Breaking News

Eddig ismeretlen Tolkien versekre bukkantak!

Nem is olyan régen írtam arról, hogy ráakadtak Beatrix Potter egy eddig ismeretlen meséjére, most egy újabb ilyen eset boldogítja az irodalom szerelmeseit. Ráadásul most a fantasyrajongók örülhetnek. 

J. R. R. Tolkien két eddig ismeretlen verse került elő egy nyolcvan éves oxfordshire-i iskolai évkönyvből. A költeményekre Wayne Hammond, oxfordi professzor bukkant rá, aki az író életét és munkásságát kutatja. Az abingdoni Our Lady’s School 1936-os kiadványához is a kutatásai vezettek el, mert olvasott egy feljegyzést Tolkientől, melyben arról írt, hogy két költeménye is megjelent az Abingdon Chronicle című kiadványban. A kutatónak sikerült rájönnie, hogy ez az Our Lady's School évkönyve volt, így felvette a kapcsolatot az iskola jelenlegi igazgatójával, Stephen Oliverrel. 



Először nem sikerült rálelni az említett folyóirat kérdéses számára, de Wayne Hammond nem adta fel. Elment egy öregdiákok számára rendezett eseményre, és így végül az ott végzett diákok segítségével rábukkant a gyöngyszemre. 

A The Shadow Man című költemény egy másik változatát már ismerhetik az olvasók, a Bombadil Toma kalandjai című művében jelent meg még 1962-ben. 
A másik vers, aminek címe Noel, egy karácsonyi költemény Szűz Máriával a főszerepben. 

Az, hogy az iskola máris kiállítást tervez a költeményekből, talán senkit nem lep meg.


Nincsenek megjegyzések