Breaking News

Új információk a The Last Hours sorozat Árnyvadász szereplőiről

Cassandra Clare mostanában tényleg nagyon aktív, ezúttal egy Lucie-ra és Jesse-re vonatkozó kérdést válaszolt meg a The Last Hours sorozat kapcsán. Ők a sorozat eddigi legrejtélyesebb párosa - már ha abból indulunk ki, hogy Jesse anyjának viselkedése alapján Jesse már nem is él. A családfa szerint viszont igen. Akkor most mi a helyzet tulajdonképpen?



Természetesen Cassie nem adhat mindenre egyenes választ, hiszen akkor oda a lényeg, de azért válaszolt, és a válaszban nem csak ezt a párost érintette, hanem több más szereplőt is.

Azt már elárultam, hogy nem beszélhetek annyit Grace-ről, mint sok más TLH szereplőről. Grace karaktere és az íve összefügg a sorozat nagyobb rejtélyével, és Grace a TLH kezdésének majdnem elején érkezik Londonba, rejtélyes idegenként mind az olvasó, mind szinte az összes szereplő számára. Egyedül James ismeri őt, és az is nyilvánvaló, hogy James nem mindent tud róla. Cordelia is a TLH kezdetéhez közel érkezik meg - Cordelia és Grace igazából az ikerkatalizátorai a változásnak -, de Cordeliát Lucie és James is régóta ismeri, Lucie kifejezetten jól a leveleiken keresztül, és Cordelia is ismeri Lucie világát. Grace teljesen új szereplőként lép be a Londoni Enklávé életébe, és a feje tetejére állítja azt. És Jesse Blackthorn Grace testvére. James és Lucie, Charles és Matthew, Cordelia és Alastair, Christopher és Anna (és Alexander), Thomas és Eugenia (és Barbara), ők mind egészen átlagos módon születtek, tradicionálisan biológiai testvérek. Néhányan persze több démonvérrel, mint a többiek. ;)
Grace és Jesse a legmisztikusabb testvérpár, akikkel a TLH-ban találkozunk: egymástól messze születtek, teljesen más körülmények között, más szülőktől. Vannak titkaik, egymás előtt és a világ előtt is. Néha még csak nem is a létezés ugyanolyan síkján állnak. Szeretik egymást? Képesek-e szeretni egyáltalán bárkit? Jesse a sérültebb vagy Grace? Ugyanabban a házban nőnek fel, ugyanazzal az anyával, de különböző időkben. Grace-t és Jesse-t úgy alkottam meg, hogy megismerhetetlenek legyenek - és az ismeretlen veszélyes, de remélem, csábító is. 
Persze minden szereplővel kapcsolatban vannak rejtélyek, amiket nem árulok el: Matthew szerelmi élete titok, Thomas szerelmi élete titok, miközben azt tudjuk (valamennyire!), mi történik James szerelmi életében, és mi van Cordelia szívében. Ez azért van, mert James és Cordelia érzelmeiről a kezdetektől sok információnk van, az ő rejtélyük abban rejlik, hogyan változik és nem változik, ami a szívükben van, szemben a többiekkel, akiknek lassabb folyamat elárulni, mi történik velük. A könyv elején szeretném, ha néhány karakter már régi jó ismerősként jelenjen meg (akiknek aztán meglepő oldaluk tárul fel, ahogy a régi barátoknál előfordul néha), néhányan pedig misztikus idegenként (akik közül néhánnyal összebarátkozunk... mások meg talán az ellenségeink!). Azt szeretném, ha az olvasóim szíve és esze úgy változna, ahogy a történet halad előre - emlékszem például, hogy a Clockwork Angel esetében sokan határozottan írták, alig várják Jem és Sophie szerelmi történetét. Aztán a dolgok változtak! A TLH első könyvének végére többet tudtok majd, nem szeretném elspoilerezni nektek az utazást és a felfedezést. 
De biztosíthatlak titeket, hogy Jesse Blackthorn fontos szereplője a TLH történetének. 
Sőt, Jesse Blackthorn egy rejtély, Lucie Herondale pedig megrögzött, rettenthetetlen rejtélymegoldó. 

Nincsenek megjegyzések