Breaking News

Bezárnak a könyvesboltok is - hozom a részleteket

Gondoltam, egy bejegyzésbe összegyűjtöm az információkat a nagyobb könyvesboltok bezárásával kapcsolatban, hiszen sokan lehettek, akik rendeltek könyvet bolti átvétellel vagy csak úgy szimplán új könyvek vásárlása miatt érdekelhetnek a hírek. 




Kezdjük az Alexandrával, ugyanis ők már a kijárási korlátozás előtt, a hét közepén bejelentették, hogy a boltjaik bezárnak a helyzetre való tekintettel.

Az ő közleményük:

Kedves Vásárlónk!

Munkavállalóink és vásárlóink egészségének megóvása érdekében az Alexandra Könyvesboltok 2020. március 26-tól bizonytalan ideig zárva lesznek.

Bízunk benne, hogy ebben a nehéz időszakban te is örömet, és kikapcsolódást találtál a könyvek nyújtotta világban, hiszen a lélek egészsége legalább annyira fontos, mint a testünké.
És ne feledd: ha te nem mehetsz most a világhoz, akkor a világ megy hozzád! Webáruházunk egyelőre zavartalanul működik, könyvakcióink pedig nagyszerű lehetőséget biztosítanak, hogy nemcsak magadnak, de szeretteidnek is örömet okozz egy csodás kötettel.

Bízunk benne, hogy hamarosan ismét tudunk személyesen is üdvözölni üzleteinkben!
Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Az Alexandra csapata

Kiegészítés: A különleges helyzetre való tekintettel a korábban bolti átvétellel megrendelt könyvcsomagokhoz ma (2020. március 25.) 15:00 óráig tudtok hozzájutni az általatok kért átvételi ponton. Ha a csomag átvétele jelenleg nem megoldható, a rendelés miatt akkor sem kell aggódni, mert a boltok újra indulását követően egy hónapig minden rendelést megőrzünk.


A Libri boltok tegnap jelentette be, hogy határozatlan ideig bezárnak. 

Az ő közleményük:

Figyelem!

A Libri könyvesboltjai a nemrég életbe lépett kijárási korlátozás miatt ideiglenesen bezárnak. Természetesen nekünk is a legfontosabb vásárlóink és munkatársaink egészsége, így boltjaink egészen addig zárva tartanak, amíg ezt a kialakult veszélyhelyzet indokolja.
Az olvasás élményéről azonban továbbra sem kell lemondanotok, webáruházunk és házhozszállítási szolgáltatásaink továbbra is elérhetők.

Olvassatok otthon ti is!

#otthonolvasok


Ugyan ebben a közleményükben nem írják, de az Index cikke szerint "a bolti átvétellel kért, függőben lévő online rendeléseket törölniük kellett, az esetlegesen felhasznált törzsvásárlói pontokat a cég jóváírja vásárlók egyenlegén."


A Líra közleménye:

Kedves Vásárlóink!

Számunkra is legfontosabb a kollégáink és vásárlóink biztonsága.

Bár boltjaink március 28-tól ideiglenesen zárva tartanak*, a lira.hu könyváruház a nap 24 órájában várja továbbra is az olvasni vágyókat!

Ahogyan most működünk:
- Webshopos kollégáink több műszakban dolgoznak, részben az egészségük biztonsága érdekében, részben pedig, hogy egy nap minél több rendelést tudjanak feldolgozni.
- Kollégáink maszkban és cérna kesztyűben dolgoznak, a munkakörnyezetünket rendszeresen fertőtlenítjük.
- Külső vendégeket nem engedünk belépni logisztikai területünkre, ezzel is növelve a biztonságot.

Partnereink, akik a könyvek szállításában segítenek:
- Két kiemelt partnerünk a kiszállítások során a Sprinter Futárszolgálat valamint a Magyar Posta logisztikai területe.
Mindkét szállító a lehető legnagyobb körültekintéssel jár el a küldemények kézbesítésekor, szállításakor. Számukra is a legfontosabb a címzettek biztonsága.
- Továbbra is lehetőség van az áruk átvételére Foxpost és MPL (Magyar Posta) automatákból, ebben az esetben nem szükséges kapcsolatban kerülni futárral.

Amit vásárlóként tehetsz:
- Ha lehetőséged van rá, válaszd az előre fizetés lehetőségét online bankkártyás vagy PayPal formájában.
- A Sprinter kiszállításnál már nem szükséges aláírás a csomag átvételekor, lehetőség van a személyes adatok bediktálására a helyszínen, kérjük ehhez készítsd elő azonosító okmányodat a futár érkezésekor.


Az Álomgyár könyvesboltok közleménye:

Kedves Vásárlóink!
A mai napon (03.27.) meghozott rendelet alapján hétfőtől (03.30.) határozatlan ideig az Álomgyár könyvesboltok is zárva tartanak. Reméljük, hogy minél előbb minden visszaáll a régi kerékvágásba és újra ki tudnak nyitni a boltok.
A webshop továbbra is üzemel, a csomagok kiszállítása folyamatos --» www.alomgyar.hu (csak futárszolgálat és csomagpontos átvétel választható).
Aki könyvesbolti átvételt kért és már kapott értesítést, azokat kérjük, hogy még ma 15:00-ig menjenek be a csomagokért vagy vegyék fel velünk a kapcsolatot: www.alomgyar.hu/konyvesboltok
Egyéb esetben írjatok bátran a webshop@alomgyar.hu e-mail-címre.
Mindenkinek kitartás, vigyázzunk egymásra! #maradjotthon #olvassotthon


A bezárásokra tekintettel mindenki fókusza az online értékesítésre kerül, így online akciókra mostanában biztosan lehet majd számítani, nagyobb mennyiségben. 

Nincsenek megjegyzések