Breaking News

3 ok, amiért annak idején beleszerettem a Csitt, csitt-be (Csitt, csitt kiveséző 1.)

Arra gondoltam, ha már érkezik a film a Csitt, csittből, indítok egy kis sorozatot a könyv kapcsán. 

Az első bejegyzésben arról írok, mi volt az a 3 ok, amiért annak idején beleszerettem az első részbe.




1. Angyalok

A Csitt, csitt a lehető legjobbkor talált meg annak idején. Már túl voltam a vámpírokon, de még igényeltem a misztikus romantikus könyveket dögivel. Ráadásul épp akkoriban szerettem bele az angyalok, és még inkább a nefilimek világába, köszönhetően ennek a könyvnek és a Fallen című sorozatnak (amiben Paul Wesley volt a főszereplő, szóval nem összekeverendő a Fallen könyvsorozattal, aminek az első részéből film készült). 

A Csitt, csitt-ben megvolt ez. Angyalok? Naná, hogy jöhetett!


2. A gyönyörű borító

Oké, oké, tudom, nem szabadna felszínesnek lenni, és csak a borító alapján ítélni. De őszintén! Mindenkit befolyásol legalább egy icipicit a borító, és ha az olvasásról nem is a borító dönt, az első benyomásokban és abban, hogy leemeljük-e a polcról, óriási szerepe van. 

A Csitt, csitt borítója nekem szerelem volt első látásra, és szerintem nem csak nekem. Rengeteg bejegyzést és fotót láttam erről a borítóról, még azt is kinyomozták a rajongók, ki látható rajta (erre majd egy későbbi bejegyzésben visszatérünk még). 

Ráadásul ez a póz akkoriban kifejezetten divatossá vált, több képbe is beleszerettem, ami ilyen pozícióban készült.

Emberi alakot mutat, mégis rejtélyes, gyönyörű, de egyben fájdalmas és szomorú is. A fekete szín drámaivá teszi, és ezt csak fokozza a picike piros, amit belecsempésztek. Nem lehet elmenni mellette szó nélkül.


3. Folt

Folt megadta nekem, amire akkor nagyon vágytam: a rosszfiút, aki igazából álompasi.

Folt egyszerre kemény, a motoros külsővel, a cigivel, azzal, hogy füstös kocsmákba jár és legyünk őszinték, néha eléggé arrogáns. Ezzel együtt viszont érezni, hogy a kemény külső érzékeny pasit rejt, és az ilyen szívszerelmeseket imádtam - és imádom a könyvekben most is, még ha kicsit visszafogottabban is. 


A folytatásban kivesézzük azokat az okokat, miért hagytam félbe a sorozatot. Stay tuned!

Nincsenek megjegyzések