Breaking News

Négy új YA könyvvel jelentkezik a Ciceró a Könyvfesztiválra

A Ciceró sorban osztja me Facebookon, milyen újdonságokkal készülnek április vagyis a Könyvfesztivál magasságában, de közben a honlapjukon már láthatjuk is az előkészületben lévő köteteket. 

Ezeket gyűjtöttem most egy csokorba. Látni fogjátok, kettőnél kicsi a borító, ez azért van, mert Facebookon még nem osztották meg a nagy felbontásút, de a honlapon kis méretben már láthatjuk. 


Fordította: Sóvágó Katalin
448 old., puhatáblás
Fogy. ár: 3490 Ft.
ISBN 978-963-432-034-0
Hat ötéves gyerek nyomtalanul eltűnik. Tizenegy év múlva öten közülük visszatérnek, de egyikük sem emlékszik arra, hogy hol voltak ennyi ideig, ki vitte el őket és miért.
Scarlett az egyik az öt közül.  Amikor hazatér, alig ismeri meg az anyját, és fogalma sincs róla, ki ő valójában. Lucasra azonban emlékszik, mint ahogy a fiú is rá, de egyikük sem emlékszik Maxra, a hatodik áldozatra. Ő még nem jött vissza. És most mindenki válaszokat akar.
"Amikor elkezded olvasni, se éjjeled, se nappalod. Biztosíthatlak, hogy ezt a könyvet nem fogod tudni letenni." E. Lockhart, A hazudósok szerzője




Fordította: Nagy Dóra
364 old., kartonált
Fogy.ár: 3490 Ft.
ISBN 978-963-432-035-7
Mielőtt még SUPERMAN Metropolis megmentőjévé vált volna…
… LOIS LANE már ott volt.
Lois katonatiszt apját Metropolisba szólítja a hivatása, és a család is vele költözik. Lois azonban hiába tökéli el, hogy meghúzza magát és beilleszkedik a közösségbe, amint belép új iskolája kapuján, rögtön látja, hogy ez nem lesz olyan egyszerű. Egyik diáktársa életét egy Harcosok nevű banda keseríti meg: összezavarják az agyát egy népszerű, virtuális valóságra épülő videójátékon keresztül, mely hamar magába szippantja a játékosokat.
Sziporkázó elméjét és menő új riporteri állását segítségül hívva Lois beleveti magát a rejtély megoldásába. Eleinte úgy tűnik, túl nagy fába vágta a fejszéjét, szerencséjére azonban segítséget kap egy titokzatos fiútól, akit csak internetes nevén, Smallvillesrácként ismer…


Fordította: Benedek Leila
Fedélterv: Szabó Vince
284 old., kartonált
Fogy.ár: 2990 Ft.
ISBN: 978-963-432-020-3
Törött szárnnyal tudnál-e repülni?
June otthona az apjával, a mostohaanyjával és a mostohatestvérével sötét titkokat rejt. Csapdába esett, mint a hálóban rekedt pillangó.
De aztán June megismeri Blistert, a fiút az erdőből. És benne felfedezi a remény aprócska sugarát, amely képes őt elrepíteni messze az otthonától. Képes őt szabaddá tenni. Mert a világon minden lény megérdemli a szabadságot. A kérdés csak az, milyen áron.



Fordította: Till Katalin
Fedélterv: Szabó Vince
324 oldal, kartonált
Fogy.ár: 3490 Ft.
ISBN 978-963-432-037-1
Ha nem emlékszel rá, mi történt, hogyan tudhatnád, hogy nem vagy bűnös?
A tizennyolc éves Jill arra ébred, hogy begipszelve fekszik a kórházban, és semmire nem emlékszik az elmúlt hat hétből.
Csak annyit tud, amennyit elmondtak neki: egy olaszországi tanulmányi kirándulás során súlyos baleset érte, repülőgéppel szállították haza, és intenzív kezelésre van szüksége. Meg egy ügyvédre.
Merthogy a baleset nem biztos, hogy baleset volt.

Nincsenek megjegyzések