Breaking News

Erin Watt: When ​It's Real – Igazán szerelem {Értékelés + Nyereményjáték}

Erin Watt: When ​It's Real – Igazán szerelem

A blogturnéról




Egy átlagos lány és a popsztár szerelméről írt a Royal fiúk sorozattal sikert arató Erin Watt. A könyvről egy extra-hosszú és extra állomásokkal is dúsított blogturnén olvashatsz. Sőt, ha szerencsés vagy, három példányt meg is nyerhetsz a kötetből.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 448
Fordító: Moldova Júlia
ISBN: 9789634576938
Sorozat: -
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,03)
Olvass bele!
Megrendelési link
„A ​nagy szerelem tisztítótűz. Az összes hülyeséged a lángok martalékává lesz, és jobb emberré válsz általa.”

Rendes körülmények között ez a fiú és ez a lány még csak össze sem futna.

A srác neve Oakley Ford. A tinik bálványa, menő popsztár, híres filmsztárok csemetéje, akiért lányok milliói bolondulnak… és megrögzött rosszfiú. Az ember azt gondolná, hogy az élete kész diadalmenet, de a magánélete széthullóban, a dalszerzésben elhagyja az ihlet, a bulvársajtó a botrányaitól hangos. Oakley menedzsmentje úgy dönt, hogy közbelépnek. Az eredmény: teljes imázsváltás, és egy állandó barátnő, akit azért szerződtetnek, hogy megmutassák a rajongóknak, vége a balhés időszaknak.

A lány neve Vaughn Bennett. Tizenhét éves, csupaszív, gondoskodó testvér, részmunkaidőben pincérnőként dolgozik. Maga a megtestesült hétköznapiság. Normál körülmények között soha nem vállalná el a feladatot, de a családja megélhetési gondokkal küzd, így nem sok választása marad.

A pénzért cserébe, amit öccsei tanulmányaira fordíthat, Vaughn elviseli a fura hollywoodi partikat és a gondosan kitalált Twitter-üzeneteket. Az orruknál fogva vezeti a lesifotósokat és a rajongókat. Néha talán már önmagát is.

Mert amikor a hétköznapi szabályok érvényüket vesztik, nem tudni, mit diktál az ember szíve…

Elbűvölő és üdítő szerelmi történet, elgondolkodtató üzenettel.

Vesd bele magad!

Az első mondat:


"– Mondd, hogy itt minden lány betöltötte a huszonegyet!"

Véleményem


Vakon vágtam bele ebbe a könyvbe, de mindenképpen olvasni akartam, már csak azért is, mert kíváncsi voltam, az Erin Watt láz vajon mennyiben érvényesül ennél a könyvnél, főleg, hogy egyébként én nem vagyok akkora Royal fiúk rajongó, mint sokan.

Ez a történet sok szempontból nagyon más, mint az a sorozat, bár azért hazudnék, ha azt mondanám, nincsenek hasonló elemek: bunkozó srác, hétköznapi, szegény lány, aki hirtelen bekerül a gazdagok világába és nagy figyelem irányul rá...



Ezzel együtt a When It's Real sokkal finomabb, sokkal óvatosabb és ártatlanabb oldalról közelíti meg ezeket a dolgokat, mint a Royal sztorik. Úgy érzem, egyik tekintetben sem vitte olyan messzire a dolgokat a szerzőpáros. A srác kevésbé bunkó, a lány kevésbé határozott, a veszélyek talán kevésbé kemények, a könyv pedig sok szempontból lazán beillene még YA sztorinak is, hiába nőttek már ki a gimiből a szereplők. Annyira, hogy még az erotikus jelenetekből sincs sok, és azok sem mennek bele a részletekbe, még YA könyvekben is bőven olvastam ennél részletesebb leírásokat.

De valószínűleg pont ezek miatt szerettem sokkal jobban ezt a sztorit, mint a Royal fiúkat.

Félreértés ne essék. Nagy meglepetéseket nem hoz ez a történet, sok szempontból szállítja azt, amit az ilyen hétköznapi lány kapcsolatba kerül a sztárral sztorik hoznak.

A sztori ugyanis - eddig még nem írtam le - pontosan erről szól. Vaughn egy teljesen átlagos lány, sőt, még közöttük is szerencsétlen: mivel ő és három testvére mindkét szülőjüket elvesztették egy balesetben, teljesen magukra vannak utalva. Ez pedig anyagi gondokat is jelent, no meg azt, hogy nem üldözhetik az álmaikat csak úgy. Eközben a másik főszereplőnk, Oak dúskál a pénzben és az élete semmi másról nem szól, csak az üres szórakozásból. Oak tini popsztár, aki évek óta küzd azzal, hogy nem tud újat alkotni - eközben pedig egyre csúszik lejjebb az életben, ahogy az sok hasonló sztárral történni szokott.

Történetünk elején Oak ügynökei kitalálnak egy nagy tervet: Oaknak bizonyítania kell, hogy jó útra tért, ezt pedig a legkönnyebben egy barátnővel, egészen pontosan egy teljesen átlagos jókislány barátnővel érhetik el. Így jutnak el Vaughn-ig, akit aztán felbérelnek, hogy játssza egy a barátnő szerepét.

Így tehát a sztori egy szerződéssel indul, ez a szokásos receptbe hoz egy kis új ízt. Már csak azért is, mert tökéletes eszköz ahhoz, hogy az írónők megmutassák ennek a világnak a hamisságát. Ezt pedig kifejezetten szerettem. Sok ilyen könyv foglalkozik ennek az életstílusnak a hátrányaival, de talán nem domborítják ki annyira, mint amennyire nehéz lehet ebben élni. Itt elég sokat foglalkozunk ezzel, mivel nagyon sokáig nem is indul el igazán a románcuk. Megmaradunk civakodás szintjén, ez pedig bőven hagy időt arra, hogy megismerjük, milyen is egy popsztár élete a folyamatos figyelemmel, a mindenbe beleszóló és túlságosan is lelkes rajongókkal, a nyomással és bizonyítási kényszerrel.

Vaughn és Oak párosát pedig egyébként mindebben nagyon szerettem. Tetszett, hogy lassan bontakoztak ki közöttük a dolgok, és a civakodás minden pillanatát élveztem. Persze azért hozzá kell tennem, hogy a kettő közötti váltást túlságosan gyorsnak és élesnek éreztem, itt még jó lett volna szerintem egy kis átvezetés. Nem is feltétlenül oldalszámban, mint inkább tisztábban. Szerintem érteni fogjátok, mire gondolok, ha olvassátok a könyvet.

Szintén szót kell ejtenem a kedvenc mellékszereplőmről, Tyról. Én annyira, de annyira szeretném olvasni az ő sztorijukat is külön könyvben! Nem lehet?

Összességében ez a könyv nagyon cukira sikerült, sodort magával, alig tudtam letenni. A történetvezetés szempontjából ugyan nem hoz túl sok újat, de annyira aranyos, és annyira kikapcsol olvasás közben, hogy mindenképpen ajánlom, egy könnyed délutáni-hétvégi olvasmánynak tökéletes.

NAGYON AJÁNLOM

Nyereményjáték


A kötet főhőse, Oakley Ford egy fiatal popsztár, akiért milliók rajonganak.

A mostani játékunk során fiatal popsztárok képeit láthatjátok majd, a feladatotok, hogy beírjátok a Raflecopter doboz megfelelő sorába az adott sztár nevét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)






A turné menetrendje


01.12. Sorok Között értékelés
01.14. Fanni's Library
01.16. Sorok Között extra állomás
01.18. Csak olvass!
01.20. Readinspo
01.22. Deszy könyvajánlója
01.23. Dreamworld extra állomás
01.24. Kelly & Lupi olvas
01.26. Pandalány olvas
01.28. Veronika's Reader Feeder

Nincsenek megjegyzések