Breaking News

Végre biztos, hány részes lesz az Outlander sorozat!

Diana Gabaldon Outlander sorozatának első része 1991-ben került angolul először a polcokra, tehát annyi idős, mint én. 

Huszonöt éve várják a rajongók töretlenül, hogy kiderüljön, mi lesz a sorozat vége, és választ kapjanak az egyik nagy kérdésre: mégis mi a fenét keresett Jamie szellemként Claire jelenében? (Tudjátok, még az első rész elején - Gabaldon ugyanis azt ígéri, ez az utolsó részből derül majd ki.) 



Ahogy az évek teltek, és egyre több és több új rész jelent meg, nem beszélve a Lord John Greyről szóló kiegészítő történetről, úgy tűnhetett, az írónő bizonyos soha nem fogja lezárni a sorozatot. Ami persze jó dolog, hiszen újabb és újabb kalandok következnek, másrészről viszont csak ott van az ember fejében a kérdés: na de a vége?

Diana Gabaldon most a EW PopFest beszélgetett a sorozatról, és pontosan erre a bizonyos szellemes jelenetre kérdezett rá az egyik olvasó, mire Gabaldon elárulta: ez a magyarázat lesz a legutolsó könyv legutolsó jelenet - ez pedig várhatóan a 10. részt jelenti. 

Annak, aki esetleg csak a magyar megjelenéseket követi: angolul a következő kötet a kilencedik lesz, így már tényleg nincs túl messze a lezárás.



1 megjegyzés:

  1. Remélem a 8. évad már a 10. Outlander kötetet is fel fogja tudni dolgozni. Végül is 2021-ben jelent meg angolul a 9. kötet/rész.

    VálaszTörlés