Breaking News

Ezek a könyvek már tutira jönnek a Maximnál az év második felében

Ahogy az a Maximnál lenni szokott, felkerült Molyra egy sor könyvük, amit az elkövetkező időszakban várhatunk. 



Nem is húzom tovább az idegeket, jöjjenek a könyvek!





Danny pontosan 10 éves, mikor darabokra hullik az élete. Egy súlyos sorscsapás arra készteti a családját, hogy az Egyesült Államokból Németországba költözzenek. De ez még nem minden: Danny apja alkoholba fojtja bánatát, és egy olyan kegyetlen viselkedési mintához tér vissza, amiről azt hitte, a házassága révén végleg megszabadult. Danny védtelenül ki van szolgáltatva az apjának – de nem adja fel…
Egy nyári táborban Danny megismerkedik a francia Dominique-kal. A fiú kimenti a lányt egy életveszélyes helyzetből, és a szerelmük segít Dannynak, hogy elszakadjon a családjától, és ezzel attól a felfoghatatlan, pusztító erőszaktól, amely a fiatal életét fenyegeti.
Könyörtelen harc kezdődik az elismerésért, a szabadságért, az igazságért és a szerelemért.





Egy váratlan románc eszméletlen harmóniába csap át a Sea Breeze-sorozat újabb részében a New York Times bestsellerírónő Abbi Glinestól.
Jasonnek már elege van abból, hogy rocksztár bátyja árnyékában éljen. Így hát elutazik az alabamai Sea Breeze-be egy jól megérdemelt pihenőre, hogy végre esélye legyen levezetnie a fejét elködösítő irigy gőzt. Azonban belezúgni egy helyi lányba cseppet sem volt a terv része. Ahogyan a duó kiélvezi a nyár minden kívánatos nyalánkságát az alabamai nap alatt, Jason rájön, hogy bár a bátyja, Jax a zenész a családban, nem ő az egyetlen testvér, aki meg tudja pendíteni a megfelelő húrokat, és megrengetheti valaki világát.






Nekünk, fáknak, a viccmeséléshez nincs nagy tehetségünk. Mesélni viszont jól tudunk…
Vörös sok évgyűrűt megért öreg tölgy. Emellett a környék „kívánságfája” is: az emberek rongydarabkákra írják az álmaikat, vágyaikat, és azokat Vörös ágaira kötözik. Egy Bongó nevű varjú és számos más állat társaságában, akik Vörös odvaiban rendezték be lakásukat, a kívánságfa nagy gonddal őrzi a környéket.
Úgy is mondhatnánk, hogy Vörös már mindent megért.
Egészen addig, amíg egy új család nem költözik az utcába. Nem mindenki látja őket szívesen, és a kívánságfa élettapasztalata ezzel fontosabbá válik, mint eddig valaha.






A ​második világháború árnyékába két idegen számára a legnagyobb kockázat: megbízni egymásban…
1943 decembere. Hitler hatalomra kerülése előtt a Gerber-család nyári lakja visszhangzott a nevetéstől. Most, hogy mély hótakaró borítja a Fekete-erdőt, a német másként gondolkodó, Franka Gerber egyedül van, és úgy érzi, hogy kilátástalan az élete. A hazájában tomboló a fanatizmus és a brutalitás miatt elvesztette az édesapját valamint az öccsét, így már nincs miért élnie.
Ekkor észrevesz egy eszméletlen pilótát a hóban, aki Luftwaffe-egyenruhát visel, és az ejtőernyője libeg a szélben. Franka nem akarja, hogy a férfi ott haljon meg, így elviszi a családja mindentől távol lévő faházába – annak ellenére, hogy gyűlöli a rezsimet, amit a katona képvisel. De amikor kiderül, hogy nem az, akinek tűnik, Franka versenyfutásba kezd az idővel, hogy felfedje a pilóta valódi személyazonosságát. A gyenge kötelékük nagyon megszilárdul, de roppant veszélyessé is válik. Miközben nyomukban a Gestapo, vajon megbízhatnak-e egymásban annyira, hogy erőiket egyesítve végrehajtsanak egy küldetést – ami pedig nem csak a háború kimenetelét, de az életüket is örökre megváltoztatja?






Nővére ​halála után a tizenhét éves Violet Saunders kénytelen akarata ellenére a New York állambeli Négy Ösvénybe költözni. Habár Violet még újonnan érkező idegen a városban, hamarosan rádöbben, hogy az édesanyja korántsem az: mindketten a város egyik nagy tiszteletben álló családjának sarjai. Négy Ösvényben pedig kőcsengő függ minden ajtó fölött, és veszély leselkedik az erdő mélyén.
Justin Hawthorne családja generációk óta őrködik Négy Ösvény biztonsága fölött, megvédelmezve a lakókat a Homálytól, egy élettelen dimenziótól, amelynek börtönében egy kegyetlen szörnyeteg él. Miután kiderül, hogy Justin nem örökölte a családja különleges képességeit, anyja minden áron titokban akarja tartani a megalázó igazságot. Justin azonban képtelen lemondani a megígért jövőjéről és a városról, amelynek védelmére megesküdött.
Harper Carlisle elveszítette a kezét egy balesetben, és napokig a Homály csapdájában ragadt. A tragédia után hajdani barátja, Justin Hawthorne lelketlenül cserben hagyta, ezért Harper megesküdött, hogy bosszút áll rajta. Elégedetlenség fortyog Négy Ösvény felszíne alatt, és Harper megragadja az alkalmat, hogy megdöntse a Hawthorne család hatalmát, és megváltoztassa a saját jövőjét – de hogy mindez milyen következményekkel jár, még nem is sejti. A Homály napról napra egyre erősödik, sorra szedi az áldozatait. Amikor Violet véletlenül szabadjára engedi a szörnyeteget, mindhármuknak össze kell fogniuk a többi alapítóval együtt, hogy feltárják a családjuk képességei mögött rejlő sötét titkokat… mielőtt a Homály mindnyájukat elemészti.





Már volt ötvennégy áldozat. Ki lesz az ötvenötödik? Két gyanúsított. Két egyforma történet. Melyik az igaz? 
Wilbrook álmos kisváros valahol Nyugat-Ausztráliában, az ember nem járta, irdatlan vadon peremén. A helyi rendőrfőnök, Chandler Jenkins büszke rá, hogy itt nincsenek a családi perpatvaroknál és a csendháborításnál súlyosabb ügyek. Ám egy tűzforró napon minden megváltozott. Egy ember sétál be az őrsre, és azt állítja, hogy sikerült megszöknie egy sorozatgyilkostól. Bedrogozták és felvitték egy hegyi kunyhóba, ahol vasra verték. Az emberrabló azt mondta neki, hogy ő lesz az ötvenötödik áldozata. Ám alig hogy a kihallgatás véget ért, egy férfi jelenik meg az őrsön, és hajszál pontosan elmeséli ugyanazt a történetet, mint az előbb hallottak. És ha ez nem lenne elég, a két férfi a másikat nevezi meg gyilkosnak.






Amikor a jól lövő Amani Al-Hiza elhagyja Porfészket a sivatag peremén, nem sejti, hogy csatlakozni fog egy lázadáshoz, amelynek egy idő után ráadásul az élére is áll. Miután azonban a szultán, Mirádzsi vérszomjas zsarnoka Eremotba zárja fiát, a lázadó Ahmed herceget, nem lesz más választása. Nincs más fegyvere, mint az esze, a pisztolya és leigázhatatlan varázsereje, mégis összegyűjti a felkelők maradékát, hogy a kíméletlen sivatagon átkelve kimentse a rab herceget és vele együtt a hegy gyomrába zárt társait. Egyfajta mitikus pokol ez, ami azonban nagyon is létezik. Közben egy sor bajtársa elhullik a megpróbáltatások során vagy a gépember abdalok tüzétől. Közben Amanit gyötri az önvád, jó úton jár-e, megér-e ennyi életet a nemes cél.






A ​nemzetközi bestseller Felettünk a csillagos ég szerzőjétől érkezik egy újabb felejthetetlen történet egy amerikai tanktüzér útjáról a Harmadik Birodalom szívéig, ahol egy ikonikus páncélcsata dönti el a sorsát – mely alatt különös kötelék szövődik közte és az ellensége között.
Amikor Clarence Smoyer új megbízást kap – egy Sherman tank tüzéri posztját –, a csapattársai felfedezik, hogy a szelíd pennsylvaniai óriásnak rejtett tehetsége van: született célzó és lövő. 
Clarence és csapattársai eleinte azt hiszik, hogy a legendás 3. felfegyverzett hadosztály – az „Élcsapat” – tankjai legyőzhetetlenek. De aztán találkoznak a Német Párduccal, mely fegyvere olyan erős, hogy könnyedén áthatol egy Shermanon, és beletalál a következőbe. Hamarosan már tiszta a kép: azt a tankot, ami elöl halad, mindig eltalálják.
Miután Clarence végignézi a társai lekaszabolását a második védelmi vonal áttörésekor, valamint miközben próbálták tartani a sort az ardenneki offenzíva során, ő és a csapata olyan fegyvert kapnak, mellyel bosszút állhatnak minden elesett társukért: ez a fegyver a csúcstechnológiás, Pershing nevű szupertank.
Nem kell sok, és áthatja őket a rémisztő és elborzasztó érzés, miszerint most ők lesznek azok, akik kilövik az első vonalban állókat minden támadáskor – most ők fognak letarolni mindent és mindenkit. Így alakul hát úgy, hogy Clarence azon kapja magát, hogy tizedesből az egész amerikai hadsereg vezetőjévé válik, aki az európai háború legnagyobbika során irányítja hatalmas csapatát a harcban Kölnért, „Németország erődjéért”.
A romokon harcolva Clarence újra szembekerül a Párduccal, és halálos párbajba kezdenek, melyet egy hadseregi operatőr felvétele tett halhatatlanná. A Párduc tüzére nem más volt, mint a tinédzser Gustav Schaefer, aki a csapatával öngyilkos hadjáratra lett küldve, hogy megállítsák az amerikaiakat. 
Ahogyan Clarence és Gustav tűzharcba bonyolódnak, a háború tragikus hibája meglepetésként csap le rájuk. Ami pedig ezután következik, az a modern napokig kísérteni fogja Clarence-t, vissza-visszahúzva őt Kölnbe, hogy megtegye az elképzelhetetlent, és még egyszer, utoljára szembenézzen az ellenségével.






Ha ​az iskola legkirályabb sráca kissé túlságosan sokban hasonlít VIII. Henrik királyhoz, neked sikerülne megúszni úgy, hogy a fejed a nyakad maradjon?
Azt hihetnénk, hogy új lánynak lenni egy kisvárosban egyenlő a nagyon unalmas utolsó gimis évvel. Na, de, ha a helyemben – Annie Marck, alias Cleves – lennél, és véletlenül ifjú királyi felséggé válnál azzal, hogy maga a király vezet be a Lancaster Gimibe? Nos, akkor az élet minden, csak nem unalmas.
Henry a legmókásabb srác, zseni és magába forduló rosszfiú egyben. Ez nagyjából megmagyarázza, hogy két éven belül miért jár a hatodik lánnyal.
Arra azonban ez nem ad magyarázatot, hogy a hat lány közül – közülünk – kettő miért halott.
A legjobb barátnőm szerint az, hogy Henry két barátnője halott, Henry hibája. Ez a vád egyenesen nevetséges. A nemezisem azt mondja, beszélnünk sem szabad erről, ami egyenesen nevetséges. De kíváncsi új lányként elhatároztam, hogy kiderítem, mi történt valójában Lancaster holt királynőivel… lehetőleg még az előtt, hogy újabb haláleset történne.






Delphernia ​Undersea énekelni szeretne. Azonban Blightsend szigetén mindenki tudja, hogy a zene csak a Mesterek kiváltsága – és hogy azokat a lányokat, akiknek dallam szökik ki a torkán, elnyeli a tenger.
Blightsend különös, viharos szigetén a 12 éves Delphenie Undersea egész életében a kolostorban lakott a többi aranyfakasztó lánnyal, egy kőboltozat és a sziget törvényei által elrejtve a tengertől és az égtől is. Kint a Mesterek zenélnek. Bent a lányok csendesen dolgoznak, és a zenét arannyá változtatják. „Csak csillogjon!” – ahogy Nine anya mondja. Azonban Delphernia nem képes rá tovább. Énekelni szeretne, nem csendben élni az életét. Amikor egy Mester nem épp mesterien kezeli az égajtót, Delphernia esélyt kap rá, hogy elhagyja a kolostort. Kint a tenger olyan, mint egy vad szörnyeteg lélegzete, az égen ragyogó csillagok pedig óvó tekintetként figyelnek. Idekint a titkok hang nélkül, csendesen pihenhetnek meg. De aztán Delpherniát elkapják, és a sziget ördögi Gondnoka és a titokzatos Gyerekkirálynő kezei közé kerül, egy verseket szavaló herceg, és egy szabadságot árasztó lány közé. És ebben a történetben éppen ez, a remény, a szépség és a szabadság – az ének, a változás, az élet – a tét.






„Tengermelletti ősi városban három nővér – hajadon, matróna, ősöreg hölgy – gyertyafénynél térképeket rajzol. Komoram. Tekintetük átható. Szemük szürke. A Párkák. És minden térkép egy emberi élet útja…”
Ez a történet ott kezdődik, ahol Hamupipőke története abbamarad. Főhőse Hamupipőke mostohahúga, Isabelle. Az emberek szépnek tartják Ellát, azaz Hamupipőkét, de Isabelle-t nem. Isabelle félelmet nem ismerő, bátor, erős akaratú lány. Jobban vív, mint a fiúk. Olyan akadályokon ugrat át szeretett lovával, amitől felnőtt férfiak visszariadnak. Mindez azonban nem számít. Ezeket a tulajdonságokat nem értékelik a lányoknál. Mások határozzák meg, mi a szép. És Isabelle nem illik bele a meghatározásba. Meg kell küzdenie azokkal a démonokkal, amik arra késztették, hogy rosszul bánjon Ellával, változtatnia kell saját sorsán és talán át kell értelmeznie a szépség fogalmát.





A ​New York Times kihagyhatatlan bestsellerregénye a Lehull a lepel írónőjétől!
Echo Ridge egy amerikai kisváros. Ellery még sosem járt ott, de már mindent hallott róla. Ott tűnt el a nagynénje, amikor még csak 17 éves volt. Öt évvel ezelőtt pedig egy bálkirálynő meggyilkolása tette fel a helyet a térképre. És Ellerynek most oda kell költöznie, ráadásul a nagymamájához, akiről semmit sem tud. 
A város kívülről tökéletesnek tűnik, de sok titkot rejteget. És még mielőtt a suli egyáltalán elkezdődhetne, egy rejtélyes valaki fenyegető üzenetet tesz közzé: megígéri, hogy a bál idén is ugyanolyan veszélyes lesz, mint öt évvel ezelőtt. Aztán, mintha csak ennek bizonyítása lenne, még egy lány eltűnik. 
Ellery mindent tud a titkokról. Az anyjának is vannak; a nagyanyjának is. És minél több időt tölt Echo Ridge-ben, annál világosabb lesz, hogy mindenki rejteget valamit. És az a helyzet, hogy a titkok veszélyesek – és a legtöbb ember nem igazán tudja megtartani őket. Ezért is van, hogy Echo Ridge-ben úgy járja, az a legbiztosabb, ha minden rejtegetnivalódat megtartod magadnak.





Roger McNamee éveken keresztül része volt a Facebook fejlődésének és kapcsolatban állt Mark Zuckerberggel.
A könyv taglalja azt, hogy hogyan jutott el a Facebook onnan, hogy embereket köt össze odáig, hogy ennek a segítségével hekkelik meg az oroszok az amerikai elnökválasztást. Kitér arra is, hogy a Facebook és egyéb hasonló platformok hogyan gyűjtenek rengeteg adatot a felhasználókról és azokat hogyan használja fel a hirdetések személyre szabásában. Valamint, hogy hogyan hatnak az érzelmeinkre a különböző social media platformok, mint az Instagram, a Snapchat vagy a Twitter.

Nincsenek megjegyzések