Breaking News

Hamupipőke Book Tag

Elég rég volt már Book Tag, és jelenleg két hosszabb bejegyzésben is nyakig vagyok, amiket ma már biztosan nem teszek közzé, arra gondoltam, jöjjön egy Book Tag! 

Annie könyves blogján találtam ezt a Hamupipőke Book Taget, és megtetszett, úgyhogy erre esett a választásom. Neki ezúton is köszönöm!






Gonosz mostohatestvérek - Egy könyv olyan szereplőkkel, akiket egyszerűen utálsz


 
Na, ez tipikusan az a könyv, amiben igazán szeretni senkit sem lehet. Ettől persze maga a történet nem lesz rosszabb, de merőben érdekes élmény olyan könyvet olvasni, amiben senkivel sem könnyá azonosulni... 


Herceg - Egy könyv úriemberrel



Ebbe a könyvbe egyszerűen beleszerettem, annyira cuki, annyira szeretnivaló! És Philip egy igazi úriember - még ha az elején a főszereplőnk be is olvas neki érte, hogy nem az.

Hamupipőke - Egy szereplő, aki bájos, kedves és dacos



Meglepetééés! Erre a kérdésre rögtön fiú ugrott be. Igen, tudom, furcsa... Mindenesetre a választásom Julianre esett. Egy igazi ölelgetnivaló, gondoskodó, figyelmes, lágyszívű művész, aki eközben ha kell, kemény Árnyvadász, és a szeretteiért bárkivel szembeszáll. Hát kell ennél több?


Tündér - Egy szereplő, akire mindig vigyáz valaki



Megint egy olyan pont, amire rögtön beugrott valaki. Harry. Na, rá aztán mindig vigyáz valaki: a szülei, a keresztapja, a tanárai, a barátai, a fél varázslóvilág. És ami a sztoriban a legszebb, hogy nem is mindig van tudatában, mennyien vigyáznak rá. 


Segítő állatok - Egy könyv, ami mindig boldoggá tesz




Ezt a könyvet bizonyos időközönként újraolvasom, amikor valami megnyugtatóra vágyom. Nincs benne nemi erőszak, semmilyen igazi óriási tragédia, viszont nagyon vicces és romantikus.


Hamu - Egy könyv, ami egyáltalán nem érdekel


Tudjátok, mi a vicces ebben a pontban? Hogy ezen törtem a fejem a legtovább. Ugyanis nyilván azok a könyvek vannak jobban benne a "levegődben", amik érdekelnek, ami nem, azt szépen mellékvágányra teszed, és hagyod elúszni a távolba... Anyum nagy lendülettel rávágta A szürke ötven árnyalatát, de én most még ilyen "csakazértsem" könyvet sem tudok mondani. Amit meg tudnék írni, azt öncenzúráztam, bizonyos okokból kifolyólag. Szóval valami nagyon kényszerűt fogok írni:



A polcainkon egy sor Passuth László könyv csücsül, de valahogy soha nem ismertem a késztetést, hogy elolvassam őket.

Tök - Egy szereplő, aki jelentősen megváltozik



Ez a kérdés pont olyan helyzetben talált meg, amikor amúgy is töprengtem már rajta. Alec jellemfejlődése folyamatos volt A végzet ereklyéi alatt, de azt kell mondanom, hogy igazán az utolsó előtti Árnyvadász Akadémia novellában éreztem kibontakozni. Nem változott meg gyökeresen, de pont annyira igen, hogy rendben legyen önmagával, az életével, a választásaival... Imádom!


Lehetetlen - Egy könyv olyan befejezéssel, amit nem láttál előre



Ha őszinte akarok lenni, az egész könyv sokkolt, első körben fel kellett dolgoznom, mennyire kemény ez a világ. De az biztos, hogy erre a befejezésre még ilyen körülmények között sem számítottam. Sokkoló meglepetés sokkoló meglepetés hátán!


Csak lélegezz - Egy könyv, ami arra buzdít, hogy legyél bátor




A Csak egy nap története nekem mindig azt sugallja, hogy érdemes kockáztatni és élni kell. Ez pedig kéz a kézben jár a bátorsággal - merni kell élni, merni kell cselekedni és belevetni magadat az ismeretlenbe.


Boldogan éltek, amíg meg nem haltak - Egy könyv tökéletes befejezéssel



A Mediátor sorozatot is úgy olvastam annak idején, hogy tűkön ülve vártam a folytatást. És emlékszem, sokat rágtam magam rajta, vajon hogyan lehet normálisan lezárni a sorozatot? Adott egy szellem meg egy mediátor, aki látja a szellemeket. Mind szép és jó, shippeljüket őket, NAGYON, na de mégis hogy lehet itt happy endet csinálni? Hát lehet, és ráadásul minden képzeletemet felülmúlóan jó lett a befejezés. (Már persze Meg Cabot értelemben véve minden képzeletet felülmúlóan, mert azért ki nem fordul magából a sorozat.)

Nincsenek megjegyzések