Breaking News

Lily Collins is szerepelni fog az új A nyomorultak adaptációban!

Korábban már írtam róla, hogy a BBC újabb klasszikus minisorozatot készít, ezúttal A nyomorultakból. 

Most azonban végre már a szereplőgárdáról is vannak információink, és tessék kapaszkodni! Az egyik szereplő Lily Collins!



Mondjuk, ennek bármennyire örülök is, azért vegyesek az érzéseim a szereposztás kapcsán. A BBC is elkezdte a politikai korrektség jegyében a színesbőrű szereplők castingját alapból nem ilyen szerepekre, így járt A nyomorultak is. Önmagában nem szeretem ezt a fajta hozzáállást, nem azért, mert bármi problémám van a színesbőrű szereplőkkel, hanem azért, mert nem szeretem, ha mesterségesen belenyúlnak egy már létező alapba ilyen módon.

De még itt is van olyan eset, aminél azt mondom oké. A nyomorultak esetében például ha Jean Valjean szerepére castingolnak fekete szereplőt, az érdekes jelentésréteget tesz hozzá (például hogy miért ítélték el ilyen hamar, és miért üldözte - mondjuk rasszizmusból is - ilyen kitartóan Javert), és erről a karakterről még el is lehet képzelni ebben a korban, hogy fekete legyen. Ehhez képest Javert szerepére castingolták a színesbőrű, egyébként nagyon tehetséges David Oyelowo-t (Selma, A segítség), egy rendőrről pedig ebben a korban nehezen elképzelhető Franciaországban, hogy ne fehér legyen - tetszik, nem tetszik. 

Jean Valjean szerepében egyébként Dominic Westet (A viszony, Chicago) láthatjuk majd.

Ahogy már említettem, Lily Collins is szerepel majd a sorozatban, aminek én nagyon örülök. De meglepő módon nem Cosette vagy Eponine, hanem Fantine szerepére választották - bár így talán még kíváncsibb vagyok arra, milyen lesz. 

Az nyilvánvaló, hogy Hugh Jackman és Anne Hathaway magasra tették a lécet, még ha az musical volt is. 

A többi szereplőről is tudunk már: Adeel Akhtar és Olivia Colman lesznek Monsieur és Madame Thenardier, Ellie Bamber lesz Cosette, Josh O’Connor Marius, Erin Kellyman pedig Eponine.

A minisorozat hat részes lesz, és az az Andrew Davies írja, aki többek között a Büszkeség és balítélet minisorozaton is dolgozott, illetve a legutóbbi hasonló minisorozaton, a Háború és békén.

Nincsenek megjegyzések