Breaking News

Cover Reveal - Percy Jackson és a görög istenek & Percy Jackson görög hősei

Végre érkezik magyarul is a Percy Jackson sorozat két kiegészítő kötete a Percy Jackson görög hősei és a Percy Jackson és a görög istenek - várhatóan Könyvfesztiválra és Könyvhétre.

Most pedig lehull a lepel mindkét kötet magyar borítójáról!

Percy Jackson görög hősei:


A Percy Jackson görög istenei után itt a következő rész.

A Percy Jackson görög istenei folytatásában Poszeidón fia visszatér, hogy egyedi és felejthetetlen stílusban mutassa be az olvasóknak a görög mitológia tizenkét kimagasló alakját.
Perszeusz, Daidalosz, Küréné, Pszükhé, Thészeusz, Orpheusz, Phaethón, Atalanté, Herkules, Otréra, Bellerophón, Iaszón

Vélemények a Percy Jackson görög istenei című könyvről:
„Percy erőssége... abban rejlik, hogy új életet lehel az istenekbe. Riordan biztos kézzel sűríti egy helyre a tudnivalókat... Rocco rajzai pedig úgy füstölögnek és vibrálnak a papíron, mintha villám csapott volna beléjük.”
(Kirkus Reviews)

„A régi történetek még ma is erőteljesek, aktuálisak és meghökkentőek, a tálalás azonban friss, vagány és szórakoztató… A mítoszokat John Rocco szemléletes, értő illusztrációi egészítik ki. A Percy Jackson-kánon nélkülözhetetlen darabja.”

>>> Rendeld innen! <<<

>>> Tedd a kívánságlistádra! <<<





Percy Jackson és a görög istenek:


„Egy New York-i kiadó felkért, hogy írjak meg mindent, amit a görög istenekről tudok, mire azt kérdeztem: Mehet névtelenül? Mert nem szeretném, ha az olimposziak megint bepöccennének rám. Másrészről viszont, ha ezzel segítek megismerni a görög isteneket, ami akár életmentő is lehet, ha egyszer előttetek teremnek, már meg is van a heti jócselekedetem.”

Így kezdődik a Percy Jackson és a görög istenek, amiben Poszeidón fiának egyedi – gunyoros megjegyzésekkel fűszerezett – tolmácsolásában olvashatjuk a mitológiai történeteket.

Ki tudná mindezt jobban elmesélni, mint Percy?

Szó esik a világ teremtéséről, majd az ókori istenek bemutatása következik, Apollóntól Zeuszig. Percy nem fogja vissza magát. „Ha szeretitek a horrort, a vérfürdőt, a hazugságokat, a lopást, az ármánykodást és a kannibalizmust, olvassatok tovább, mert ez volt a rémtettek aranykora.”

Tudj meg még többet a görög világról!

>>> Rendeld innen! <<<

>>> Tedd a kívánságlistádra! <<<




A szerzőről:


Rick Riordan San Antonióban nőtt fel. 1982-ben végzett az Alamo Heights High School-ban, 1986-ban pedig a University of Texas at Austin-ban, ahol angol nyelvet és történelmet tanult. San Francisco környéki és a San Antonio-beli általános iskolákban tanított angolt és történelmet, beleértve a görög mitológiát is - az eddig megosztott történetei alapján annyira kreatív módon, hogy bármelyik diákkal képes volt megszerettetni a mítoszokat. 2002-ben a Saint Mary’s Hall megtiszteltetésül neki adta az iskola első Mestertanár-díját.
1985-ben nősült meg, érdekesség, hogy Becky és Rick Riordan osztoznak a születésnapjukon is: mindketten június 5-én születtek, csupán fél óra különbséggel. Két fiuk született, Patrick és Haley. 2013-ban idősebb fiúk főiskolai tanulmányai miatt költöztek San Antonióból Bostonba.
A Percy Jackson köteteket esti meseként találta ki fiának, Haley-nek, akit - Percyhez hasonlóan - diszlexiával és hiperaktivitással diagnosztizáltak.
A Percy Jackson sorozatot több bestseller széria követtek: például a 39 kulcs és a Kane krónikák.

Nincsenek megjegyzések