Breaking News

Alessandra Torre: Black Lies - Sötét hazugságok {Értékelés + Nyereményjáték}

Tanulság: ne ítélj a könyv közepén!

Alessandra Torre: Black Lies - Sötét hazugságok


A blogturnéról






Nem minden az, aminek látszik. A Sötét hazugságok alcíme akár ez is lehetne. A Blogturné Klub négy bloggere most elindult, hogy felfejtse, pontosan mik is azok a sötét hazugságok a Könyvmolyképző Kiadó decemberben megjelent Rubin pöttyösében.
Tarts velünk február 14-e és 20-a között, és ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.





Eredeti cím: Black Lies
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 376
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN: 9789639708822
Sorozat: -
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,35)
Megrendelési link
Létezhet szerelem, ha minden csak hazugság?
Brant:
Huszadik születésnapján már milliárdokat érő cég tulajdonosa. Három éve vagyunk együtt.
Négyszer kérte meg a kezem. Négyszer kosaraztam ki.
Lee:
Füvet nyír, ha éppen nem háziasszonyokat döntöget. Nemcsak a keze és a szája ügyes, hanem a szerszáma is. Majdnem két éve futok utána. Azt nem tudom, hogy vajon tud-e róla, hogy ez így van.
Két férfit szeretek. Két férfival szeretkezem.
Csak tessék, ítélj el! Fogalmad sincs, hogy mivel jár a szerelmem.
Ha azt hiszed, hogy már hallottál ilyen történetet, akkor tévedsz.


Az első mondat:



"Néztem Molly lakását, a mediterrán stílusú, narancssárga sorházat."


Értékelés



Kíváncsi voltam erre a könyvre, mert sok ismerőstől hallottam róla jót. Így, bár féltem tőle, hogy a Fogoly a sötétben-hez hasonlóan kemény lesz, belevágtam. 

Ami a Fogoly a sötétben aggodalmamat illeti, hamar rájöttem, hogy ettől nem kell félnem, bár az is igaz, hogy a Rubin pöttyösök között ez inkább az erotikus vonal, nem annyira a new adult. 

És akkor most nagyon őszinte leszek: sokáig rettentő közel voltam hozzá, hogy fogjam és félbehagyjam. Nem azért, mert rosszul volt megírva. Nem azért, mert nem voltam kíváncsi, hogy vajon milyen titkok és hazugságok lapulnak a háttérben, nem azért, mert nem tudtam szurkolni a főszereplő párosnak - legalább egy ideig. Hanem a főszereplőnő miatt. 

Te jó isten, ez a nő igazi péklapát kategória volt számomra nagyon-nagyon sokáig. Számomra a megcsalás hatalmas tabu, és rettentően idegesített, ami a szemem előtt zajlott. Ha a prológustól eltekintünk, a sztori elején elindult a szokásos módon egy szerelmi szál, ami nagyon gyorsan építkezett. Hirtelen egymásra találás, kis bonyodalom, aztán gyors párkapcsolat. De Layana és Brant alapvetően jók voltak együtt, a tökéletes párosítás minden tekintetben: egy társadalmi kör, és hasonló csalódások ebben a bizonyos elitben, ugyanolyan szexuális ízlés... Egy szó mint száz, jól működtek együtt. 

Brant esetében pedig kifejezetten örültem, hogy valami egyedivel sikerült megfejelni a gazdag-szexi-jóképű háromszöget, hiszen gyakorlatilag egy zseni kocka. Mindig is érdekelt, hogy milyen lehet, ha az ember egyrészről ennyire intelligens, másrészről pedig ez a tudás elszigeteli a valóságtól. Brant az a tipikus maga világában elmerülő zseni, akit csak nézel, szólsz hozzá, de nem reagál, aztán előáll a rák ellenszerével. Na jó, Brant esetében valami számítógépes kütyüvel. 

De ott volt a prológus, és ott volt Lee... És Brantet és Lee-t is szerettem, egymástól függetlenül. Bár sajnos amint megjelent Lee, az kissé rányomta a bélyegét a Brant szálra is. Lee után Brant kissé háttérbe szorult, még úgy is, hogy végig elképesztően sajnáltam, amiért tudtán kívül szerelmi háromszögbe keveredett. 

És Layana, te jó isten, tényleg péklapáttal ütöttem volna, annyira tenyérbe mászó volt. Amikor engem egy szereplő annyira idegesít, hogy fontolgatom miatta, hogy abbahagyom a könyvet, az már nagy szó. Főleg annak tükrében, hogy a sztori legeslegelején, még Lee előtt egészen jól elvoltam Layanával. 

És akkor jött a csavar. Már hallottam, hogy ennél a könyvnél a vége ütős, de erre nem számítottam. A nagy rejtély egy részét megfejtettem, bár nem pont erre gondoltam, a másik fele viszont... Ez a könyv tipikusan az a történet, aminél jön a csavar, és hirtelen minden értelmet nyer. És te jó, mekkorát ütött. És ez az ütés volt az, ami miatt megérte elolvasni a könyvet. Nem mondom, hogy nem tudnék belekötni ebbe a csavarba, ha nagyon akarnék, de nem akarok. Mert mindent helyrekattintott, és megnyugtatta a péklapátos kezem. 

A csavar után, a könyv harmadik harmadában pedig hirtelen beindultak az események. Mindent újraértelmezhetünk, és azon törhetjük a fejünk, innen mégis hogyan tovább. A nagy biliborogatás után pedig már annyira begyorsul minden, hogy az a hosszú felvezetéshez képest már nekem talán kicsit túl gyors is volt.

Mindenesetre az biztos, hogy ezt a csavart soha nem felejtem el, ezért megérte. No meg a tanulságért, hogy nem szabad egy könyvet leírni az eleje-közepe alapján, mert sose tudni, milyen titkokat rejteget még.


AJÁNLOM


Nyereményjáték


Mostani játékunkat a Sötét hazugságok címe ihlette! 
Minden állomáson találtok egy anagrammát - minden alkalommal egy olyan könyv címének betűit kevertük össze, amiben vagy a sötét vagy a hazugság kifejezés szerepel. 
Nincs is más dolgotok, mint kitalálni, mi is az egyes állomásokon keresett kötetek címe, és beírni azt a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 
Sok sikert a kutatáshoz! ;)
(Előfordulhat, hogy az olyan betűket, mint például az “sz” vagy az “cs” különszedtük, és két betű lett belőlük, vagy fordítva.)


deák gazos huss igék


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


02.14 - Deszy könyvajánlója
02.16 - CBooks
02.18 - Media Addict
02.20 - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések