Breaking News

Film készült a Rettentő töri sorozat egyik kötetéből - Itt az első előzetes

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az én éveimet olvasás szempontjából általános felsőben nagyban befolyásolta a Rettentő töri (meg az összes többi Rettentő) sorozat.




Ha esetleg valaki nem ismerné őket: a Rettentő töri sorozat kötetei különböző történelmi korokat és eseményeket mutatnak be az általános iskolás korosztálynak hihetetlenül viccesen, "bulvártörisen", érdekességeket kiemelve, sok-sok vicces képregénnyel és kvízekkel megspékelve. 

Sajnos a sorozat jelenleg nem nagyon kapható, mivel az országból kivonult Egmont égisze alatt jelent meg, mindenesetre én imádtam/imádom, és nagyon meglepett, amikor megtudtam: film készült az egyik könyvből, a Rettegett rómaiakból.

Már az első előzetes is kijött. Íme:





Őszinte leszek, ebben a filmben nem vagyok teljesen biztos. A könyveket viszont mindenképp szerezzétek be!

A könyv fülszövege:


A történelem borzalmas dolog!
Rettentő töri – vágatlan, cenzúrázatlan változat! Itt mindent megtalálsz a rettegett rómaiakról és a római uralom alatt nyögő Britanniáról, Nerótól a bátor Boudiccáig, aki megpróbálta visszatessékelni a római népséget oda, ahonnan jöttek…
Ha kíváncsi vagy
• mit viseltek a rómaiak a harci szoknyájuk alatt
• hogyan lőtték be a sérójukat az ókorban a britek
• miért volt szükségük a gazdag rómaiaknak vomitoriumra („hánydára”),
akkor olvasd el ezt a kis könyvecskét, amely nem csak e néhány kérdésre ad választ, de ismerteti a rettenthetetlen római hadsereg taktikáit és a kelták furfangjait, szórakoztató játékokat tanít, ízletes ókori recepteket közöl, na és persze, a hajmeresztő eseményeket is töviről hegyire elemzi.
A rettentő töri még soha nem volt ilyen rettentő!!!

Nincsenek megjegyzések