Breaking News

Sarah Andersen: Felnőni ​kiábrándító {Értékelés + Nyereményjáték}

Sarah Andersen: Felnőni ​kiábrándító

A blogturnéról




A Fumax kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Felnőni kiábrándító című Sarah’s Scribbles-gyűjtemény. Ennek örömére a Blogturné Klub 12 tagja bemutatja az őszinte, ámde annál viccesebb képregényt, mely olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága.
Tartsatok velünk a 12 állomásos turnén, és vigyétek haza a Fumax kiadó által felajánlott regény két példányának egyikét.

Eredeti cím: Adulthood Is a Myth
Kiadó: Fumax
Oldalszám: 112
Fordító: Tót Barbara
ISBN: 9786155514753
Sorozat: Sarah Scribbles
Nézőpont: -
Függővég: -
Bechdel-teszt: -
Moly link
Goodreads link (4,16)
Megrendelési link
Úgy ​​érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítésen keresztül előremozdítani a
karrieredet? A felnőttség olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, állj odébb!

Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi ihletésűek! Cseppet sem azok!

A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. Sarah őszintesége, az olyan témáknál, mint pl. testkép, öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok, és a melltartó-mosás gyakorisága, képregényeit elképesztően viccessé varázsolják – amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.

Sarah munkásságát csak a Facebookon több, mint egy millióan követik, e könyv megjelenésekor a magyar rajongótábor, a Doodle Time Magyarul pedig kis híján harmincötezer rajongót tudhat magáénak!

Véleményem


Nem szokásom képregényeket olvasni, de erre bizony el kellett csábulnom. Azt hiszem, aki aktívan netezik, az már biztosan találkozott legalább eggyel azok közül a rajzok közül, amik alapján a Felnőni kiábrándító készült. 

Rövid, néhány képkockás kis történetek, amelyek az élet egy-egy nagyon igaz epizódját mutatja be elképesztően viccesen. 



De azt hittem, ennyiben ki is merül. Valami, ami olyan, mint a mémek: külön-külön tök poén képek, amiket mindenki osztogat, de ennyi. Viszont az, hogy most csokorba fűzték őket, igazán rámutatott, mennyivel több van bennük. Nem arra gondolok, hogy egy egységes sztori áll össze belőlük. Ez nem az a fajta képregény könyv, ami sztoriját tekintve akár regény is lehetne. Nincs egy cselekményszál, változatlanul csak epizódokat kapunk, egymástól különálló, önállóan értelmezhető apróságokat. 

Viszont ha egységes egészként vizsgáljuk, máris érthetővé válik a cím. Félelmetesen jókat nevettem a rajzokon, amik sokszor húsbavágóan igazak, és rámutatnak az élet érthetetlen furcsaságaira. Csupa-csupa olyan hétköznapi dolog, amit nem emelne ki az ember, közben mégis annyira nevetségesen hozzátartozó része az életnek. Ciki szokások, megmagyarázhatatlan hülyeségek az életben. Például a melltartómosás esete, a boltba berobbant könyvmoly, az állandó és logikátlan bizonytalanság... Mind olyasmi, amivel nem csak a rajzok főszereplője, de az olvasó is könnyedén tud azonosulni. Mert velük is megtörtént. Pont ezért vicces. Elég egy-egy rajz és egy-egy mondat, és máris mosolyog az ember. Mert nem kell extra magyarázat, hogy megértse. Ezek mi vagyunk, ez a mi életünk és a mi bolondságaink. És akkor olvasás közben az érzés: "Haha, akkor nem csak én. Megnyugtató."

Én egyben faltam be a könyvet, de így utólag azt mondom, lehet érdemesebb lett volna apránként, beosztva, minden napra egy kis mosolygást. De akárhogy is: nagyon tetszett. Amíg olvastam, úgy tudtam kikapcsolódni és kilépni a mókuskerékből, hogy eközben pont azokon a dolgokon nevettem, amelyek részei a mókuskeréknek. 

NAGYON AJÁNLOM

Nyereményjáték


Mostani játékunk során a képregényeké lesz a főszerep. Minden állomáson láttok egy képet vagy részletet egy közismert képregényből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikből. Ha ez megvan, a képregény címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Azok között, akik mind a 12 állomással megpróbálkoznak, a kiadó jóvoltából kisorsolunk két példányt a Felnőni kiábrándító c. Sarah’s  Scribbles-gyűjteményből. 
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10/20 Olvasónapló
10/21 Bibliotheca Fummie
10/22 Always Love a Wild Book
10/23 Sorok között
10/24 Deszy könyvajánlója
10/25 Dreamworld
10/26 KönyvParfé
10/27 Insane Life
10/28 Zakkant Olvas
10/29 Függővég
10/30 Szembetűnő
10/31 Angelika blogja

Nincsenek megjegyzések