Breaking News

Brittainy C. Cherry: A ​szív ritmusa {Értékelés + Nyereményjáték}

Brittainy C. Cherry: A ​szív ritmusa

A blogturnéról




Újabb szívszorító történettel rukkolt elő a felejthetetlen érzelmi utazások királynője. Brittainy C. Cherry új regénye A szív ritmusa most New Orleansba kalauzol minket, ahol megismerhetjük Jasmine-t, és Elliottot, akikben sok közös van. Az egyik a zene határtalan szeretete, ami végigkíséri a fiatalok életét. Ha szeretted az eddigi Brittainy C. Cherry történeteket, akkor tarts a Blogturné Klub 5 bloggerével, akik elmesélik, hogy az ő szívüket mennyire dobogatta meg A szív ritmusa.


Kiadó: Libri - Insomnia
Oldalszám: 440
Fordító: H. Prikler Renáta
ISBN: 9789634334330
Sorozat: A szív ritmusa 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,35)
Megrendelési link
Amikor először pillantottam meg Jasmine Greene-t, olyan hatással volt rám, mint a hűs, simogató esőcseppek egy forró napon. Én voltam a félénk, visszahúzódó zenész, ő az iskola koronázatlan királynőjeként tündökölt. Nem volt bennünk semmi közös, csak a zenénk és a szívünket gyötrő magány.
Volt valami a szemében, ami azt sugallta, hogy a mosolya nem mindig őszinte. Volt valami a hangjában, ami megadta nekem a reményt valamire, amire mindig is vágytam.
Aztán egyszer csak eltűnt az életemből. Gyorsan és váratlanul, akár egy villanás.

Egy örökkévalóság után újra találkoztunk. Ott állt előttem a New Orleans-i utcán.
Megváltozott. Akárcsak én. Hideggé tett bennünket az élet. Keménnyé. Elszigeteltté.
De bármennyire is különböztünk egymástól, a darabokra tört lényem meglátta benne a magányosságot. Visszajött, és én tudtam, hogy többé nem engedem el magam mellől.

Az első mondat:


""

Véleményem


Brittainy C. Cherry már bizonyított Magyarországon is, az Elements sorozata sikert aratott kint is, itthon is. Ezeken a könyveken keresztül kialakulhatott egy képünk arról, milyen is Cherry stílusa. Számomra egyértelmű volt, hogy ezt a könyvet is olvasnom kell, és kíváncsian vártam, egy új sorozat változtat-e a véleményemen az írónő stílusát illetően vagy valami teljesen mást kapunk. És igen, féltem is tőle, hogyan ugorja majd meg azt a szintet, amit már megszoktunk tőle.

Nem árulok zsákbamacskát: sikerült neki.

Ám azt azért nagyon fontos megjegyezni, hogy ez a kötet nem teljesen ugyanolyan, mint az eddig magyarul megjelentek.



Valamiképpen Colleen Hoover jutott eszembe, amikor azon gondolkoztam, hogyan is magyarázhatnám meg nektek az érzéseimet az írónővel kapcsolatban. Ez az új sorozat egyszerre nagyon "cherrys" és mégis teljesen más. Hoovernél tapasztaltam azt még a romantikus-NA piacon, hogy mindig meg lehet érezni, hogy ő írt valamit - vannak olyan stíluselemei, ötletei, amik nagyon rá utalnak. Ezzel együtt mégis képes újra meg újra megújulni, folyamatosan új ötleteket hoz, új témákat, sokszor még akár a könyvei zsánerével játszik kicsit - például keményebb vonalú könyvet ír, mint amilyen például a Too Late - Túl késő. Na szóval, ugyanezt tapasztaltam most Brittainy C. Cherry esetében. Ez a könyv nagyon más, mint az eddigiek - de a lelke, a stílusa sok szempontból mégis nagyon hasonló.

A történet sok szempontból egy egyszerű második esély sztori:

Amikor a főszereplőink először találkoznak, még mindketten tinédzserek.
Jasmine egy vándorzenész lánya, az anyja pedig egyáltalán nem örül ennek a helyzetnek. Jasmine márpedig az apjára ütött: lételeme a zene.
Elliott, a másik főszereplőnk szintén zenész, de teljesen más, szégyenlős és kicsit geek - egyáltalán nem tartozik a menők közé a gimiben. De Jasmine-hez hasonlóan neki is a zene a mindene.
És bizony elindul köztük valami...

Aztán évekkel később, már felnőttként találkozunk velük újra. Kapnak egy második esélyt. De már mindketten nagyon mások. Csalódtak, szenvedtek, ráébredtek arra, hogy az élet nem csak az álmokról szól. Vajon lehet esélyük?

Ennyit nagy vonalakban. Ezek alapján ez egy tucat sztori lehetne. Második esély sztori, zenés romantikus - ilyenekből tucatszám olvashatunk. Csakhogy ez a könyv Brittainy C. Cherry könyve, az ő egyedi stílusa és ötletei pedig mindezt felülírják.

A kötet nem egyszerűen egy romantikus történet, egy sor olyan komoly témát boncolgat, amivel mi is találkozhatunk az életben (például gyász, elválás, nosztalgia, álmok) és egy sor olyat, amit mi remélhetőleg nem tapasztalunk meg (mondjuk a pocsék szülőket).

Mindkét főszereplő sokat csalódott már, mire újra találkoznak, és az ő történetük valójában nem csak arról szól, újra egymásra találnak-e, hanem hogy képesek-e újra megnyitni a szívüket, újra boldognak lenni, annak ellenére is, hogy tudják, az élet nem csak móka és kacagás.

Na és persze ott a zene! Bevallom, én sosem volt nagy jazz rajongó, így ez tőlem kicsit távolabb állt, de legalább ezen a könyvön keresztül kicsit bepillantást nyerhettem ebbe a világba is, egy fokkal jobban.

Jó tanács az olvasáshoz: érzékenyebb lelkűek mindenképp készítsenek zsepit az olvasáshoz, mert nagy eséllyel szükség lesz rá - na jó, ne csak az érzékenyebb lelkűek. Én szóltam.

NAGYON AJÁNLOM


Nyereményjáték


Brittainy C. Cherry könyvét átjárja a zene, és a zene határtalan szeretete. Minden szereplő valamilyen módon kapcsolódik vagy a jazzhez, vagy a soulhoz. Ahhoz, hogy megnyerd a turné végén A szív ritmusa című könyv egyik példányát, ahhoz meg kell keresned a blogokon a színnel kiemelt betűket, majd össze kell olvasnod őket, és máris megtalálod a híres zenész nevét. A zenész nevét ne felejtsd el beírni a Rafflecopter dobozba, és máris a tiéd az esély a könyvre, amit a Libri Kiadó ajánlott fel. 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06.16. Zakkant olvas 
06.23. Deszy Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések