Breaking News

Cassandra Clare is megszólalt a Pokoli szerkezetek tévésorozat kapcsán: már van is forgatókönyv!

Cassandra Clare egy sor kérdést kapott a napokban, ezek közül néhányat megválaszolt. 




Talán a legizgalmasabb, hogy bár a Shadowhunters sorozat kaszája kapcsán nem sokszor nyilatkozott, most az esetleges Pokoli szerkezetek tévésorozat kapcsán mégis megszólalt. 

Íme a kérdés:

Sokat hallottam a Shadowhunters spin-offjáról, a Pokoli szerkezetek tévésorozatról, ez most tényleg megtörténik? A már létező show spin-offja lenne vagy egyszerűen ettől függetlenül kezdenek el dolgozni rajta? 

A válasz:

Néhány (száz) kérdést kaptam ezzel kapcsolatban. Ahogy tudjátok, a Constantinnál vannak A végzet ereklyéi és a Pokoli szerkezetek filmes jogai is most már évek óta, így megvan rá a joguk, hogy bármilyen showt készítsenek a TID-ből. A Pokolu szerkezetek sorozaton már törik a fejüket egy ideje a filmtől és a tv showtól teljesen független projektként.
Tavaly megtudtam, hogy van is egy író, aki már dolgozik a Pokoli szerkezetek pilotjának forgatókönyvén. Nem árulhatom el, ki ő (annyi kiderül az angolból, hogy nő - Deszy), de igazán intelligens és széles látókörű, és több fantasy történeten is dolgozott már korábban, ami szerintem nagyon fontos. 
Rengeteget beszélgettem már vele az elmúlt hat hónapban, minden hónapban egy kicsit. Nagyon szimpatikus és olvasta az összes könyvet. Ismeri a korszakot és megérti a szereplőket. Tetszik a pilot, bár a pilotok még mindig változhatnak.
Ez viszont nem a Shadowhunters spinoff sorozata, azon kívül semmilyen kapcsolat nincs a kettő között, hogy rokon a könyvsorozat, amiből készül. Nem ugyanabban a "világban" játszódnak - a világépítés és a mitológia ugyanaz a mitológia és varázslat, ami a könyvekben, de ez nem Freeform show. Tudom, hogy zavaros lehet spinoffról hallani (bár egyébként senki, aki részt vesz a fejlesztésben nem is hívja így), de nem spinoffabb annál, mint amennyire a Carrie spinoffja a Ragyogásnak, vagy az Amerikai istenek a Soseholnak. Ezek függetlenül sorozatok, amik ugyannak a szerzőnek a könyvein alapulnak. Tudom, hogy furcsa lehet, hogy ilyen hamar a Shadowhunters kaszája után kikerül egy másik sorozat híre, és ezért úgy tűnhet, hogy közük vagy egymáshoz, de nincs. (Én is meglepődtem.) De ez egy fejlesztés alatt álló projekt, és így van ez már egy ideje.
Tudtam, hogy a Constantin találkozni fog a Netflixszel és más csatornákkal a következő hónapokban, úgyhogy nagyon érdekel, mi történik most, mindezek után - a Shadowhunters kaszája rögtön azt jelenthette volna, hogy minden más fejlesztő alatt álló Árnyvadász projektnek is vége, ide értve a Pokoli szerkezetek is, hiába dolgoznak már rajta egy ideje. Nagyon érdekelte őket, hogy elindítsák, de ezen a ponton még semmi sem biztos. Én is nagyon kíváncsi vagyok, mi történik és igyekszem közvetíteni a híreket nektek.

Nincsenek megjegyzések