Breaking News

Új részletet kaptunk a következő Árnyvadász regényből, a Chain of Goldból

Cassandra Clare új részletet osztott meg a The Last Hours sorozat első részéből, a Chain of Goldból.

Ha követitek az írónőt vagy ezt a blogot, akkor már tudhatjátok, hogy a The Last Hours sorozat az Edward korabeli Angliában (többek között) játszódik, és a Pokoli szerkezetek főszereplőinek gyerekei a főszereplők. 




Az új részletben Tessa és Cordelia beszélgetnek az Árnyvadász életről és a könyvekről:

- Az Árnyvadászok természetes állapota a harc - mondta Tessa. - Amikor folyamatosan tart, nincs idő megállni és elgondolkozni rajta, hogy a boldogságra viszont nem ideális. Volt erre időnk az elmúlt kb. egy évtizedben. Talán kezdtük azt gondolni, sérthetetlenek vagyunk.
- Az emberek csak a könyvekben sérthetetlenek - felelte Cordelia.
- Azt hiszem, rá fogsz jönni, hogy a legtöbbször még ott sem - állapította meg Tessa. - De legalább mindig újra felkaphatjuk a könyvet és elkezdhetjük elölről. A történetek ezer új kezdetet ígérnek.
Ez igaz, gondolta Cordelia. Már vagy ezerszer olvasta Layla és Majnun történetét, és az eleje mindig igazán izgalmas volt, még úgy is, hogy pontosan tudta - és félte - a végét.


Természetesen rögtön tudnom kellett, ki is Layla és Majnun. 

Mint kiderült, egy Rómeó és Júlia-szerű közel-keleti tragédiáról van szó.

"A történet dióhéjban arról szól, hogy Qays már gyerekként szerelmes lesz Leylába. Később meg is kéri a lány kezét, azonban Leyla apja nem engedi, hogy a lánya feleségül menjen Majnunhoz, hanem egy másik férfihoz adja hozzá. Majnun teljesen beleőrül ebbe, és a sivatagba költözik. Később Leyla a férjével a mai Irak területére költözik, és ott betegségben hal meg. Vannak, akik úgy tartják, hogy a be nem teljesült szerelembe hal bele. Majd Majnun is meghal azon a helyen, ahol Leyla sírja van, de előtte a közelben lévő három kőbe verseket vés."

Bővebben a fenti idézet forrásán olvashattok a történetről, ide kattintva.

Nincsenek megjegyzések