Breaking News

Megérkezett az HBO Fahrenheit 451 adaptációjának első előzetese!

Nagyon hatásos, hogy a könyvmolyok érzelmeit birizgálva könyvégetésre építették az előzetest - épp a Bűn és bűnhődés pirul, alatta pedig azért feltűnik a Zabhegyező és a Lolita is, meg egy egész kupac beazonosíthatatlan másik.
De persze nem meglepő, hiszen ez a könyv fontos eleme. A magyar fülszöveg:

„Fahrenheit 451 fok az a hőmérséklet, amelynél a könyvnyomó papír tüzet fog és elég…” A könyveket el kell pusztítani, mert ártalmas fegyverek: sosem lehet tudni, ki ellen fordul egy olvasott ember. Guy Montag a tűzőrségen dolgozik, hivatása a könyvégetés, a fellobbanó lángok mindig gyönyörűséggel töltik el. Életében a munka, a nyugtató tablettákhoz menekülő feleség, és három óriási tévéfal a főszereplők. Új szomszédja egy kedves lány, aki furcsa dolgokról mesél: hogy családja esténként leül az asztal köré, és beszélgetnek, hogy a tűzőrök valamikor régen még oltották a tüzet, hogy szép a hajnal, amikor harmat telepszik a fűre, és felkel a nap… Érthetetlen. Egy napon aztán beleolvas egy halálra ítélt könyvbe, az események ettől kezdve megállíthatatlanok…

1966-ban már készült egy adaptáció Ray Bradbury korszakalkotó regényéből, most pedig az HBO vette kezébe az ügyet egy tévéfilm erejéig. A rendező és az író Ramin Bahrani, a főbb szerepekben Sofia Boutella, Michael Shannon, Michael B. Jordan.


Nincsenek megjegyzések