Breaking News

Új érdekességek a Trónok harca évadról + 2 új jelenetfotó

Az Entertainment Weekly az előbbi 17 új kép után lehozott egy hosszú cikket a Trónok harca finálé kapcsán, amiben megszólalnak az utolsó évad rendezői és színészei is. 

A teljes interjút nem tudom fordítani, mert tényleg elég hosszú, de kigyűjtöttem nektek a szerintem izgalmasabb dolgokat. 

Illetve a cikkben megosztottak két új jelenetfotót is, íme:





Sok első lesz az utolsó évadban


David Nutter, aki három részt is rendezett az utolsó évadból, így nyilatkozott:

"Sok első van ezekben az epizódokban. A legviccesebb rész, amit valaha ebben a showban forgattam, a legérzelmesebb jelenet, amit valaha forgattam és van egy jelenet, amiben annyi fontos szereplő van együtt, hogy olyan, mintha az ember egy szuperhős filmet nézne." 

A legnagyobb csatajelenet


Hírek már korábban is szóltak a Trónok harca finálé maratoni csatajelenetes felvételéről, erről tudtunk meg most néhány újabb információt. 

Eszerint ez bizony a nagy csata Deresben, ahol is a szövetségesek összecsapni az Éjkirály seregével. Ez az egyik olyan rész a kettőből, amit Miguel Sapochnik rendezett, aki korábban az Emmy-győztes Fattyak csatájáért is felelt. 

Ebben a csatában ott lesz Jon, Dany, Tyrion, Arya, Sansa és Brienne is - mind az életükért harcolnak, erősen hátrányból indulva.

Ez lesz a Trónok harca történetének legnagyobb csatája, és legnagyobb számú fontos karaktert gyűjti egy jelenetbe a show 2011-es debütálása óta. 

A részhez 11 héten keresztül forgattak éjszaka, és összesen 750 ember dolgozott rajta, ráadásul folyamatos fagyban.

A rész egyik nagy kihívása az volt, hogy megtalálják, kinek a szemszögéből követjük az eseményeket. "Az eddigi Trónok harca csaták, amiket forgattam, mind Jon szemszögéből játszódtak. Itt meg van 20 szereplő, és mindenki magáénak akarja tudni a jelenetét. Ez elég bonyolult, megtalálni, melyik a legerősebb nézőpont az egyes részekben. (...) Lehet, hogy tíz percig nem látjuk például Samet, de abban a tíz percben csak történt valami Sammel - harcolt, futott, bujkált. Hogy fejlődött a története? Mindig arra kell koncentrálni, mi történt azóta, hogy legutóbb láttuk." 


Arya első csatája


Meglepő módon Arya eddig kimaradt a csatajelenetekből, de most eljött az ő ideje is.

Ahogy a színésznő nyilatkozott: "Minden csatát kihagytam minden évben, ami elég bizarr figyelembe véve, hogy Arya az egyik legedzettebb karakter. Ez az első ilyen jelenetem. Beledobtak a mélyvízbe."


A finálét Benioff és Weiss rendezte


A nagy finálét övezte természetesen a legnagyobb titoktartás.
Csak olyan stábtagok mehettek be a forgatásra, akik viselték a 6. epizódos kitűzőt.


Nincsenek megjegyzések