Breaking News

1,4 millió könyvet olvashatunk most teljesen ingyen!

Az Internet Archive hozta létre a National Emergency Libraryt, egy nonprofit digitális könyvtárat, ahol több millió tartalmat böngészhetünk ingyen: könyveket, filmeket, programokat, zenéket... 

Az archívum ingyenesen használható egészen június 30-ig vagy ameddig az Egyesült Államokban tart a veszélyhelyzet. A National Emergency Library valóban olyan, mint egy könyvtár: belépsz, kutatsz és kikölcsönzöd, ami neked tetszik.

Én például most Meg Cabot egyik könyvével, a Nevetlen hercegnő spin-offal tettem próbát. Kiválasztottam, belelapozhattam, majd eldöntöttem, hogy kikölcsönzöm. Most pedig van 14 napom elolvasni.

A könyvek listája pedig, amik közül válogathatunk, egészen elképesztő. 1,4 millió kötet! Csak képzeljétek el.

Többféle nyelven elérhetőek tartalmak, bár nyilván túlsúlyban vannak az angol nyelvű tartalmak. De ha valaki más idegen nyelven tanul és úgy szeretne olvasni, akkor ez most tökéletes terep. Egyébként elvétve, kitartó kutatással magyar könyvekre is lehet bukkanni, például fent van az Egy magyar nábob.

A Forbes példái között szerepelnek például:


De hogy a YA-NA olvasók kedvére is tegyek, hozok nektek is pár példát, csak szerzőkkel: elérhetőek Sarah J. Maas, Cassandra Clare, John Green kötetek is, hogy csak néhányat említsek.Nincsenek megjegyzések