Breaking News

Elkeserítő hír: Pókember kikerül a Marvel Univerzumból

Tudtuk, hogy a Disney nem birtokolja Pókember jogait, de viszonylag nyugodtak lehettünk, tudva, hogy Tom Holland még legalább egy filmre leszerződött.

Nos, úgy tűnik, nem volt alapunk erre a nyugodtságra.




A Disney szerette volna újratárgyalni a feltételeket, ugyanis jelenleg a Pókember filmek bevételének csupán 5%-át kapják meg, 95% a Sonynak megy. 

Az új együttműködés szerint fele-fele lett volna a részesedés. A Sony ezt visszautasította. Ezután állítólag a Sony újabb konstruckiókkal állt elő, ezek viszont a Disney-nek nem feleltek meg. 

Így végül a Sony úgy döntött, kilépteti a Pókembert az MCU-ból, annak ellenére, hogy a legutóbbi Pókember film volt a stúdió történetének legsikeresebb filmje - nem is olyan régen előzte meg a Skyfallt. 

Újabb Pókember filmeket terveznek, és úgy gondolják, most, hogy az MCU már letette az új sztori alapjait, ők is fogják tudni folytatni - a Disney, az MCU és Kevig Feige nélkül. 

A hírek szerint két újabb filmet terveznek, egyelőre továbbra is Tom Holland főszereplésével és Jon Watts rendezésében. 

Hogy ezt még is hogy gondolják kivitelezni, az egy ennél sokkal bonyolultabb kérdés. A legutóbbi Pókember filmben most már tényleg nagyon komoly szerepet kapott mindenféle MCU téma: beleértve Tony Stark holmijait, befolyását, Happyt May nénivel és még sorolhatnánk... Emellett az is felvet kérdéseket, hogyan tovább az MCU-ban, hiszen nagy eséllyel ők is úgy terveztek, hogy Pókember még legalább egy filmre marad. 

Bevallom őszintén, nagyon kiakasztott ez a hír, és mindkét stúdióra haragszom. A Sony láthatóan elszállt, hiszen mind a saját animált Pókember filmjük, mind a Venom sikeres volt - ám ez nem jelenti azt, hogy ugyanazt fogják tudni hozni a Pókember filmekkel is, már csak azért sem, mert ezek után sok rajongó nagy eséllyel bojkottálni fogja a következő mozit. A Disney-nél tök jogosnak érzem, hogy ennyi munkával és a többi belerakott, saját jogos karakterükkel magasabb részesedést akartak volna, és bár a fele-fele fairnek tűnik, azt hiszen, a Disney költségvetésébe belefért volna egy ennél elfogadóbb megállapodás is. 

A sztori végén gyakorlatilag mindkét stúdió szív: a Disney nem használhatja Pókember karakterét, aki nélkül persze tudnak létezni, de aki az egyik legnépszerűbb szuperhős és nyilván számoltak is vele. A Sony pedig túlságosan önhitt, ha azt hiszi, csak úgy, mindféle negatív következmény nélkül tovább tudják vinni az új Pókember szériát. 

A legnagyobb vesztesek mégis a szereplők (jaj, szegény, lelkes Tom Holland) és mi, a rajongók vagyunk...

FRISS:

A Sony friss sajtóközleménye megerősítette a hírt.

Nincsenek megjegyzések