Breaking News

Ez volt 2019 a blog életében

Jöjjön a nagy statisztikai összefoglaló arról, mennyit olvastam és milyen volt az év a blog életében!




Az idei évben nem fogok sokat rizsázni ebben a bejegyzésben, mert a tegnapi Facebook élő videóban sok mindent már elmondtam. Úgyhogy most a hosszú folyószöveg olvasása helyett nézzétek meg ezt!





Néhány fontos dolog viszont kimaradt a videóból: nem szedtem nektek össze olyan könyves eseményeket, amiket idén éltem át. Úgyhogy most pótoltam:

  • Vörös Pöttyös Klub beszélgetések
  • King's Cross látogatás
  • Forbidden Planet látogatás
  • Ráültem a Trónok harca trónra
  • Könyvfesztivál
  • John Scalzi dedikálás
  • Könyvhét
  • Dracula szabadulószoba
  • Trónok harca szabadulószoba
  • Vi Keeland dedikálás
  • Mary E. Pearson dedikálás
  • Leigh Bardugo dedikálás
  • Csillagszóró Könyvkarácsony



Az év számokban, az olvasásaim tekintetében:


74 könyvet olvastam, nem számolva az újraolvasásokat, befejezetlen és félbehagyott könyveket. Ez jóval kevesebb, mint a tavalyi évben, és többet szerettem volna olvasni, de ahogy a beszélgetős videóban is kifejtettem, nincs bűntudatom vagy rossz érzésem, hogy csak ennyi jött össze.
Ebből 17-et angol nyelven olvastam,
6 pedig magyar szerző műve volt.
Ez összesen kb. 21.600 oldal, ami azt jelenti, hogy
4,9 naponta elolvastam egy könyvet és
naponta átlagosan 59 oldalt olvastam, az év mind a 365 napjával számolva.
A leghosszabb könyvem a Szárnyak és pusztulás udvara volt a maga 800 oldalával,
a legrövidebb pedig a Fence című képregény egyik része a maga 28 oldalával.
64 blogturnéban vettem részt összesen.



A blog éve számokban:



4.215.733 oldalmegjelenítés volt ebben az évben, ezzel 576.931 látogatással kevesebb, mint tavaly. Azaz a blog történetében először kevesebb látogatás esett meg az oldalon, mint az előző évben. Ez részben következik abból is, hogy kevesebbet olvastam, ezzel együtt pedig tudatosan csökkentettem a blogturnéim számát is. Részben pedig következik mindenféle elfoglaltságból.
Így több, mint 17 milliós, egészen pontosan 17.293.335-ös összlátogatással zártuk az évet, azaz átléptük a 15 milliós álomhatárt is.

Ebből több, mint fél milliót egy hónapban értük el, ami egyben új látogatási rekord is: 596.993 látogatás esett meg szeptemberben. 

Az év "legrosszabb" hónapja látogatások szempontjából a december volt 208.701 látogatással, pont úgy, mint tavaly is - ez már nem is nagyon lepett meg, ugyanis decemberre általában eléggé kipurcanok, plusz egy csomó munkám összegyűlik. Emellett pedig nagyon szeretem amennyire lehet, szabadon megélni az ünnepeket, ide értve a készülődést is, így pedig kevesebb időm és energiám jutott a blogra.

Ha a Blogger számításai nem csalnak, 863 bejegyzés született idén az oldalon, és bár ez nem jelent növekedést, de szerintem így is szép mennyiség - eszerint 2,36 született átlagosan naponta.


A Facebook oldal éve számokban:


Idén átléptünk sok-sok mérföldkövet, a legnagyobb szó természetesen az, hogy túl vagyunk a 20.000 lájkon, ami egészen elképesztő és őszintén nem is gondoltam, hogy eljutunk eddig.

A tavalyi évet január 1-jén 18.588 like-kal zártuk az évet, ehhez képest 20.463-mal zártunk. Ez szerintem gyönyörű növekedés és nagyon büszke vagyok rá - és rátok. Ugyanis a Facebook sok szempontból dolgozik azon, hogy hirdetések nélkül egy ekkora oldalnál már minél inkább visszahúzza az organikus eléréséket. Így tehát minden egyes lájkkal, de leginkább a hozzászólásokkal és a megosztásokkal nagyon sokban hozzájárultok ahhoz, hogy a bejegyzések minél több ismerősötökhöz eljusson, így pedig minél többen rátaláljanak az oldalra.

Grafikusan így nőtt a lájkolók száma:



Az Instagram oldal számokban és képekben:


Az Instagramon az idei évünk elég kaotikusan alakult. Az év első felében össze-vissza fotóztam nektek mindenféle könyves, eseményes dolgot, no meg persze kávékat. Ezt nagyon élveztem, viszont jó ideje vágytam már rá, hogy ennél... beállítottabb fotók is legyenek.

Így volt évközben egy nagy váltásunk, amikor ráálltam a flatlay fotókra - viszont ezekbe tényleg rengeteg energiát kellett feccölni, így talán senkit sem lep meg, hogy a kezdeti lelkesedés után nem tudtam tartani a folyamatos fotózást és így bedugult az oldal.

Úgyhogy az Instagramot újfent át fogom gondolni, meglátjuk, mi lesz 2020-ban.

És hogy itt is beszéljünk számokról:

Az idei évben 98 képet/videót osztottam meg Instagramon, és összesen 22.122 like érkezett rájuk, azaz képenként átlagosan 226.

Az évet 4470 követővel zártuk Instán.

Íme a 9 legnépszerűbb kép 2019-ből:


Nincsenek megjegyzések