Breaking News

BREAKING! Margaret Atwood jövőre publikálja A szolgálólány meséje folytatását!

A szolgálólány meséje először 1985-ben jelent meg, igazi fénykorát viszont valószínűleg most éli. A sikeres Hulu sorozatnak és a MeToo kampánynak, illetve a feminizmus aktuális kérdéseinek köszönhetően újra felkapták, és több emberhez jutott el, mint valaha.




Azok, akik a könyvet olvasták, tisztában vannak vele, hogy a regény maga egy jó nagy kérdőjellel zárul - de mindez nem véletlen. A függővégeket és a kérdéseket egy regény végén nagyon könnyű utálni, sok olvasó ki nem álhatja őket - én magam viszont kifejezetten szeretem őket, amennyiben indokoltak. És szerintem A szolgálólány meséje esetében ez egy első meglepő, némi átgondolás után viszont nagyon jó lezárás volt.

Ezért is lepett meg, hogy Margaret Atwood bejelentette: jön a folytatás!

A The Testaments, azaz A testamentumok című folytatás jövőre jelenik meg angolul, egészen pontosan szeptember 10-én. A regény 15 évvel azután folytatódik, mint ahol ott hagytuk Offred, vagyis Fredé történetét, és három különböző női szereplő nézőpontjából ismerhetjük meg. 

Ahogy az írónő írta: "Kedves olvasók! Minden, amit valah kérdeztetek rólam Gileadról és ezek hatásai jelentették az inspirációt ehhez a könyvhöz. Nos, majdnem minden inspirációm ez volt! A többi ugyanis a világ, amiben élünk."

Ahogy a kiadója mesélte: "1976 óta adom ki Margaret Atwood munkáim - a költeményeit, fiction és nonfiction történeteit. Minden egyes tőle kapott kézirat tiszta élvezet. Csodálatosan ír, és úgy vág az esze, mint a beretva. Ez a könyv sem kivétel."

Ami még fontos információ, hogy ez a regény nem kapcsolódik a történetben már előrébb járó tévésorozathoz.

Nincsenek megjegyzések