Breaking News

Az Amazon 1 milliárdot költ egy tévésorozatra, hogy leverje a Trónok harcát

Korábban is hallottunk már arról, mennyit hajlandó költeni az Amazon arra, hogy nyertes sorozatot gyártson: legutóbb pont a Gyűrűk ura világának sorozatáról derült ki, hogy fél milliárd dollárba már biztosan kerül a vállalatnak. 

Ám most még erre is sikerült ráverni, meglepő módon egy olyan könyvvel, ami egyelőre nem olyan széles körben ismert, mint Tolkien műve. A Financial Times hozta le a hírt, hogy az Amazon tárgyal egy kínai könyvsorozat tévésorozatra adaptálásáról, azt is tudni vélik, hogy három évados szériát terveznek. És hogy mennyit költenének rá? 1 milliárd dollárt!

Cixin Liu A ​Háromtest-probléma című könyve nálunk is megjelent 2016-ban, az Európa gondozásában, és ahogy a hosszú fülszövegből kiderül, maga George R. R. Martin is méltatta:

„A ​hard sci-fi egyedi mixe: összeesküvés-elmélet és kozmológia, természettudomány és villámgyors akció.” (George R. R. Martin) 
1967-ben, a maoista kulturális forradalom alatt egy fiatal egyetemista lánynak, Ye Wenjiének végig kell néznie, ahogy a vörösgárdisták halálra verik édesapját, a köztiszteletben álló tudóst. Ez a trauma nemcsak Ye Wenjie életét terelte gyökeresen eltérő irányba, hanem az egész emberiség sorsát is megváltoztatta. 
Negyven évvel később a pekingi rendőrség felkeresi Wang Miaot, a nanokutatással foglalkozó mérnököt, hogy férkőzzön be egy tudósok alkotta, titkos társaságba, és szolgáltasson nekik értesüléseket. Ezekben a hetekben Kína-szerte több híres tudós lett öngyilkos, nem lehet tudni, miért. Wangot a nyomozás egy rejtélyes online számítógépes játékhoz vezeti el, és amikor játszani kezd, belemerül egy virtuális világba, ahol három, szabálytalan időközönként felkelő és lenyugvó nap határozza meg az élet kereteit. 
A három nap rapszodikus viselkedésének feltérképezése jelenti a háromtest-problémát, és ez a probléma a végső kulcs a halálesetek felderítéséhez is. Wang, ahogy előrehalad a játékban, rádöbben, fényéveken átívelő összeesküvés részévé vált, és az emberiségnek hamarosan a legsúlyosabb fenyegetéssel kell szembenéznie. Hogyan kerülheti el a Föld teljes lakossága a kipusztulást?
Cixin Liu Hugo-díjas és kilencszeres Galaxy-díjas szerző, 1963-ban született Yangquanban. Első novelláskötete 1998-ban, első regénye 2002-ben látott napvilágot. Negyedik, ötödik és hatodik regénye együtt adja ki a Háromtest-trilógiá-t, amely az egész világon nagy sikert aratott. Mielőtt főállású író lett, mérnökként és számítástechnikusként dolgozott. A trilógia első könyvéből készülő kínai filmet 2017-ben mutatják be. 
„Szerintem van élet a földön kívül, csak azért nem találtuk még nyomát, mert nem szántunk rá elég időt, vagy technikailag nem elég fejlett módszerrel kutatunk. Persze egyéb lehetőségek sem kizártak – A Háromtest-problémában felvázoltam a legijesztőbb, legborzalmasabb lehetőséget.” (Cixin Liu)


Az első kötetből egyébként már készült kínai film, a fenti kép is az ő poszterük.

Nincsenek megjegyzések