Breaking News

Anna Banks: Triton {Nyereményjáték}

Jaj, de jó volt egy könnyed kis fantasy

Anna Banks: Triton

A blogturnéról



A Maxim Könyvkiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Anna Banks: Triton című regénye, a Szirénia öröksége trilógia második része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Emma és Galén szárazföldön és óceánokon átívelő történetének folytatását, melyben a szív és a sors ádáz harcot vív egymással!
2015. december 9-től naponta egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Of Triton
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 258
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789632616803
Sorozat: Szirénia öröksége 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,03)
Megrendelési link
Emma nemrég csöppent bele a szirének világába, amely nemcsak váratlan fordulatokat tartogat a számára, hanem szerelmet is. Galén, a tengeri herceg az első pillanattól kezdve rabul ejti. De amikor Emma végre megbékél vele, hogy különleges képessége a szirénekhez köti, egy titok újra megrengeti a világát: édesanyja egy réges-régen eltűnt hercegnő a Poszeidón-házból. Ez a tény megkérdőjelezi Emma egész eddigi életét. Félvérként az emberek különcnek és bogarasnak tartják, a szirének között pedig utálat tárgya. Ha ez még nem lenne elég gond, édesanyja feltűnése a szirének világában egymás ellen fordítja a két királyságot, Poszeidónt és Tritont. Vajon Emmának most mit kellene tennie? Eldöntheti, hogy teljesíti Galén kérését, és távol tartja magát a tengeri világ problémáitól. Vagy kockára tesz mindent, fölfedi kilétét és különleges tehetségét, hogy olyanok életét mentse meg, akiket nem is ismer. Vajon hátat fordít-e Emma eddigi szárazföldi életének, hogy a víz alatt tanyázó sziréneknek segítsen? Hová köti a szíve és a sorsa?

Az első mondat:


"NEM AKAR kinyílni a szemem."

Véleményem


Mielőtt olvasni kezdtem a Tritont, bevallom, kicsit bajban voltam. Már többször megbeszéltük a BTK-sokkal, hogy külön kis füzetkéket kellene kiadni, amiben összefoglaljuk a sorozat első részeinek tartalmát. Ugyanis azzal, hogy évente egy-egy rész jelenik meg, sokszor mire jön a következő, elfelejtjük, pontosan mi is történt az előzőben. Ilyenkor jönne ideális esetben az újraolvasás. Erre viszont most nem volt időm, és nagyon aggódtam, mi lesz velem és Tritonnal. Nagy vonalakban persze emlékeztem a sztorira, és főleg az előző rész vége hagyott bennem mély nyomot, de voltak részletek, amik helyből nem voltak meg. 

A jó hír: ahogy olvasni kezdtem, minden visszajött, szinte egy csettintésre. Így azt is meg tudom mondani, hogy a második részt még jobban is szerettem, mint az elsőt. Ez a rengeteg kavarás, a politikai izgi, a végén az akciójelenettel - szuper volt. Pont egy ilyen kis könnyed-mesés fantasyre volt most szükségem. 

A sztorit ott folytatjuk, ahol az előző részt abbahagytuk: kiderült Emma édesanyjáról, ami kiderült. Mivel a fülszövegben is benne van, ezért nem fogom titokként kezelni, úgyhogy ha esetleg úgy keveredtél erre az értékelésre, hogy még nem olvastad az első részt, készülj fel a spoilerekre. 

Szóval Emma anyjáról megtudtuk, hogy ő Nália. És akkor most hagyom mindenkinek, hogy még egyszer végiggondolja, ez mit jelent: Emma anyja nem csupán sellő, de helyből egy uralkodócsalád örököse, aki korábban Grom menyasszonya volt, és mindenki halottnak hitte. Ezzel pedig Galén (Emma pasija) tesójának menyasszonya. És ha ez még nem lenne elég kavarás, folytatódik a csavarok sora. Grom közben elvette a hamis Poszeidón-örököst, ami újabb bonyodalmakat vet fel. Nem fejtem ki bővebben, mert nem akarok poént lelőni, de tessék felkészülni! Tök jó kis csavart kapunk, ami egyrészt persze morbid, másrészt viszont izgalmas a történet szempontjából. 

Emellett először persze meg kell oldani a Nália-Grom dolgot. Kiderül, miért választotta a szárazföldet Nália, Grom meg a szárazföldre jön, és ez a sztori elejét kifejezetten viccessé teszi, talán az egészben azt élveztem a legjobban. Ráadásul az is szuper benne, hogy nagyon sokáig el lehetett volna nyújtani ezt az első találkozás dolgot, de nem választotta az írónő a könnyebbik utat, nem kezdte el nyújtani, mint a rétestésztát, és helyette más lett a fő mozgatórugója a sztorinak. Persze az alapja ez, de egymás kerülgetése és az egymásra találás nyújtása helyett a központba a társadalmi bonyodalmak kerülnek: Grom házasságának érvénytelenítése, a két ház örökségének ügye, a politikai árulások... 

És ha van egy jó keret hozzá, akkor a politikai kavarások nagyon is izgalmasak tudnak lenni. Nem kellenek hozzá csaták, hogy valami izgi legyen, elég a feszültség is, ami a tárgyalások során végig ott van a levegőben... khm... vízben. 

A végén azért egy kis akciót is kapunk, bár őszintén szólva nekem ez egy kicsit túl gyors volt. (Na jó, egy kisebb előtte is van.) Ha valamit fel kéne hoznom a könyv hibájaként, akkor az valószínűleg ez lenne. Nem volt rossz, de kicsit túl gyors volt a végére, és a fájdalmas részt kicsit túl gyorsan feldolgoztuk. Maradtak még bennem kérdések bőven emiatt, de gondolom, azért is, mert kell valami a következő részre is. 

A sztori másik fő kérdése Galén és Emma közös jövője. Oké, szeretik egymást. De egyikük a vízben él, másikuk a szárazföldön, ráadásul hivatalosan nem is lehetnének együtt. Hogyan képzelik a jövőjüket - vagyis leginkább hol? 

Összességében tehát nagyon szerettem ezt a könyvet. Aki az első részt szerette, az garantáltan ezt is fogja!

NAGYON AJÁNLOM




Blogturné extra - A szerzőről



Anna Banks New York Times bestseller szerző. 
Egy Niceville nevű városkában nőtt fel, és a Niceville High Schoolról ballagott - és ez nem vicc. Jelenleg azonban már Floridában él férjével és lányával. Déli akcentusa van, és imád igazi zsírral főzni. Képtelen normálisan járni magassarkúban, viszont álldogálni remekül tud bennük. És állítása szerint, ha elöl hagysz előtti bármilyen csokit, akkor nem is akartad az igazán megenni...


Website:  http://byannabanks.blogspot.com
Facebook:  http://www.facebook.com/pages/Author-Anna-Banks/157145744316231
Twitter:  http://twitter.com/@ByAnnaBanks

Nyereményjáték


Mostani játékunk a történet címét is képező Triton mitológiai figurája körül forog. Minden állomáson találtok egy vele kapcsolatos kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes válaszokat beírni a Rafflecopter megfelelő soraiba Ha ezt az összes állomáson megtettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Valamint, ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, új nyertest sorsolunk!

Mi Triton három legfőbb jelképe?

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


12/09 MFKata gondolatai
12/10 Kelly & Lupi olvas
12/11 Deszy könyvajánlója
12/12 CBooks
12/13 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések