Breaking News

Ilsa Madden-Mills: Balhés ​Brit {Értékelés + Nyereményjáték}

Ilsa Madden-Mills: Balhés ​Brit

A blogturnéról




Mi történik, ha egy erőszakot nem kedvelő, háttérben meghúzódó srácokat és egyéjszakás kalandokat kergető, irányításmániás lánynak éppen egy nagymenő, illegális mérkőzéseken harcoló, tetovált srácon akad meg a szeme? Elizabeth Bennett tudja, hogy távol kellene tartania magát Declantől, de képtelen kikerülni a vonzáskörzetéből… Sőt, cseppet sem szégyenlős módon fel is ajánlkozik neki! Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak a legújabb szexi Rubin Pöttyös regényről, és ne felejtsétek, hogy ha mázlitok van, megnyerhetitek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott három nyereménypéldány egyikét! 



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 320
Fordító: Szőke Julianna
ISBN: 9789634573647
Sorozat: Azok a csodálatos angolok 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,94)
Megrendelési link
Egy sebhelyes bunyós…
Egy lány a saját szabályaival…
Egy emlékezetes éjszaka…

Három dolgot érdemes tudni Elizabeth Bennettről:
vág az esze, mint a borotva,
mindig ő irányít,
és a saját, gondosan megszerkesztett szabályai szerint él.
Kemény lecke árán tanulta meg, hogy akiket a legjobban szeretünk, végül mindig fájdalmat okoznak.
Aztán találkozik Declan Bayjel.
Egy tetovált, brit illegális bunyóssal, az egyetem rosszfiújával, akit messze el kéne kerülnie. De amikor a srác a segítségére siet egy rosszul elsült egyetemi bulin, minden szabály mehet a kukába, amit Elizabeth addig a szerelemben és a szexben követett.
A lány egyetlen éjszakára féktelen szenvedéllyel ajándékozza meg Declant, de ő ennél többet akar.
Arról álmodik, hogy ez a sebezhető lány, akitől csak egy papírvékony fal választja el, örökké az övé lesz.

Egy éjszaka. Két összetört szív. Egy életre szóló szenvedély.
Vesd bele magad!

Az első mondat:


"A halántékomba éles nyilallás hasít."

Véleményem


A Büszkeség és balítélet utalások egyértelműek, így ennek a regénynek az értékelését ezzel kezdeném, nem azzal, hogy ismertetem a sztorit - illetve csak ezen keresztül.

Nagyon fontos: ez a regény sok helyen kapcsolódik Jane Austen Büszkeség és balítéletéhez, viszont nem egy modern változat, nem újramesélése az eredeti sztorinak. Itt-ott találni hasonló elemeket, de ezek tényleg annyira random és részletekben vannak csak jelen, hogy inkább belemagyarázásnak érződnek. Az alaphelyzetek, a szereplők nem állnak olyan közel a Büszkeség és balítélethez, hogy értelme legyen párhuzamokat vonni.

Viszont nem véletlen a főszereplő neve és hogy sokat emlegetik a Büszkeség és balítéletet a regény kapcsán. Elizabeth Bennett a hősnőnk neve, a Büszkeség és balítélet példánya már a két főszereplő általunk először látott interakciójában ott van, a regényben indul egy kurzus, aminek a témája is ez a könyv és természetesen Mr. Darcyt is sokszor emlegetik.

Úgyhogy ennyiben valóban kapcsolódik a BB-hez a Balhés Brit - ami amúgy szintén BB rövidítéssel büszkélkedhet magyarul, nálam ez mindenképp megér egy pirospontot, még ha csak a véletlen is hozta így a magyar kiadásnál. (Szerintem nem.)

A történet szerint Elizabeth-tel valami nagyon súlyos történt a múltban, ezért megfogadta, hogy soha többet nem hagyja, hogy ez megtörténjen vele - ehhez pedig a legjobb út, ha nem kezd kapcsolatot és nem hagyja, hogy újra beleszeressen valakibe. Declan ráadásul pont olyan fickóval, akivel nem kellene kezdenie: kigyúrt, veszélyesnek látszó és még ráadásul el is ismeri, hogy imád verekedni. Nem meglepő, hivatásszerűen is ezt űzi.

Forrás


Viszont nekünk, olvasóknak az első pillanattól kezdve egyértelmű, hogy ők ketten egymásnak vannak teremtve, és az is, hogy bármilyen álcát is tesz fel mindkettő, amikor társaságban vannak, azért tulajdonképpen két nagyon is érzékeny emberrel van dolgunk.

Az írónő láthatóan hisz a sorsszerűségben, legalábbis a regényében biztosan. Érezni valamiféle elrendeltséget, egy kis természetfelettit abban, ahogy ők egymásra találnak. Ezzel együtt teljes egészében instant szerelemnek sem nevezném a dolgot, hiszen kettejük első benyomása egymásról nem teljesen hiteles - ennyiben passzol a Büszkeség és balítélet -, de azért szépen, lassan megismerik egymást, és mire valóban kibontakozik közöttük valami igazi, a vonzalmon túl, már bíznak egymásnak és ismerik egymást.

Szerettem kettejükről olvasni, különösen Declant kedveltem meg nagyon.

Ezzel együtt nem mondanám, hogy hibátlan a regény. Egy sor nagyon jó ötletet behozott az írónő - például azt, hogy Elizabeth ékszereteket tervez -, de nagyon sok helyen éreztem azt, hogy direkt háttérbe tolta őket csak azért, hogy konkrétan Declan és Elizabeth kapcsolatával foglalkozzunk. Pedig ezek némelyike - például az Elizabeth-et fenyegető veszély - nagyon is fontos lett volna ahhoz, hogy elmélyítse a történetet. Más ilyen elemek pedig - a már említett ékszerkészítés, Declan edzőterme, a kapcsolata az apjával - jelen voltak ugyan, de súlytalanok maradtak, így nem adtak hozzá igazán az eredetiséghez. Itt-ott még lezáratlannak is érzem a dolgot. Nem zavaróan, de mégis. Például szívesen olvastam volna róla, végül mi lett az edzőteremmel, sikerült-e megvalósítania Declannek a bunyós álmát stb.

Szóval összességében nem volt ez egy rossz regény, szerettem olvasni. De azért érzek benne kihagyott lehetőségeket, és voltak benne olyan pontok, amiket ennél jobban is ki lehetett volna bontani.

AJÁNLOM


Nyereményjáték


A kiadó Rubin Pöttyös könyvek sorozatában több olyan romantikus-erotikus regény is van, amiben az egyik főszereplő sportoló! Mivel bloggereink kifejezetten szeretik a Balhés ​Brithez hasonló történeteket, úgy döntöttünk, hogy ki kell találnotok, hogy az egyes állomásokon melyik RP regény borítójának a részletét láthatjátok. A kitalált könyvcímet pedig írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)





A turné menetrendje


13 - Hagyjatok! Olvasok!
15 - Hagyjatok! Olvasok! (extra)
17 - Sorok között (extra)
19 - Deszy könyvajánlója
21 - Sorok között
23 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések