Breaking News

Újabb Jane Austen adaptáció érkezik a Büszkeség és balítélet legendás forgatókönyvírójával

ITV sorozat készül Jane Austen egy újabb regényéből!




Ez még önmagában nem lenne annyira meglepő, hiszen Jane Austen filmek-sorozatok tucatjai készültek már el az évek során, ám ez most több szempontból is figyelmet érdemel.

Egyrészt váratlan a regényválasztás, ugyanis egy olyan Austen történetet vesznek most elő, amelyet egyébként Austen maga már nem tudott befejezni.

Másrészt a forgatókönyvíró az a legendás Andrew Davies lesz, aki igazi szakértője Austennak és a korszaknak. Neki köszönhetjük többek között a Büszkeség és balítélet és az Értelem és érzelem minisorozatokat, az egyik Emma és A klastrom titka filmet, és ha nem Austenról van szó, akkor olyan kosztümös filmeket-sorozatokat emlegethetünk a neve mellett, mint a Middlemarch, a Daniel Deronda, A hiúság vására, az Édesek és mostohák, az Így élünk most vagy éppen a legutóbbi Háború és béke minisorozat. Ó, és A nyomorultak forgatókönyvírója is ő volt, aminek az első jelenetfotóit én is megosztottam.

A befejezetlen Sanditon című regény hősnője egy fiatal nő, Charlotte Heywood, aki Sanditon álmos kisvárosába költözik és találkozik egy férfival, aki próbál divatos üdülőhelyet csinálni belőle.

Ezt a regényt Austen csupán hónapokkal a halála előtt kezdte írni, és még sohasem próbálták adaptálni.

De kinél is lehetne jobb kezekben, mint a korszak és Austen ekkora szakértőjénél?

A forgatás várhatóan jövő tavasszal kezdődhet.

Nincsenek megjegyzések