Breaking News

Jön az újabb Szent Johanna Gimi Kalauz - ez az SzJG Kalauz 2.0

A Szent Johanna Gimi megjelenésének 10. évfordulójára - basszus, már a tizedik! - új kiadvány, illetve régi-új kiadvány jelenik meg a sorozat kapcsán.




Egy Szent Johanna Kalauz már megjelent korábban, mindenféle extra tartalommal. A most érkező új kötet csak részben az, ami már egyszer megjelent. Ahogy az írónő írja a blogbejegyzésében:

Csakhogy ez már nem az a Kalauz, ami 2014-ben megjelent, hanem egy új, átdolgozott és továbbgondolt kiadása. Vagyis az SzJG Kalauz 2.0 🙂

Ami lényegében egy kiegészítő kötete a Szent Johanna gimi sorozatnak, és tartalmazza a karakterek adatlapjait, amik új illusztrációt kaptak, benne van Reni Corteznek írt levelének a részlete, érdekességek a sorozatról, egy hosszabb kérdések és válaszok rész velem, a fontosabb SzJG zenék, Reni könyvei, jelenetek a nyolc részből, egy tematikus Best of a Szent Johanna gimi szállóigévé vált idézeteivel, illetve egy 2020-as elő és utószó is, amikor is már tíz év távlatából látom a sorozatot, és igazából saját magamat is. A Kalauz 2.0 minden fejezete bővített és/vagy átszerkesztett, ezen kívül új belső designt is kapott, ami egyszerűen gyönyörű lett, minden oldalát imádom, tényleg annyira nagyon szép, hogy öröm nézegetni. 🙂

A címe azért lett Kalauz 2.0, mert ez nem egy teljesen másik könyv, de nem is olyan, mint a régi Kalauz, éppen ezért az előkészületek közben magunk között viccből elkezdtük “Kalauz kettőpontnullának” hívni, ami rajta is maradt, így ez lett a címe. 2.0, szóval valami olyasmi, mintha javított, továbbgondolt és újabb változata lenne az előzőnek. Beleraktuk, ami abban jó volt, viszont kiegészítettük azzal, ami abból hiányzott.

A színes, illusztrált kiadvány terjedelme 336 oldal (hosszabb, mint az első Kalauz volt).

Így tehát ez az új kiadvány részben átfedésben áll a régivel, viszont annak egy kiegészített változata - új borítóval. Ennek a külseje ugyanis már az új SzJG kiadásokat követi majd. 

Ami még érdekesség, hogy a védőborító narancssárga, maga a kötet viszont zöld.




A kötet az L&L könyvesboltokban már április 22-én kapható lesz.

Ezzel együtt érdemes elolvasni Leiner Laura fent linkelt bejegyzését, mert sokat ír az érzéseiről és sok minden másról is a posztban.

Nincsenek megjegyzések