Breaking News

Opera készült Neil Gaiman Coraline-jából

Neil Gaiman nem igazán panaszkodhat a regényeiből készült adaptációk számát illetően, és ebből a Coraline is szépen kivette a részét: a 2002-ben megjelent regényből készült már képregény, film és musical is. 



Most azonban elég váratlan adaptációt kapott: opera készült belőle!

A Coraline opera zenéjét Mark-Anthony Turnage szerezte, a szöveget Rory Mullarky írta hozzá. a Főszerepet Robyn Allegra Parton és Mary Bevan alakítják, kettős szereposztásban. 

Az opera - bármilyen megdöbbentő - megtartja majd a Coraline furcsa, baljós hangulatát, és 8-as karikával fut a londoni Barbicanban, március 29-től április 7-ig.

A történet:

Coraline családjának új lakásában huszonegy ablak és tizennégy ajtó van. Tizenhárom ajtó nyílik és csukódik. A tizennegyedik zárva van, mögötte csak egy téglafal, amíg egy nap Coraline ki nem nyitja, és egy átjárót nem talál egy másik házba, amely a sajátjuk mása. Csak mégis más…
Eleinte a másik lakásban minden csodás. Jobb a kaja. A játékdobozban felhúzható angyal van, amely körbe-körbe repül a szobában, a könyvek képei mozognak, a dinoszaurusz-koponya csattogtatja a fogát. És van itt Coraline-nak másik anyja és másik apja is, akik azt akarják, hogy velük maradjon. Legyen az ő kislányuk. Meg akarják változtatni, és többé el nem engedni. Ebben a lakásban a tükör mögött még más gyerekek is csapdába estek. Coraline az egyetlen reményük. Be kell vetnie minden ravaszságát, hogy megmentse az elveszett gyerekeket, a szüleit és saját, normális életét.


Az opera előzetese:

Nincsenek megjegyzések