Breaking News

Néhány új Dream válogatás kötet borítójáról már le is hullt a lepel

A Maxim néhány hamarosan megjelenő könyvének borítóját és fülszövegét már közzé is tette, így kezdhetünk vadászni, milyen könyvekre szeretnénk lecsapni a Könyvfesztiválon.

Íme azok a Dream válogatás kötetek, amiknek már van fülszövege és borítója.




Fülszöveg:

Egy ​– a miénkhez ugyancsak hasonló – alternatív világban az emberek magassága egyenesen arányos vagyonuk nagyságával. A legeslegszegényebbek akkorák, mint egy patkány, a milliárdosok magassága a felhőkarcolókéval vetekszik.
Warner, és nővére Prayer nincstelen nyomorban élnek, tehát egészen aprók. Ez a méret nemcsak megalázó, hanem sok veszélyt is rejteget magában: a testvéreknek éjjel-nappal olyan halálos veszedelmekkel kell szembenézniük, amelyeket a gazdagok elképzelni sem tudnak, kezdve attól, hogy egy macska bármikor szétmarcangolhatja őket, egészen odáig, hogy valaki eltapossa az otthonukat. Számukra nem készítenek megfelelően apró kocsikat, vagy telefonokat. Nem lenne értelme, hiszen aki ennyire apró, annak nincs vásárlóereje, sőt iskolákat és kórházakat sem építenek nekik, mert a szakképzett, fizetett orvosok, tanárok be sem férnének az apró épületekbe. Warner és Prayer tudják, hogy egyetlen reményük, ha valahogy felnagyíttatják magukat. De vajon hogyan maradhat két aprószegény életben egy olyan világban, ahol minden összeesküdött ellenük?
Kitűnő, szeretettel és humorral teli új hang szólal meg ebben a korunknak címzett, különleges, társadalmi regényben, amely méltó arra, hogy az 1984 és A láthatatlan mellé soroljuk. A társadalmi egyenlőtlenségek következményei egészen a zsigerekig hatnak ebben a szórakoztató, ám mégis szívszorongatóan tragikus kalandtörténetben.




Fülszöveg:

Valójában Felicitynek boldognak kellene lennie. Nemcsak az iskola összes pasija hever a lábai előtt, de a suli szívtiprója, Lee – aki nem mellesleg félig elf – szintén a kegyeit keresi. Bár ez nem meglepő, mert a sármos félelfnek már régen megjövendölték, hogy Felicity lesz a menyasszonya. De a lánynak kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy a szerelmi életén törje a fejét. Már régebb óta tudja, hogy ő az elfek megjövendölt megmentője, ami egyre súlyosabb teherként nyomja a vállát. Kiderül, hogy fontos szerepet játszik az elfek és sárkányok végső összecsapásában. De miközben próbálja megteremteni az egyensúlyt, megdöbbentő titkok látnak napvilágot, ami nemcsak abban ingatja meg Felicityt, hogy valóban jó oldalon áll-e, ha az elfek mellett harcol, hanem saját származásának körülményeire is fény derül, ami minden eddigi tettét megkérdőjelezi.




Fülszöveg:

Minden nap egy új test. Minden nap egy új élet. Minden nap új választások. Amióta csak A emlékszik, az élet azt jelentette, hogy minden nap más ember bőrében ébred, és a nap végéig kénytelen annak a valakinek a testében élni. Mindig azt hitte, hogy senki hozzá hasonló sincs a világon.
Azonban A tévedett. Vannak mások.
A már megszenvedte az olyan erős érzelmeket, mint a szerelem vagy a magány. Most viszont még vár rá, hogy megtudja, milyen extrém irányokat vehet ezek hiánya az életben – és hogy milyen felfedezni, hogy nem egyedül van a világon. 
A Majd egy napban David Levithan még mélyebbre visz minket A, Rhiannon és Nathan életébe, valamint azéba, akit ők Reverend Poole-ként ismernek, valamint még mélyebb kérdésekkel kerülünk szembe, mint a Nap nap után vagy az Egy másik nap során: Mi a lélek? És mi tesz minket emberré?




Fülszöveg:

Zolit, a burokban nevelkedett, milliomos egyetemista ficsúrt sokkolja a hír: „örökölt” egy 16 éves lánytestvért apja, a néhai KGB-tiszt után! A két tinédzser kapcsolatát nagyban befolyásolja, hogy külön nőttek fel, nem is tudva egymásról. A báty tanácstalan; hogyan viszonyuljon a hányatott sorsú, öntörvényű kis vadóchoz, aki egyből felforgatja az ő nyugodt életét?
Mikor a lány minden addiginál nagyobb zűrbe keveredik és eltűnik Brazíliában, a fiú kénytelen otthagyni mindent; Noémi után ered, majd a Polícia korruptságát látva maga kutatja fel a húgát. Vajon képes felnőni a feladathoz, és egyedül megmenteni őt? Túlélik a testvérek könyörtelen megpróbáltatásaikat távol az otthonuktól, vagy elbuknak az alvilággal, a természeti erőkkel, illetve az önmagukkal vívott harcban, hogy beteljesedjék a családi karma?

Nincsenek megjegyzések