Breaking News

Bihari Viktória: Tékasztorik ​és egyéb vikuságok {Értékelés + Nyereményjáték}

Bihari Viktória: Tékasztorik ​és egyéb vikuságok

A blogturnéról




Magyarország legjobb videotékás humorista bloggere, kis Viku, azaz Bihari ​Viktória könyve garantáltan mosolyt csal az olvasók arcára. Készülj fel, hogy rekeszizmaid egy hétig fájnak majd a sok röhögéstől! A következő öt napban a Blogturné Klub öt bloggere mesél majd nektek arról, hogyan jutottak majdnem diliházba, hála a Tékasztoriknak. Tartsatok velünk, hiszen ezúttal is három szerencsés játékosunk egy-egy ‘Tékasztorik és egyéb vikuságok’ példánnyal lesz gazdagabb. 

Kiadó: Libri
Oldalszám: 326
ISBN: 9789633109472
Sorozat: -
Nézőpont: E/1
Függővég: -
Bechdel-teszt: -
Moly link
Megrendelési link
Bihari ​Viktória humorista, blogger és internetes szökevény. Nem szereti a címkéket,
főleg a bloggert és a humoristát nem, szereti viszont a szórakoztató irodalmat és a jól átsütött sertésoldalast. A szerző nem nyert proccos díjakat, nem tanult külföldön, és nem is a férje farvizén ért el sikereket ha a sok-sok lájkot sikernek lehet nevezni.
A könyv, amit a kezedben tartasz, nem regény, nincsenek benne hatalmas életbölcsességek, sem szerelmi szál, bőgés vagy dráma. Van benne egy videotékás csaj, számos elmebeteg, piálás, némi párkapcsolati mizéria, sok káromkodás, politikai inkorrektség, az évezred legjobb arca, Fater, lúzerkedés, menősködés, szex és annak hűlt helye, és annyi hülye szitu, hogy el sem hiszed.
A könyvet leginkább az amolyan litera-gasztronómiai disznósajt kedvelőinek ajánljuk, akik szeretnek minden tálba belekóstolni, nem bánják, ha zsíros lesz a kezük, és úgy általában nem veszik komolyan az életet, cserébe az élet sem veszi őket komolyan.

Fater azt mondta, az igazi nő táskájában mindig van egy pakli magyar kártya, egy laposüveg és egy bicska, valamint az igazi nő hűtőjében mindig van egy liter pálinka, egy fél kiló csécsi szalonna és egy nagy adag pörkölt.
Nos, egy adag pöri híján igazi nő vagyok.

Az első mondat:


"Ha anyád nem tanított meg köszönni/viselkedni, akkor ebben a pár percben én sem foglak tudni."

Véleményem


Őszinte leszek: nem ismertem a Tékasztorik blogot, bár megvallom, fogalmam sincs, hogyan tudott elkerülni. És épp ezért a könyvről magáról is akkor hallottam először, amikor szóba került a turné, első körben pedig nem is jelentkeztem. Aztán történt egy este, hogy egy amolyan szokásos blogturnés chatelés közben szóba került, és a Függővég blog Andija linkelt nekem egy bejegyzést. Elolvastam, és mondhatni röhögés volt első olvasásra. Amint a végére értem a posztnak, repült az x a jelentkezés sorába.

Ennek ellenére maradt még bennem félelem, nem igazán tudtam elképzelni, hogyan is néz majd ki pontosan a sztori. Eddigre már képben voltam, hogy jön a film - vajon ez is amolyan regény lesz, tele az évek alatt elszórt anekdotákkal? Vagy csak simán egyesével az anekdotákat kapjuk meg, magukban?

Nos, amint befutott a könyv, megkaptam a választ: utóbbi. Tehát ez nem egy regény, hanem rövid kis humorcsemegék gyűjteménye.

Nem álltam neki rögtön a könyvnek, mert voltak még más olvasnivalóim, de egy este elővettem - mert hát regénynek nem állunk neki este, gondoltam, ebből a könyvből majd csemegézek egyet-kettőt elalvás előtt. Aha, a vége az lett, hogy 60 oldalt elolvastam, és konkrétan féltem, hogy a röhögésemmel felkeltem édesanyámat.

Másnap reggel az első dolgom volt, hogy felolvastam neki egy-két részt, és ő is, aki amúgy az ilyen humorra nem igazán vevő, még ő is röhögött. Aztán bevittem a munkahelyemre is, és miután ott is felolvastam két humorbonbont, megbeszéltük, hogy majd bent hagyom, és ha rossz napunk van, és a kedves kollégák az agyunkra mennek, majd jól felolvasok egy-két részt.

Hát, azt hiszem, ezzel nagyjából össze is foglaltam röviden, milyen a viszonyom a könyvvel. Zseniális, betegre röhögtem magam rajta.

Eközben ha mélyebben belegondol az ember, van benne valami nagyon szomorú is. Ugyanis ez a könyv semmi olyat nem mesél, ami nem a mindennapjaink része - minden ostobaság, minden ciki sztori abszolút hihető, mert sajnos hasonlók minden bizonnyal velünk is megtörténtek az életben, még ha akkor nem is volt ilyen vicces a dolog. Mindannyian találkoztunk már a suttyó paraszttal, a nyávogó plázacicával, a rámenős alakkal, aki azt hiszi, ő találta fel a spanyolviaszt, és még sorolhatnám. Ott vannak a mi életünkben is, csak ilyen formában egész más találkozni velük. De pont ezért van ebben valami nagyon szomorú is - jót nevetünk, mert kínunkban mást nem tudunk. (Aki meg kereskedelemben dolgozik, arra meg valószínűleg halmozottan érvényes - gyerekek, én csak diákként dolgoztam eladóként és árufeltöltőként, meg újságosztó, de olyan sztorijaim vannak. Te jó ég.)

Mindenesetre aki nevetni akar egy jót, annak ez a könyv kötelező. Mert a nevetés bizony elkerülhetetlen ennél a könyvnél, de amolyan megpusztulsz-folyik a könnyed-valaki öntsön le egy pohár vízzel, mert máshogy nem tudod abbahagyni módon. És egy tipp: közösségi élménynek sem utolsó, olvassátok fel a haverokkal közösen, hatalmas röhögés lesz a vége, azt garantálom.

KEDVENC LETT






Blogturné extra - Részletek a könyvből






Nyereményjáték


Hogy megnyerhessétek a három Tékasztorik könyv egyik példányát nem kell mást tennetek, mint helyesen megválaszolni a rafflecopterben feltett mind a 4 kérdést. Néhány választ a turné állomásokat olvasva is megtalálhattok, illetve Viki blogjain is találtok segítséget.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


02.14. Szembetűnő
02.15. Insane Life
02.16. Deszy könyvajánlója
02.17. Kelly &Lupi olvas
02.18. Függővég

Nincsenek megjegyzések