Breaking News

Trónok harcát néztem! + jövő heti promó

Hétfő reggel van, megint Trónok harcát néztem. És jegyzem meg, egyre edzettebb vagyok, mire vége lesz az évadnak, egészen meg is szokom a koránkelést.

Mindenesetre ez a rész most kicsit cserben hagyott. Mondjuk ki: uncsi volt.

Nem mondom, hogy nem voltak izgalmas és érdekes momentumok, mert azzal hazudnék. De összességében mégsem rántott be igazán.



A kezdőjelenetet meglepetésnek szánták, egy újabb úristen pillanatnak. Viszont rájöttem, hogy talán mégsem kéne annyi teóriát olvastam, mert sokan meglepően ügyesen rájönnek dolgokra, így Sandor visszatérése sem ütött akkorát, mintha teljesen új ötletként ért volna. (Mondjuk arra kíváncsi vagyok, a teória második felének is igaza lesz-e.) Mindenesetre ha ettől a sokktól eltekintünk, számomra túlságosan is sok jelenet volt vele, és nem is igazán történt semmi izgi - a legelejét és a legvégét leszámítva. Értem én, hogy valahogy vissza kell vezetni a karaktert, ettől azonban nem lett érdekfeszítőbb a dolog.

És ha már uncsi - a szenteskedő beszédek már az agyamra mennek. Így rettenetesen untam az újabb High Sparrow-Margaery csevelyt. Bár mentségükre szóljon, hogy itt legalább felcsillant a reménysugár. Nem vagyok nagy Margaery rajongó, de ő számomra túlságosan okos és erős ahhoz, hogy csak úgy simán agymossák. Végre viszont kiderült, hogy az eszét használja, nem pedig tényleg beállt a sorba. Kíváncsi vagyok, hogyan bontakozik ez majd ki.

Ami a többi részt illeti az udvarban, Cersei már konstans idegesít. A Tyrell nagymamát továbbra is szeretem, és jót mosolyogtam azon, hogy leoltotta megint Cersei-t, ettől eltekintve viszont ezt az egész királyi udvari szálát túlságosan lassúnak érzem. Amennyire izgik szoktak lenni az udvari kavarások, annyira érdektelen most az egész. Talán Margaery beindít valamit, meg az, hogy jön majd a sokat emlegetett Cersei párbaj, de jöjjön gyorsan, mielőtt végleg feladom...



Rajtuk kívül a stratégiaépítés és a kinek a mellénye nagyobb verseny folytatódott most inkább tényleges akciójelenetek helyett. Egyrészt Sansa és Jon gyűjtenek sereget. Szerettem ezeket a jeleneteket, érdekesek, jól mutatják az ilyen tárgyalások dinamikáját, és hogy sokszor milyen apróságokon múlnak dolgok. Ráadásul előremutatnak, mert végre történik valami, végre elkezdődik, amit annyira akartunk a Starkoknak. Bár kíváncsi leszek, Sansa mit írt pontosan - az sejthető, hogy Kisujj a címzett.
(Ó, és a Mormont Ladynek hatalmas pirospontok járnak. Nagyon élveztem, amit művelt.)



A másik ilyen Jamie szála. Egy klasszikus várbevétel eseményeit követhetjük itt majd. Az a helyzet, hogy egészen jól elvoltam ezzel a szállal. Jamie és kedvenc zsoldosunk beszélgetéseit imádom, és ez az egész várbevétel is birizgálja a fantáziámat, bár ebben valószínűleg nagy szerepe van annak, hogy nem is olyan régen a Patarán jártam, és pont ilyesmi csatákat szimuláltak. Érdekes volt, és egy történész kommentálta is az eseményeket - hogy zajlik egy ilyen, mit miért és hogyan tettek... Ennek tükrében egész más szemmel néztem az eseményekre.

Ó, és volt még egy nagy Theon lelkizés is sör mellett. Különösebben sokan ez se mutatott, pusztán időkitöltésnek éreztem, meg kötelező "építsük fel Theon lelkét" jelenetnek. Persze, lehet, hogy kell ilyen, de így, hogy különösebben lényeges események nem voltak, csak még tovább lassította az epizódot.

A nagy fordulat Aryánál jött, bár bevallom őszintén, amint megláttam azt az öreglányt, nyilvánvaló volt, hogy ki az. Nem is értem, Arya miért nem próbált elrejtőzni. Mindenesetre az azért megdöbbentett, hogy ennyire könnyen és ennyire súlyos sérüléseket szerzett. Kíváncsi vagyok, hogyan tovább.



Szerencsére a következő rész a promó alapján már izgibbnek ígérkezik:


Nincsenek megjegyzések