e le a könyvet, hogy olvasni akarom a folytatást? Igen. Kíváncsi vagyok, hogyan tovább, főleg a csavar után. 

Ennek ellenére végig többet akartam - na nem szexből, hanem a cselekményből, a mellékszereplőkből. Mert a szexet így egy idő után már csak tölteléknek éreztem, és ez bizony sajnálatos egy olyan jó pasi mellett, mint River. Ajánlom minősítést kap, mert egyébként még így is tetszett, bár nem annyira, mint a többi Wow könyv. Talán majd a folytatás picit jobban koncentrál a cselekményre és a karakterekre is.

AJÁNLOM

Blogturné extra - Borítómustra

 



Nyereményjáték


A Kötődés férfi főhőse, River Wilde, egy rockzenekar vezető gitárosa, s ez adta az ihletet a mostani játékhoz. Minden állomáson közreadjuk egy-egy híres gitáros képét, akiről az együttes neve minden bizonnyal rögtön eszetekbe fog jutni. Ám mi a zenész teljes nevére lennénk kíváncsiak. Segítségül még azt is eláruljuk, hogy mindegyikük zenéje szerepel a regényhez készült playlisten.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway
 

A turné menetrendje

06.07. - Angelika blogja
06.10. - Insane Life
06.13. - Deszy könyvajánlója
06.16. - Kelly & Lupi olvas
06.19. - CBooks

Nincsenek megjegyzések