Breaking News

Befutottak Morgan Matson könyveinek magyar borítói!

Akik már régóta követik az oldalt, azok tudhatják, hogy már ezer éve várom Morgan Matson könyveinek magyar megjelenését.

A szerző kortárs YA könyveket ír, közülök egyelőre a Since You've Been Gone-t és a Second Chance Summert olvastam - de már nagyon szeretném a többit is. 

Forrás



A szerző jogainak kérdése kicsit kacifántosan alakult nálunk, ezért is váratott ennyit magára a magyar megjelenés. Ugyanis először a Cor Leonisnál voltak a jogok, de most végül az Álomgyár gondozásában érkeznek a könyvek. 

Egészen pontosan kettő. Az előbb emlegetett Since You've Been Gone és a The Unexpected Everything érkezik most magyarul - előbbi értékelése 4,16, utóbbié 4,06 Goodreadsen.

És már láthatjuk a magyar borítókat is!



"Egy kézzelfogható élmény Morgan Matson tollából, amely talán ténylegesen kiszakítja a tiniket a közösségi média világából, míg be nem fejezik a könyvet." - Booklist
Sloane kirángatta Emilyt a csigaházából és egy teljesen más életszemléletet mutatott neki. Életük legjobb nyarára készültek, amikor Sloane egyszer csak eltűnt és csupán egy listát hagyott maga után.
A listán tizenhárom feladat szerepelt, amelyekre Emily amúgy soha nem vállalkozott volna. De mi van, ha a feladatok teljesítésével Sloane nyomára bukkanhat?
Almaszedés éjszaka? Persze. Elég könnyűnek tűnik.
Táncolj hajnalig? Miért ne?
Csókolj meg egy idegent? Őőő...
Emily belevágott a váratlan nyári kalandba Frank Porter segítségével (ami szintén váratlan volt), hogy teljesítse az összes feladatot. Ki tudja, mire jön rá a végén?
Meztelen csobbanás? Várj! Hogy mi?
Morgan Matson a kortárs ifjúsági irodalom legmagávalragadóbb, California Book-díjas szerzője, aki őszinte történeteket ír a családról, a barátságról és az első szerelemről.

Megjelenés: május 31.





"Egy meghatóan bájos történet barátságról, veszteségről, családról és szerelemről." - Kirkus Reviews
Andie mindent eltervezett. Ha az ember egy politikus lányaként nő fel, hamar megtanulja, hogy mindent meg lehet tervezni, ki lehet magyarázni, vagy a kettőt egyszerre. Főleg ami a jövőt illeti. Szakmai gyakorlat? Pipa. Remek barátok? Pipa. Srácok? Pipa (feltéve, ha három hétnél nem hosszabb időről van szó).
De ez még a botrány előtt volt. Mielőtt még az apjával egy házban kellett lennie. Mielőtt irdatlan mennyiségű kutyát sétáltatott volna. És még Clark előtt. Majd a következő pár hónap mindent megváltoztatott. Mert a lényeg, hogy ha minden pontosan el van tervezve, akkor semmi váratlan nem történhet. És abban meg mi a buli?
Morgan Matson a kortárs ifjúsági irodalom legmagávalragadóbb, California Book-díjas szerzője, aki őszinte történeteket ír a családról, a barátságról és az első szerelemről. 

Megjelenés: október 22.


Bevallom, a magam részéről kicsit csalódott vagyok.

Nagyon örülök, hogy jönnek a könyvek, és annak is, hogy ilyen gyorsan kettő is - már csak azért is, mert előbbi tipikus nyári olvasmány.

Viszont a borítókkal nem vagyok elégedett. Imádom az eredeti borítókat, szerintem ezek meg sem közelítik azokat. De önmagában sem tetszik - nagyon retróra sikeredett szerintem a stílus, és nekem túlzottan régi korom tipikus tiniponyvái jutnak róla eszembe, nem pedig egy igazi, vérbeli mai YA regény. Sajnálatos.

Ti mit gondoltok?


Köszi a tippet, Monicas Reads!

1 megjegyzés:

  1. Én is csalódott vagyok a magyar borítókban. AZ angol borítók szerintem nagyon szép és nagyon jól sikerültek. De a könyveket már olvastam angolul és nagyon jók. Csak ajánlani tudom mindenkinek. :)

    VálaszTörlés