Breaking News

Tara Sue Me: Az alávetett {Értékelés + Nyereményjáték}

Tara Sue Me: Az alávetett

A blogturnéról






A Művelt Nép Kiadó jóvoltából újabb erotikus romantikus sorozat kerül a magyar könyvesboltok polcaira. Nathaniel West és Abby King szenvedélyes, nem mindennapi romantikus kalandja kezdetét veszi az Alávetett sorozat első részében.


Eredeti cím: The Submissive
Kiadó: Művelt Nép
Oldalszám: 384
Fordító: Angster László
ISBN: 9786155617133
Sorozat: Alávetett-trilógia 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (3,98)
Megrendelési link

Abby King a titkos fantáziájának él.

New York a West Industries jóképű és briliáns igazgatójaként ismeri Nathaniel Westet, de Abby többet is tud róla: a férfi egy gyakorlott, szexi domináns, aki új alávetettet keres magának. Abby, aki szeretné egyszerű könyvtárosi életét feldobni, és belevetni magát a gyönyörök világát, felajánlja magát Nathanielnek, hogy teljesítse be legtitkosabb vágyait.

A Mesterrel töltött egyetlen hétvége után Abby már tudja, hogy még többet akar, és ezért hajlandó alávetni magát Nathaniel feltételeinek. De a gyönyör ellenére, amit a vállalkozó szellemű Abby kap, a szabályok mögé rejtőző Nathaniel mindvégig hideg és távolságtartó marad.

Ahogy Abby egyre mélyebben bonyolódik bele a hatalom és szenvedély szívfájdító világába, attól fél, hogy Nathaniel szíve sohasem lesz elérhető számára – a sajátját pedig aligha tudja megmenteni…


Az első mondat:



"– Ms. King – szólalt meg a recepciós –, Mr. West kívánja látni önt!"


Véleményem



Szerintem a legfontosabb, amit erről a könyvről tudni kell, hogy nem nyújt semmi többet, mint amennyit ígér a cím és a borító. De tényleg nem.



Ez egy erotikus könyv, semmi több. Ha valaki kifejezetten az erotikus részekért és a dom-alávetett kapcsolatért akar könyvet olvasni, akkor valószínűleg nem lesz problémája ezzel a regénnyel. Viszont ha fontosnak érzi magát a történetet is, a kapcsolatok rendes kibontását, a belső érzések vizsgálatát, hogy vajon pontosan ki miért lépett erre az életstílusra, akkor viszont nagy eséllyel csalódni fog. 


A történetet in medias res kezdjük. A főszereplő, Abby úgy döntött, enged távoli rajongásának és évek óta dédelgetett fantáziájának, és nulla tapasztalattal jelentkezik alávetettnek Nathaniel Westhez. A kezdőjelenetben épp az irodájába lép be, hogy a "Mester" felmérhesse, alkalmas jelentkező-e. 

Nem kapunk különösebb magyarázatot a miértekre, csupán utólag egy-két okot, de különösebben mély gondolatokat nem szentelünk annak, milyen gondolatok és érzések vezettek el idáig. 

És pont ez volt a legnagyobb problémám a könyvvel. Kicsit olyan érzésem volt, hogy semmit nem érintünk igazán mélyen. Minden csak háttér ahhoz, hogy lehessenek dom-alávetett jeleneteink, de egyik karakterről sem tudunk meg igazán sokat, egyik szereplő sem lesz igazán szimpatikus vagy utálatos. Csak úgy... elvagyunk velük, eszközök ahhoz, hogy létrejöhessenek a dom-alávetett jelenetek. 

Volt persze egy-két jobb megmozdulás is, ezeknél már szinte reméltem, hogy lesz valami több, legalább a regény végére, és az elejéhez képest tényleg kicsit több lett, de csak kicsit. Ilyen volt egy-egy vacsora Nathaniel és Abby között, illetve szerettem a legjobb barátnő és Nathaniel unokatestvérének kapcsolatát is. De ezek csak apróságok voltak, nem elégítettek ki igazán. 

Elég sok hasonló jelenetet éreztem A szürke ötven árnyalatához is, már ami a történetet illeti. Annál a dom-alávetett kapcsolat keményebb volt, Nathaniel és Abby kapcsolata sokkal inkább ebbe a kategóriába esik, mint Ana és Christian viszonya, ettől függetlenül úgy éreztem, sok jelenet számomra túlságosan is ismerős volt. (Bár az igazság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy utólag tudtam meg, ez a történet hamarabb született, mint a Szürke.) Persze Nathaniel és Abby kapcsolatának lefolyása más, hiszen Abby nem vakon indul el a kapcsolatba, konkrétan ő jelentkezik alávetettnek, a végkifejlet mégis hasonló - csak kevesebb érzelmi drámázással. 

Persze ha valakit a párhuzamok nem zavarnak, és szerette a Szürkét, akkor hajrá! Egyszer olvasós, néhány órás kikapcsolódásra elvoltam vele, de ennél többet nem nyújtott nekem. 

EGYNEK ELMEGY



Nyereményjáték



Mennyire ismered az erotikus domináns-szubmisszív könyvek világát? Az alávetett turnén, most tesztelheted, ráadásul, ha helyesen válaszolsz mindegyik kérdésre, akkor esélyed van arra, hogy megnyerd Tara Sue Me: Az alávetett példányai egyikét.

Minden állomáson találsz majd egy kérdést a bejegyzések alján, és a megfejtést a rafflecopter megfelelő részébe kell beírnod.


Mit ajándékoz egy dom az alávetettjének, hogy azzal is kimutassa birtokolja őt?

a Rafflecopter giveaway



A turné menetrendje


06.03. CBooks
06.09. Inasne Life

Nincsenek megjegyzések