Breaking News

Cover Reveal - Erik Larson: Fenevadak kertje


Sziasztok!

Újabb magyar Cover Reveallel érkezem! Erik Larsontól sajnos eddig még nem olvastam, habár most már elég sokszor találkoztam a nevével - már csak azért is, mert előreláthatólag szuper film készül majd Az Ördög a Fehér Városban című könyvéből, Leonardo DiCaprioval a főszerepben.

Mindenesetre eddig még nem volt szerencsém, de nem kizárt, hogy pont a Fenevadak kertje lesz a szerencsés, akit választok, mert a témája nagyon érdekesen hangzik. A második világháború egyáltalán nem könnyű téma, ennek ellenére időről időre beleszaladok egy-egy ekkor játszódó könyvbe. Eddig még egyikben sem csalódtam. Fájnak, de néha kell, hogy fájjon. Mert elgondolkoztat, elborzaszt, és talán ezzel is elősegíti, hogy jobbak legyünk a világban, és ne kövessük el újra ugyanezeket a szörnyűségeket.

De nem húzom tovább az idegeket, következzen a borító:






Fülszöveg:



A Fenevadak kertjét nemcsak a korszak feszültséggel teli légköre járja át, de feledhetetlen képet kapunk a bizarr Göringről és a látszólag lehengerlő, de valódi lényét tekintve vészjósló Goebbelsről. Larson olyan hitelesen és életszerűen ábrázolja az eseményeket, hogy szinte szemtanúi lehetünk ennek a meglepően sokszínű és bonyolult időszaknak. Az eredmény lenyűgöző, nem lehet letenni a művet, amely kitüntetett figyelmet szentel annak a kérdésnek, vajon miért nem ismerte fel a világ a komor fenyegetést, amit Hitler jelentett mindaddig, amíg Berlint és Európát el nem borította a vér és a borzalom.


>>> Tedd várólistára Moly.hu-n! <<<


Megrendelési linkek:




A szerzőről:



A hatvanegy éves Eric Larson New York Times bestseller regény író, emellett újságíróként is tevékenykedik, 2004-ben munkásságát Edgar-díjjal jutalmazták.
Brooklynban született, és New Yorkban is nőtt fel. A Pennsylvaniai Egyetemen summa cum laude diplomázott 1976-ban, ahol orosz történelmet tanult. Egy évvel később jelentkezett a Columbia Egyetem újságíró szakára, amit 1978-ban végzett el.
Számos kiváló újságnál helyezkedett el, dolgozott a The Wall Street Journalnál és a Time magazinnál is. Első regényét 1992-ben adta ki, a legnagyobb sikert Az Ördög a Fehér Városban remekműve aratta, ami Magyarországon is megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.
Az író jelenleg Seattle-ben él a feleségével és három lányával.

Nincsenek megjegyzések