Breaking News

Johanna Basford: Bűvös erdő {Értékelés + Nyereményjáték}

Aprólékos színező egy kis fejtöréssel

Johanna Basford: Bűvös erdő

A blogturnéról



A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Johanna Basford legújabb színezője, a Bűvös erdő. Ennek örömére a Blogturné Klub három bloggere ismét ceruzát, tollat, ecsetet ragad, hogy az elvarázsolt kastélyig vezető utat színekkel keltse életre.

2016. február 13-tól minden harmadnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a színezőről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Eredeti cím: Enchanted Forest
Kiadó: Manó Könyvek
Oldalszám: 92
ISBN: 9789634030812
Sorozat: -
Függővég: - 
Bechdel-teszt: - 
Moly link
Goodreads link (4,63)
Megrendelési link
Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan fedezték már fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT után újabb színezője érkezett meg hozzánk, amely ezúttal a BŰVÖS ERDŐbe kalauzolja a természet és a színezés szerelmeseit.
A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel!
Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek – 10-től 99 éves korig mindenkinek, aki tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.
Ismerd meg a BŰVÖS ERDŐ világát, járd be ösvényeit, hagyd, hogy elvezessenek az erdő mélyén lévő elvarázsolt kastélyba! Kalandozásaid során különleges állatokkal, növényekkel és mesebeli lényekkel találkozhatsz, és kilenc titkos szimbólum is megfejtésre vár. A kastély kapui csak akkor tárulnak fel.

Értékelés


Újra kitört a színezési láz a családon! Korábban már írtam róla, hogy kisebb harc dúl a színezési jogért édesanyám és a nővérem között, amikor új színező érkezik, ez megint így volt. 

Az előző színezőkhöz képest, amik a kezünkbe akadtak, itt sokkal aprólékosabb minták is akadtak, némelyiknél azt hittem, sosem lesz kész. Persze cserébe egy kis izgit is csempészett a rajzoló az oldalakba. Nem egyszerűen csak egy színező ez, tele képekkel. Egyrészt kapunk minimális kerettörténetet, az oldalakon végighaladva fokról fokra tárul fel a bűvös erdő titka. 

Másrészt a rajzok önmagukban is titkokat rejtenek. Annyira aprólékosak, hogy sokszor első ránézésre észre sem vesszük, de mindenféle erdei állatokat rejtettek el bennük. A feladat a színezésen túl az, hogy megtaláljuk őket, bár persze ha nekiállunk színezni, előbb-utóbb ügyis eljutunk mindegyikhez. 

És ha még ez sem lenne elég, itt-ott egy kis extra játékot is kapunk: például labirintust, amiből kereshetjük a kijáratot. 

Ami a mintákat illeti, van itt mindenféle, ami egy bűvös erdőről eszébe juthat az embernek. Kisebb-nagyobb erdei állatok, madarak, rovarok és bogarak, fák és termések, gombák, levelek, elhullatott tollak, és persze az ember nyomai is feltűnnek: kincses ládikó, palota az erdő közepén...

Persze a bonyolultabb mintákon kívül akad egy-két könnyebb is, kezdőknek, azoknak, akik nem olyan bátrak, és persze bemelegítésnek a bonyolultabb, akár többoldalas színeznivalók előtt. 

Ami biztos, hogy valamiféle tűfilcre szükség lesz, ugyanis sokszor tényleg nagyon vékony sávban kell mozogni a vonalak között, tehát például a zsírkrétát elég hamar kizárhatjuk az eszköztárból, mert képtelenség nem kifutni.

Mindenesetre nem szaporítom tovább a szót, úgyis mindenki a konkrét képeket várja. 

AJÁNLOM
















Nyereményjáték


Az erdő szerves részét képezik az állatok, de természetükből adódóan szeretnek rejtőzködni. Vajon megtalálod őket?
Nincs más dolgod, mint az állomásokon látható képeken megkeresni az összes állatot, és a rafflecopter doboz megfelelő sorába felsorolni mit és mennyit találsz belőlük (pl. 3 róka, 2 bagoly, 1 giliszta), így esélyed nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott színező példányának egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje

02/13 Deszy könyvajánlója
02/16 Insane Life
02/19 Dreamworld

2 megjegyzés: