Breaking News

Max Brallier: Az ​utolsó srácok a Földön {Értékelés + Nyereményjáték}

Max Brallier: Az ​utolsó srácok a Földön

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hozzánk is megérkezett a zseniális, a hősies, a szórakoztató, egyszóval a páratlan Jack Sullivan története. Az apokalipszis beköszöntével egy maroknyi gyerekcsoport igyekszik együttes erővel túlélni a megpróbáltatásokat, mindezt vicces és szórakoztató formában. Nagyságát emeli, hogy még a Netflix is sorozatot készített belőle!
Tartsatok velünk, hiszen most 3 szerencsés is nyerhet egy példányt a kötetből!


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 240
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634577522
Sorozat: Az utolsó srácok a Földön 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,21)
Olvass bele!
Megrendelési link
Figyelem! Megérkezett. Ő lehetne Greg Heffley legdurvább spanja!

Negyvenkét nappal ezelőtt még átlagos srác voltam, és éltem az eseménytelen életemet. De most TOTÁLIS SZÖRNYES-ZOMBIS KÁOSZ van, és napi rendszerességgel küzdök meg bestiákkal. Őrület, mi? De pontosan tudom, hogyan kell átvészelni a világvégét.

Íme, Jack Sullivan:
későn érő, alulfejlett 13 évesként jellemzi önmagát, aki eddig úgy élte túl a zombiapokalipszist, hogy elrejtőzött a lombházában.
Ám az élete egyetlen éjszaka alatt valóságos videójátékká változott, miután kitalálta magának a saját LEGDURVÁBB APOKALIPTIKUS KÜLDETÉSEKET. Például megtalálni Quint Bakert, a legjobb barátját, aki feltaláló; megtalálni és megmenteni June del Torót, aki titokban a szíve hölgye; legyőzni Blargot, a legnagyobb, legvérszomjasabb szörnyet a városban;
és igen! – zombiölő, szörnygyilkos menő csávóvá válni!

Az Egy ropi naplójának rajongói megveszekedetten fogják imádni, hogy elkísérheti Jacket a posztapokaliptikus akcióhőssé válás útján. A történetet minden oldalon Douglas Holgate totál vicces és borzongató illusztrációi keltik életre. Az utolsó srácok a Földön még a legvonakodóbb olvasókat is magával ragadja. Tökéletes kaland. Egy szóval USAF!

Küldetés indul! Vágj bele az USAF olvasásába és szerezz brutál plecsniket!

Az első mondat:


"Ez vagyok én."

Véleményem


Először a Netflix sorozat miatt hallottam erről a könyvről, és mivel elég viccesnek hangzott az alapsztori és elég jónak tűntek a rajzok is, úgy gondoltam, vágjunk bele!

És őszintén mondom, nem bántam meg.

A szerző megtalált egy tökéletes lehetőséget arra, hogy a fiatalok szülők nélkül garázdálkodhassanak: itt az apokalipszis, a szülőket már kimenekítették, de vannak gyerekek, akik ilyen-olyan okokból ott maradtak a városban. Egy szörnyekkel és zombikkal teli városban kell túlélniük, felnőttek nélkül, áram nélkül, internet nélkül, tévé vagy rádió vagy telefon nélkül - nem tudva még arról sem semmit, hogy a szülők egyáltalán élnek-e még vagy arról, hogy egyáltalán van-e biztonságos zóna.

Bizony, ez azért elég meredek téma egy ifjúsági könyvhöz, de azt kell mondanom, Max Brallier tökéletesen megoldotta, hogy ez az egész ne váljon nyomasztóvá - sőt! Ez a könyv kifejezetten vicces.



Ehhez nagyban hozzájárul a főszereplőnk: Jack Sullivan bizonyos szempontból sokkal kevesebb traumával néz szembe, mint társai, ugyanis neki nem kell a szülei miatt aggódnia. Cserébe viszont kitalál egy jóféle kalandot: ezt az egész szörnyes-zombis apokalipszis dolgot úgy fogja, mint egy nagy videójátékot. Vannak teljesítésre váró célok, amikért kiosztja magának a videójátékokban már megszokott jutalomplecsniket. Ez nagyban segít neki, hogy ne merüljön el az önsajnálatban, sőt, kalandként fogja fel ezt az új felállást.

Segítségére van még a kamerája is, amivel megörökíti az újabb és újabb szörnyeket, és elnevezni sem rest őket.

És bár hősünk egyedül kénytelen belevágni a kalandba, a könyv során több társa is akad, akik mindenféle módokon lehetnek a segítségére, hogy szembeszálljanak az ellenségekkel.



Kifejezetten szerettem, hogy ez a könyv ennyire könnyedén kezelte az egész posztapokalipszis kérdését, tök lazán áll hozzá, emiatt pedig az embernek egyáltalán nem jut eszébe útközben elgondolkozni a "de akkor mi van a...?" kérdéseken. Egyszerűen elfogadjuk, hogy tök reális, hogy Jack egy lombházban él. Meg még sok mást is.

Mert a kalandok bizony viccesek és újabb és újabb jó értelemben vett marhaságokat képes kitalálni a szerző. Például kifejezetten imádtam, hogy megmutatta, milyen az iskola épülete a zombis világban, és bármilyen tragikus, mégis baromi jókat nevettem rajta, amikor egy-egy zombiban felismerték a volt tanáraikat.

Nem tudom, hogyan fogja végigfuttatni ezt a szériát a szerző ilyen alapsztorival, de egyelőre nem is érdekel. Csak élvezem, hogy kissé abszurd, de nagyon vicces szörnyes-zombis akciójátékba csöppentünk, és lelkesen várom az újabb és újabb meredek ötleteket a zombiirtásra.

NAGYON AJÁNLOM





Nyereményjáték


Jack Sullivan egy ízig vérig hős főszereplő, s még “filmszerepet” is kapott. Játékunkban ezúttal hozzá hasonló, hősies férfi/fiú karaktereket keresünk, akik szintén szerepeltek filmben is. 
Minden állomáson megtalálhatjátok egy ilyen fiú képét, a feladatotok pedig csak annyi, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok ezeknek a fiúknak a nevét. 
Figyelem, a szereplők neveit keressük, és nem a színészekét!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


02.11. - Booktastic Boglinc
02.13. - Deszy könyvajánlója
02.15. - Könyv és más
02.17. - Spirit Bliss
02.19. - Sorok között
02.21. - Hagyjatok! Olvasok!
02.23. - Könyvvilág
02.25. - Booktastic Boglinc (extra)

Nincsenek megjegyzések