Breaking News

Új önálló Vörös Pöttyös kötet érkezik, ami komoly témát feszeget - Ez a Semmi súlya

A The Weight of Zero című könyvvel még a Goodreadsen találkoztam, több ajánlójába is belefutottam, és bevallom, a borítója is nagyon tetszik, szerintem nagyon passzol a könyv témájához is, és önmagában is figyelemfelkeltő.

A fülszöveget a múltkor már megosztottam, most viszont befutott a magyar borító is - legnagyobb örömömre az eredetit vette át a kiadó.
Önálló kötetről beszélünk, szóval ha valaki nem szeret belevágni több részes sorozatokba, az ennek örülni fog.

Egy komolyabb téma köré épül a történet, a mentális betegségekkel foglalkozó YA regények közé tartozik. Egészen ponton a főszereplő bipoláris zavara adja a történet alapját, és az, hogyan akart emiatt öngyilkos lenni, és hogyan lehet megpróbálni együtt élni mindezzel. 

A kötetnek 4,24-es értékelése van Goodreadsen, ami azért elég kecsegtető.

Íme a fülszöveg:


A tizenhét éves Catherine Pulaski tudja, hogy Semmi eljön érte. Semmi, a Catherine bipoláris zavarából születő pusztító depresszió egyszer már majdnem győzedelmeskedett felette: ekkor akart először öngyilkos lenni.
A bipoláris zavar egy életre szól. Soha nem múlik el. Talán pillanatnyilag hat a gyógyszer, de Semmi vissza fog térni. Csak idő kérdése.
Így hát Catherine egy régi balettcipős dobozban gyógyszereket gyűjtöget, és arra készül, hogy kioltja az életét, még mielőtt Semmi újra élőhalottá változtatja. De még mielőtt megtenné, rövid bakancslistába kezd.
A bakancslista, a család támogatása, az új barátok és egy újfajta kezelés együttesen elkezdi lebontani Catherine elszigeteltségének falait. A probléma csak az, hogy a terv már olyan régen megszületett a fejében, hogy a jövő számára talán már nem is létezik.
Ez a történet a veszteségről, a bánatról és a reményről szól, valamint arról, hogy a szeretet különféle formái – az anyai szeretet és a romantikus, plátói szerelem – milyen hatással vannak egy fiatal nő küzdelmére a mentális betegségével és a kezelés stigmájával.
Bipoláris zavar – olyan, mint egy halálos ítélet.

Nincsenek megjegyzések