Breaking News

Már megvan a The Hazel Wood magyar címe, fülszövege és borítója!

Korábban már írtam róla, hogy a Hazel Wood című YA kötet, ami Amerikában igazi bestseller, az Alexandra gondozásában érkezhet - korábban pedig az eredeti borító a Napi gyönyörű borító rovatban is feltűnt Facebookon.

Hazel Wood Mogyoróliget



Most viszont újabb infók futottak be a kötet kapcsán: megérkezett a hivatalos magyar fülszöveg és borító!

Legnagyobb sajnálatomra az Alexandra nem tartotta meg az eredeti borítót, de még csak a másik tetszetős, kék borítót sem vette át.

Ehelyett egy olyan borítót választottak, ami szerintem nagyon nem passzol. Egyáltalán nincs YA érzésem tőle, még ha a kapu biztosan illik is a könyvhöz a fülszöveg alapján. Attól tartok, ezzel a borító még inkább azt szüli, ami sajnos már több YA történettel is megtörtént az Alexandra Kiadó égisze alatt: nem talál majd rá a célközönségére. 

Remélem, nem lesz igazam, de ettől még túlságosan felnőtt, túlságosan komor ez a magyar borító.

Hazel Wood Mogyoróliget
Sajnos a Molyon ilyen felbontásban van csak meg a borító


A hivatalos magyar fülszöveg:

A ​tizenhét éves Alice élete javát édesanyjával együtt az úton tölti, mindig épp csak egy lépéssel a nyomukban loholó rejtélyes balszerencse előtt. Ám amikor Alice nagyanyja, egy éjsötét tündérmesékből álló kultikus könyv visszavonultan élő írónője egyedül hal meg Mogyoróliget nevű birtokán, Alice megtudja, milyen rosszra is fordulhat valójában a sorsa. Az édesanyját elrabolják – egy olyan alak karmai közé kerül, aki állítása szerint a Végvidékről, abból a kegyetlen, természetfeletti világból származik, ahol a nagyanyja történetei játszódnak. Alice egyedül az édesanyja által hátrahagyott üzenetre támaszkodhat: „Tartsd magad távol a Mogyoróligettől!”
Alice hosszú időn át kerülte a nagymamája megszállott rajongóit. Most mégis kénytelen szövetségre lépni egyikükkel, Ellery Finchcsel, akinek talán jó oka van arra, hogy segítsen neki. Ha vissza szeretné kapni az édesanyját, Alice-nek először el kell jutnia a Mogyoróligetbe, majd abba a világba, ahonnan a nagyanyja történetei erednek – és ahol talán azt is megtudhatja, hol siklott félre az ő saját története.

Nincsenek megjegyzések