Breaking News

Új részletet kaptunk a Magnus-Alec sorozat első részéből

Cassandra Clare a hírlevelében exkluzív részletet osztott meg a The Red Scrolls of Magicből, a Magnusos regénytrilógia első részéből.





Íme:

Alec újabb nyilat húzott elő. Ezúttal a Magnust szorongató egyik polipkart vette célba. Elmormolt egy imát az Angyalnak és lőtt. 

A nyíl pontosan a polip karjába fúródott, alig néhány méterre Magnus testétől. A szörny felmorrant, aztán egy kicsit enyhített a szorításán. Magnus nem pocsékolta az időt, és amint szabad lett a keze, rögtön hadonászni kezdett vele a levegőben. Kék elektromosság hálója fonta be a csápot, ami még mindig szorította. A füstdémon sikított és a karjai visszahúzódtak, elengedve Magnust. A boszorkánymester nagyot koppant a vonat tetején és gurult, a jármű széle felé.

Alec előrelendült, csúszott a hideg fémen, veszélyesen közel a vonat széléhez. Még súrolta Magnus ujjbegyét, de már csak a levegőt markolta, miközben Magnus lezuhant a vonatról.

Alec lenyújtózott a vonat oldalán és megragadott valami nedves anyagot. Magnus inge volt az, amit mindkét kézzel szorított és próbálta felhúzni őt, minden maradék erejét segítségül hívta.

A látása elhomályosult az erőfeszítéstől, de aztán Magnus már a karjaiban volt, aki nagyokat pislogott még mindig kábult arany szemével.

- Köszönöm, Alexander - nyögte Magnus. - Fájdalom, a polipszörny újra támad.

Nincsenek megjegyzések