Breaking News

Új részlet a The Red Scrolls of Magicből Alec születésnapjára

Alec születésnapja alkalmából kaptunk egy újabb részletet a Magnus regényből, természetesen Aleckel a főszerepben. 

És őszinte leszek: ebben a The Red Scrolls of Magic részletbe egyszerűen szerelmes lettem. Annyit fűznék hozzá röviden: Go Alec! 

Hosszabban pedig a részlet meghatott, lázba hozott és alig várom, hogy lássam, ahogy Alec letarolja az Árnyvadász társadalmat. Azt hiszem, egy korábbi értékelésemben már kifejtettem, hogy az Árnyvadász Akadémia novellákat olvasva rájöttem, mekkora utat járt be Alec. Talán az ő jellemfejlődése a legjobb az egész sorozatban, sőt, talán az összes Árnyvadász könyvben, és ezzel most végképp kiteljesedhet.




Az új részlet:

- Helen - kezdte Alec. - A Klávé azt mondja nekünk, ne bízzunk az Alvilágiakban. Az Egyezmény ellenére, minden ellenére mindannyiunkat beoltják ezzel a hittel, és mi... - Egy pillanatra megtorpant a beszédben, és felnézett a tiszta, hideg csillagokra. - Régen én is követtem a szabályokat, mert úgy hittem, így biztonságban tarthatom azokat, akiket szeretek - folytatta. - De aztán kezdtem rájönni, hogy a "mindenki, akivel törődöm" nagyobb csoport, és más csoport, mint amit a Klávé képes lenne elfogadni.
- Akkor mit javasolsz, mit tegyünk? - kérdezte Helen.
- Megváltoztatjuk a Klávét - mondta Alec. - Belülről. Új Törvényt alkotunk. Jobbat.
- Az Intézetek vezetői javasolhatnak új törvényeket - szólt közbe Aline. - Az anyád...
- Én akarom megtenni - felelte Alec. - Rájöttem, hogy... Nem kell változnom. És neked sem, Helen, vagy neked, Aline. A világ az, aminek változnia kell, és mi leszünk azok, akik megváltoztatják.

Nincsenek megjegyzések