Breaking News

Nem Átváltoztatástan tanár lesz Dumbledore a Legendás állatokban

Oké, oké, oké, tisztázzunk valamit: sokszor hallott tévhit, hogy Dumbledore Sötét varázslatok kivédése tanár volt. Ez persze nem különösebben elszállt és nem túl meglepő elképzelés, hiszen ha belegondolunk, ez a pozíció elég nagy szerepet tölt be a Harry Potter könyvekben, ráadásul egy olyan alakról, mint Dumbledore, aki többször is megküzdött sötét varázslókkal, feltételezi az ember, hogy ezt is tanította.




Viszont nekem mindig is nagyon tetszett, hogy ezzel ellentétben Dumbledore valójában Átváltoztatástant tanított. Több okból is nagyon tetszett ez nekem. Egyrészt kicsit rámutat, mennyire túl nagy a hype a Sötét varázslatok kivédése körül. Értem, nagyon fontos ez az óra, de vannak más órák is, amik fontosak és hasznosak. Ezért is érzem kicsit igazságtételnek ezt McGalagonynak is, akit hajlamosak vagyunk a tantárgya miatt hátrébb sorolni, pedig...

Másrészt Dumbledore jelleméhez szerintem jól illeszkedik, hogy nem Sötét varázslatok kivédése tanár. Érezhetően próbálta magát mindig távol tartani attól, hogy elszaladjon vele a ló, és ennek szerintem fontos eleme, hogy nem Sötét varázslatok kivédését tanított.

Na de a témára rátérve: a nem is olyan régen megosztott fotó (amin Göthét fiatalon, a roxforti óráján láthatjuk Dumbledore-ral) óta keringenek a rajongók között a feltételezések, hogy Dumbledore nem (csak) Átváltoztatást tanít, hanem Sötét varázslatok kivédését is.

Jude Law most megerősítette ezeket a pletykákat, elárulta ugyanis, hogy a filmben Dumbledore nem Átváltoztatástant tanít. Az Entertainment Weekly interjúban elárulta: "Nem Átváltoztatástan tanár, ezen a ponton nem. A karrierjének ezen a pontján nem Átváltoztatástan tanár. Nem vagyok benne biztos, elárulhatom-e, mit tanít."

Mit szóltok? Szívesen látnátok Sötét varázslatok kivédése órán?

Nincsenek megjegyzések