Breaking News

Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura {Nyereményjáték}



Történelmi romantikus igazságosztó? Jöhet!

Elizabeth Hoyt: Az éjszaka ura


A blogturnéról



Elizabeth Hoyt könyve egy megtört, visszafogott férfi és egy csupa szív, életteli, ám a veszteséget ugyanolyan jól ismerő nő regénye. Képesek-e eljutni egymás szívéhez, van-e pillantás, érintés, szó, amely a halottnak hitt fát is virágba boríthatja?


Eredeti cím: Lord of Darkness
Kiadó: General Press
Oldalszám: 304
Fordító: Danyi Andrea
ISBN: 9789636438050
Sorozat: Maiden Lane 5.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,04)
Megrendelési link
A St. Giles-i kísértet épp négy útonállóval küzd egyszerre, amikor egy pisztolycsővel találja szemben magát, és a fegyver el is sül. Az első lövés nem talál, de az asszony, aki rászegezi a pisztolyt, bosszúszomjasan egy újabb fegyvert emel a magasba A nő pedig nem más, mint a felesége.
Godric St. John remeteéletet él londoni házában, a nappalait könyvek között és kávéházakban tölti, az éjszakáit azonban portyázással a St. Giles-i nyomornegyed veszélyekkel teli sikátoraiban. Godric két év óta nem találkozott a feleségével, aki a vidéki birtokról csak rendszeres, meleg hangú leveleivel adott hírt magáról. Most azonban itt áll előtte az asszony, a haja kibomlott, az arca kipirult, a tekintete vad és szenvedélyes...

Az első mondat:


"Akét évvel korábbi egybekelésük óta Godric St. John elõször pillantotta meg a feleségét, és az asszony éppen pisztolyt szegezett a fejének."

Véleményem


A Maiden Lane sorozathoz eddig nem volt sajnos szerencsém. Amikor olvasni kezdtem, és kiírtam a Facebook oldalamra a kezdőmondatot (erről még mindjárt), rögtön kaptam a kommenteket olyanoktól, akiknek már volt szerencséje a sorozathoz. Én meg csak ültem a kis könyvem fölött, és azon törtem a fejem, hogy hogy lehet, hogy nekem ez a sorozat eddig kimaradt, miközben már az ötödik rész jelenik meg?

Szóval úgy vetettem bele magam ebbe a kötetbe, hogy az eddigiek számomra ismeretlenek, de megnyugtatott mindenki, hogy érteni fogom, hiszen minden kötet más történet. Ez így is volt, bár azért olvasás közben, amikor olyan jelenetekhez, szereplőkhöz értem, akiknek nyilvánvalóan megvolt a maguk sztorija, azért elég nagy volt a kísértés, hogy elkezdjem elölről, félretéve ezt a kötetet. Mindenesetre így is értettem mindent, és alig várom, hogy minden kötetet olvashassak.

Ugyanis már a nyitómondat megfogott. Ez az a tipikus nyitómondat, ami miatt érdemes volt betenni az értékelések állandó elemének az első mondatot. Ugyanis rögtön behúz, kíváncsivá tesz, megragad. Legalábbis velem így volt, és ez most különösen jó volt, tekintve, hogy az előző részeket számomra homály fedi. 

Godric, a főszereplőnk még mindig gyászolja sok éve elhunyt feleségét. Hiába volt sokáig beteg az asszony, ez nem segített, amikor eljött a halála napja. Ritka szerelmi házasság volt az övék, Godfric pedig hallani sem akart újabb házasságról. Azonban ő a St. Giles-i kísértet, London egyik rosszéletű kerületének álarcos megmentője, akit évek óta üldöznek a hatóságok. És hogy titkát megtarthassa, mégis kénytelen volt megnősülni. 
Margaret is volt már szerelmes. Vőlegényét, Rogert megölték, és épp a St. Giles-i kísértetet gyanúsítják a gyilkossággal. Mivel kiderült, hogy gyermeket vár, férj nélkül, bátyja gyors esküvőt intézett neki - Godfrickal. Miközben az asszony bosszút esküszik a gyilkos kísértet ellen, nem is sejti, hogy épp új férjét üldözi. 
És nem csak pisztollyal, ugyanis Margaret mindenképp gyermeket szeretne, ehhez pedig meg kell lágyítania férje szívét. 

Azt hiszem, ebből a leírásból már kitűnik, hogy a sztori elég sok szálon fut. Mindkét oldalon vannak titkok, múltbéli gyász, ráadásul két kisebb krimiszál is: Margaret Roger gyilkosát keresi, Godfric pedig egy bűnbandát. 

Így egy pillanatra sem válik unalmassá a sztori, még úgy sem, hogy Godfric és Margaret tiltakozása az új szerelem ellen egy ponton túl számomra már idegesítő volt. Egyértelmű, hogy tovább kell lépniük, egyértelmű, hogy nem közömbös számukra a másik, mégsem tudnak dűlőre jutni. Szóval jó, hogy ott a nyomozós szál, illetve a rengeteg jó kis mellékszereplő, picit ellensúlyozzák a szenvedést. 

És mellékszereplőből vannak nagyon jók. Azoknak, akik olvasták az előző köteteket, nyilván sokan ismerősek lesznek, immáron a házas élet örömeivel térnek vissza. De az írónő már a következő kötet fő szálát is előkészíti, ami bevallom, meglepett. Történelmi romantikusban szerintem még nem találkoztam olyannal, hogy a fő történetszálon kívül egy másik szereplő szemszöge is fusson, előkészítő jelleggel. Őszintén szólva nekem bejött, nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. 

Összességében tetszett a könyv. Habár a szerelmi szállal azért voltak kötekednivalóim, mégis szerettem a szereplőket, és ez a St. Giles-i kísértet szál nagyon jó ötlet. Szeretem a képregények álarcos igazságosztóit, nagyon tetszett ez történelmi környezetben, és több olyan mellékszereplőt tudnék mondani, akiknek a története érdekel - és nyilván jönnek is majd sorban.

AJÁNLOM


U.i.: Imádom a fejezet eleji mesét a mesében.

Nyereményjáték


Elizabeth Hoyt kiadói szerződése a Maiden Lane sorozat kilenc kötetére szól, igaz, a szerzőnő még további három történetet szeretne megírni. Idehaza Az éjszaka ura az ötödik regény, ami megjelent a General Press gondozásában. De vajon mennyire ismeritek a korábbi részeket? Mostani játékunkban a könyvek magyar címeit kell megírnotok az eredeti kiadások belső kiegészítő borítóinak képei alapján.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


09.26. - Angelika blogja
09.27. - Insane Life
09.28. - Deszy könyvajánlója/
09.29. - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések