Breaking News

Abbi Glines: Fallen ​Too Far – Beléd esve {Értékelés + Nyereményjáték}

Abbi Glines: Fallen ​Too Far – Beléd esve

A blogturnéról





A Maxim Könyvkiadó jelentette meg  Abbi Glines legújabb regényét: Fallen Too Far - Beléd esve címmel, ami a Rosemary Beach sorozat első darabja.  A Magyarországon is méltán népszerű írónő ezúttal is szívfacsaró szerelmes történetbe kezdett, a gazdag rocksztár fia és a vagány szőkeség fülledt nyári kalandjáról olvashatunk a regényben. Érdemes követni az öt állomást, a kiadó felajánlásában három példány kerül kisorsolásra a regényből a játékunk megfejtői között.


Kiadó: Maxim
Oldalszám: 272
Fordító: Szaszkó Gabriella
ISBN: 9789634990512
Sorozat: Rosemary Beach 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: van
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,19)
Olvass bele!
Megrendelési link
Amikor olyan dolgot akarsz, ami nem lehetne a tiéd…

A lány csak tizenkilenc éves.

Az új nevelőapjának a lánya.

Még mindig naiv és ártatlan, mivel az utóbbi három évben a beteg édesanyjáról gondoskodott.

A huszonnégy éves Rush Finlay számára ő az egyetlen, akit nem kaphat meg. A híres apja bűntudatból tömte pénzzel, az anyja elkeseredetten el akarta nyerni a szeretetét, és emellé még elképesztő külsővel is megáldotta a sors. Épp ezért Rushnak senki sem mondott nemet. Eddig,

Blaire Wynn édesanyja halála után elhagyta apró alabamai farmját, hogy összeköltözzön az apjával és új feleségével egy fantasztikus tengerparti házban, ami Florida egyik öblében terül el. Blaire nincs felkészülve arra, hogy teljesen megváltozzon az élete, és tudja, hogy sosem fog igazán beilleszkedni ebbe a csillogó világba. Aztán felbukkan a szexi mostohatesó is, akivel egész nyáron egyedül kell maradnia, mivel az apja elutazott Párizsba a feleségével.

Rush épp annyira csodás, mint amennyire elkényeztetett. Teljesen elbűvöli a lányt, pedig tudja, hogy csak a bajt hozhatja rá, hiszen a fiú még sosem volt hűséges senkihez. Rush túlhajszolt és súlyos titkokat rejt. Blaire tudja, hogy talán sosem leplezi le ezeket, de ennek ellenére…

...már túlzottan beleesett.

Az első mondat:


"Sáros kerekű terepjárók látványához szoktam a házibulik előtti parkolókban, de nem drága, külföldi gyártású kocsikhoz."

Véleményem


Oké, oké, hogy ne járjatok úgy, mint én, rögtön az elején tisztázzuk: ez nem az a fajta Abbi Glines sorozat, aminél minden rész más szereplőről szól. Ez a sorozat nagyon is összefügg, és olyan az első rész vége, hogy az ember szinte a falat kaparja a folytatásért, mert válaszok kellenek! Arra jutottam, hogy én már "öreg" vagyok hozzá, hogy ennyit várjak az ilyen stílusú sztorik folytatására, úgyhogy nem kizárt, hogy a magyar megjelenés előtt én ezt el fogom olvasni angolul.

Na de vissza a sztorihoz. 

Abbi Glines hozza azt a stílust, amit tőle már igazán megszokhattunk. A történetei hangvétele meglehetősen könnyed és pörgős, mind nyelvileg, mind történetvezetésben könnyen befogadhatóak. Emellett erre a történetre is igaz, hogy az írónő nem fél attól, hogy a romantika oltárán feláldozzon kicsit a realitásból - nekem az ő sztorijai tipikusan azok, amikre a romantikus könyveket nem kedvelők csak a szemüket forgatják. (Bevallom, időnként még velem is előfordul, de ilyenkor azért bekapcsolom a csak olvass és lazíts üzemmódot.)

Történetünk egy nem túl hétköznapi alapszituációval kezdődik. Főszereplőnk, a 19 éves Blaire hamar kénytelen volt felnőni: három éven keresztül ápolta rákos édesanyját, akit végül elveszített. A kórházi számlák kifizetéséhez kénytelen volt eladni az örökölt házat, és minden vagyona belefért egy ütött-kopott kocsiba. Blaire kénytelen hát segítséget kérni attól az embertől, akiben már csalódott korábban: az apjától. Amikor megérkezik apja új feleségének házához, sok mindenre számít, de arra nem, hogy egy buli kellős közepébe csöppen és rövid úton kiderül, hogy sem az apja, sem az új mostohaanyja nem gondolták, ildomos lenne otthon maradni, legalább amíg ő megérkezik. Így csak a ház tulajdonosa, a mostohatesó tudja fogadni a buli közepén Blaire-t. Rush egy igazi tuskó, de végül megkönyörül Blaire-en és rendkívül megalázó módon engedélyezi, hogy a lány a cselédnek fenntartott, lépcső alatti kis szobában húzza meg magát egy hónapra, amíg elég pénzt nem spórol ahhoz, hogy saját albérletet tartson fenn. 

Ebből már talán eléggé nyilvánvaló, hogy meglehetősen sarkított főszereplő párost kapunk. Rush alaptulajdonságai alapján igazából egy klasszikus Mr. Darcy karakter: híres apa fia, kőgazdag, jóképű és mindenki körülrajongja. Cserébe viszont legalább olyan tuskó, mint Mr. Darcy - no persze idővel észrevesszük a jobbik oldalát is. Bevallom, nekem ő kicsit túlságosan is parasztra sikerült a könyv elején. Persze erre később kapunk némi magyarázatot, és azt, hogy egy bunkóból eljutunk odáig, hogy kiderül, valójában nagyon is kedves és gondoskodó, még el is tudnám fogadni, simán passzol egy romantikus regényhez.

Csakhogy Rush annyira bunkó a sztori elején, hogy számomra eleinte nem volt hiteles, hogy mégis miért olvadozik utána Blaire ennyire, már persze a hasizmain kívül.

És a legtöbb problémám pontosan ezzel volt kapcsolatos. Kifejezetten csíptem azt a Blaire-t, aki a nyitójelenetben megismertünk: aki határozott, aki gondoskodik magáról, aki használja az eszét és ha kell, mindenkit elküld a melegebbre, de azért tudja, ha érdemes lakatot tenni a szájára. Ezzel párhuzamosan viszont volt egy olyan Blaire is, aki nagyon könnyen meghunyászkodott és aki gond nélkül belezúgott egy irgalmatlan seggfejbe anélkül, hogy akár csak egy pici jó tulajdonságot is villantott volna.



A regény legnagyobb hibájának talán ezt tartom. Blaire túlságosan magától értetődően zúg bele Rush-ba, túlságosan gyorsan bólint rá mindenre - főleg ahhoz képest, hogy valójában szűz és sokszor túltoltan is hozza a szendeszűz stílust. 

Ezzel együtt nem állítom, hogy nem volt szórakoztató a könyv. Van egy nagy rejtély a kötetben, amire végig rendkívül kíváncsi voltam, és mindenféle teóriákat gyártottam olvasás közben. És főleg a regény második felében már nagyon szerettem a párost is. 

Ahogy azt már írtam, arra vértezzétek fel magatokat arra, hogy Blaire-ék sztorija nem lezárt ezzel a könyvvel, mert úgy könnyebb lesz és nem olvassátok tágult szemekkel, hogy ezt a helyzetet hogy zárja majd le az írónő 20... 10... 5... oldal alatt, hogy aztán rájöjjetek, hogy ja, sehogy. :) 

Ugyan nem sorolnám a legjobb new adult sztorik közé, azért nem volt ez rossz könyv, és többek között a lezárás miatt is mindenképp folytatni fogom - remélhetőleg minél hamarabb.

AJÁNLOM


Nyereményjáték


A szerző népszerű szerelmespárjairól szól a játékunk. Minden állomáson találsz egy fiú és egy lány nevet, a feladatod megfejteni a könyv címét, amelyben főszereplők voltak. Ezek a könyvek  magyarul is megjelentek, de elfogadjuk az angol címeket is. 
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

Willow - Marcus

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


12.04 Deszy könyvajánlója
12.07 Könyvvilág
12.10 Sorok között
12.13 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések