Breaking News

Laurelin Paige: Fixed on you - Megtalállak még


Szexi délutáni olvasmány

Laurelin Paige: Fixed on you - Megtalállak még

A blogturnéról






Laurelin Paige irónő nagysikerű Fixed sorozatát hozzánk is elhozza a Libri Kiadó. Hudson Pierce és Alayna Withers kapcsolatáról szóló trilógia első részét a Blogturné Klub tagjai népszerűsítik olvasóik körében. 8 napon keresztül követhetitek nyomon a magyar bloggerek élménybeszámolóit a Megtalállak még - Fixed on You című könyvről.



Eredeti cím: Fixed on you
Kiadó: Libri
Oldalszám: 348
Fordító: Horváth M. Zsanett
ISBN: 9789633101674
Sorozat: Fixed 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott 
Moly link
Goodreads link (4,18)
Megrendelési link
New York szívében, egy toronyház elegáns irodájából nyíló titkos szobában veszélyes egyezség születik.
A lány szemtelenül fiatal, intelligens és rámenős. Nappal egyetemista, éjjel felszolgáló egy bárban.
A férfi sármos, makacs és célratörő, csak a mások feletti korlátlan hatalom hozza lázba.
A lánynak sürgősen pénzre van szüksége, a férfi tisztességtelen ajánlatot tesz neki.
A férfi látszólag mindent tud a lányról, a hatalmában tartja, rendelkezik a teste felett. Alayna Wither az a nő, akit talán még szeretni is tudna.
A lány azonban sötét titkot őriz; megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Hudson Pierce, a bár új tulajdonosa, multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog.
És a testet-lelket felőrlő hajsza megkezdődik…

Az első mondat:


"Újjászülettem."

Véleményem


Amikor először hallottam a könyvről, nem tudtam, mire számítsak, de mivel szeretem a new adult, a romantikus és még az erotikus sztorikat is, tudtam, hogy olvasnom kell. Az értékelése is nagyon jó volt, aztán itt-ott azt hallottam, hasonlít A szürke ötven árnyalatára. Én pedig nagyon reménykedtem, hogy ne legyen túl nagy a hasonlóság. (Ezt most annak a minőségétől függetlenül írom, a lényeg az, hogy azt már egyszer olvastam, nem kell megírni még egyszer.)

Kétségtelen, hogy a két történet között felfedezhetünk párhuzamokat. Gazdag, jóképű, sikeres és nagyon határozott vállalkozó férfi főszereplő, és az életbe épp az egyetemről kikerülő nő, aki első látásra megbabonázza a férfit. Kapcsolatba kezdenek, amiben a szex a hangsúlyos. Problémás család, stb. Ó, ha nagyon szeretném, még bizonyos szereplőket is párba tudnék állítani szerepük szerint.

"Tudtam, milyen érzés valamilyennek lenni, és gyűlölni magam érte. Hogy milyen nehéz megváltoztatni, és elfogadni azt, ami elválaszthatatlanul része az énemnek, és sosem fog megváltozni."

De szerencsére nem éreztem a párhuzamokat túl soknak, ráadásul volt annyi egyedi a Megtalállak mégben, hogy tökéletesen jól el tudjam különíteni a két történetet. 

Ebben a tekintetben leginkább két dolgot szeretnék kiemelni. Hudson egészen másféle ajánlatot tesz Alaynának, a "játsszuk el, hogy egy pár vagyunk" szálakat pedig mindig nagyon szeretem. Nem ez az első, és nyilván nem is az utolsó ilyen, a vége pedig általában ugyanaz, de ez engem nem zavar. A miértekben maradt még itt rejtély, amin később még rágódhatunk, főleg egy "harmadik" kapcsán, illetve Hudson anyja is belekavart keményen a történésekbe. 

Viszont ennél is sokkal jobban tetszett a két főszereplő betegsége, nevezzük így. Az elég hamar kiderül, hogy Alayna kapcsolatfüggő, és zaklató hajlamai is vannak. És igen, végre indokolt, hogy ennyire gyorsan szövődjön szerelem, és ennyire hagyatkozzon a női főszereplőnk a férfire. Ez gyakori kritika az erotikus könyveknél, és nyilván elég hamar tisztázhatjuk, hogy ez egy eszköz csupán, ami könnyebbé teszi a helyzetet, főleg az alárendelt kapcsolatok esetében. Sokszor hallani, hogy Ana beteg, és most itt van nekünk Alayna, aki tényleg az! Az írónő már rögtön az elején tisztázza ezt, és ez kifejezetten érdekes színezetet ad a történetnek. És a másik oldalon ott van Hudson, de mivel nem szeretnék spoilerezni, ezt a szálat hagyjuk inkább.


Nem mondom, hogy rettentő különleges és egyedi volt az Alayna-Hudson páros, de ezt a "pszichológushoz járunk, tudjuk, hogy betegek vagyunk mindketten" szálat értékeltem. Ráadásul kifejezetten érdekes, hogy kettejük betegsége hogyan egészíti ki egymást - ellentétei egymásnak, mégis elég hasonlóak ahhoz, hogy megértsék egymást. Ráadásul kifejezetten érdekes kérdés elgondolkozni azon, hogyan működhet egy ilyen kapcsolat a gyakorlatban. És vajon ha mindketten a betegségük szerint cselekednek, ami a másiknak a sajátja miatt megfelel, az mennyiben egészséges (nyilván nem az). De vajon mondhatjuk-e, hogy ez ideális felállás mindkettőjüknek, és megtalálta a zsák a foltját.

Nagyon tetszett az is, hogy Alayna belefolyik az üzleti életbe, bár örültem volna, ha akár ennél hangsúlyosabb szerep is jut neki. Talán majd a folytatásban. Mindenesetre az tetszik, hogy nem hagyatkozik Hudsonre mindenben, ki meri mondani a véleményét, és szépen lassan halad felfelé a ranglétrán. Ráadásul ebben nem támaszkodik Hudsonre, és végre nem csak az ölébe hullik a lehetőség. Tudjuk, hogy ezt tanulta, erre készült, és nem csak ajándékba kapta, mert épp egy üzletember a pasija. (Mondjuk pasija.)

A sztori negatív főszereplője címet hamar elnyerte Há édesanyja, de meg kell mondjam, ennek ellenére nagyon megkedveltem. Már olyan értelemben, hogy mindig bedob valami bombát, amin csámcsoghattam olvasás közben, és az Alaynával folytatott szópárbajai kifejezetten üdítőek voltak. Mellette pedig nagyon megmosolygtató volt a kifejezetten szimpatikus férj, aki nem rest folyamatosan megjegyzéseket tenni arra, hogyan is vehetett el egy ilyen hárpiát.

Nem mondom, hogy félelmetesen egyedi a történet, de van egy-két olyan momentuma, ami miatt el tudtam fogadni önálló történetként, hiába olvastam már bizonyos elemeiről máshol is. Őszintén szólva nekem tetszik ez a mostani lezárás, de azért kíváncsi vagyok a folytatásra. Lehetnek itt még bonyodalmak szép számmal.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Minden állomáson egy-egy szereplő nevét rejtik el a bloggerek a bejegyzésekben. Nektek az lesz a dolgotok, hogy megkeressétek  azokat és a rejtvény megfelelő sorába beillesztve a blogturné végén a fő megoldást beírjátok a rafflecopter dobozába.
A helyes megfejtők közül három példányt fogunk kisorsolni Laurelyn Paige: Fixed on you - Megtalállak még c. könyvéből.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


07.27. - Kristina blogja
07.28. - Angelika blogja
07.29. - Kelly & Lupi olvas
07.30. - Deszy könyvajánlója
07.31. - Insane Life
08.01. - CBooks
08.02. - Zakkant olvas
08.03. - Könyvszeretet

Nincsenek megjegyzések