Breaking News

10 humoros-ironikus idézet a Bridget Jones naplójából

Ahogy Facebookon már megosztottam, ma ünnepli születésnapját Bridget Jones - ennek nyilván ő kevésbé örül. 

Mindenesetre gondoltam, ennek okán leporolom kicsit a könyvet, és hozok belőle 10 idézetet nektek. És tudjátok mit? Rá kellett jönnöm, hogy bár hosszú távon Bridget leghülyébb húzásai maradtak meg bennem (a könyvből is, a filmből is), azért sokszor, még ha fájdalmas is, van igazság a szavaiban.





Hirtelen az jutott eszembe, hogy elég nevetséges, ha valaki, akit Mr. Darcynak hívnak, felvágósan félrevonul egy partin. Olyan, mintha valaki, akit Heathcliffnek hívnak, egész este nem lenne hajlandó elmozdulni a kertből, hogy „Cathy!” ordítással csapkodja a fejét egy fának.


Az elhagyásban nem az a legrosszabb, hogy hiányzik, aki elhagyott, hogy összeroppan a közösen alkotott egész kis világ, hogy minden, amit látunk vagy csinálunk, őrá emlékeztet, hanem az a gondolat, hogy kitettük a lelkünket csak azért, hogy a szeretett lény ránk stemplizze: ELUTASÍTVA.


Aztán hosszas eszmecserét folytattunk Mr. Darcy és Mark Darcy egymáshoz viszonyított erényeiről, és egyetértettünk, hogy Mr. Darcy vonzóbb, mert érdesebb modorú, viszont kitalált alak, és ez oly hátrány, mely nem elhanyagolható.


Na szóval az adó-visszaigénylés már rég esedékes volt, úgyhogy azt gondoltam, egy meg a fene, majd én megcsinálom. Persze nekem ez kínai, úgyhogy felcsengettem az adóhivatalt. Az illető tényleg elég arrogánsan viselkedett. „Tényleg Mrs. Jones, mondta, én egyszerűen nem értem, mi ebben a nehézség.” Mire én: „Ide hallgasson, tud maga brióst sütni?” Értette a célzást, megbeszéltük, és meg is csináltuk tizenöt perc alatt.


Tomnak van egy elmélete, hogy a homoszexuálisok és a harmincon felüli egyedülálló nők természetes szövetségesek, mert mindketten megszokták, hogy csalódást okoznak a szüleiknek, és a társadalom torzszülöttként kezeli őket.


A bölcsek azt mondanák, hogy Daniel szeressen olyannak, amilyen vagyok, ám én a Cosmopolitan-kultúra gyermeke vagyok, akit idegbajossá tettek a szupermodellek és a túl sok vetélkedő, mert tudom, hogy se testem, se lelkem nem ütné meg a mércét, ha szabadjára hagynám őket. Nem bírom a gyűrődést! Lemondom a randit, és itthon töltöm az estét, fánkot fogok enni letojásozott kardigánban.


Hivatalosan tanúsíthatom, hogy manapság a férfiszívet nem a szépséggel, a koszttal, a szexszel, vagy a jellem csáberejével lehet megfogni, hanem csakis azzal a képességgel, hogy tudunk-e kissé közönyösnek mutatkozni.


Néha körülnézek az irodában, ahogy itt kopácsolunk, és eltűnődöm, dolgozik-e egyáltalán valaki.


Mindazonáltal nem szabad, hogy a nő, mint olyan, a férfiak által élje az életét; önmagában legyen teljes egész.


– Tavaly karácsonykor – folytatta kapkodva Mark –, úgy éreztem, hogy ha anyám még egyszer kimondja a „Bridget Jones” szavakat, én elmegyek a Sunday People-hoz és bevádolom, hogy gyerekkoromban molesztált egy biciklipumpával.

Nincsenek megjegyzések