Breaking News

Olvass e-könyveket ingyen, legálisan 1. - Magyar nyelvű olvasmányok

Azt már tegnap megosztottam, hogy Colleen Hoover több könyvét is elérhetővé tette angolul ingyen, hogy kicsit segítsen azoknak, akik otthon rekednek a koronavírus miatt - vagy akiknek anyagi gondjai lesznek a munkakiesés miatt.

A színészeink pedig a kötelezőket kezdik el felolvasni a diákoknak.

De természetesen nem ez az egyetlen mód, hogy ingyen olvasnivalót találjon valaki a neten. 

Arra gondoltam, összeszedek nektek olyan oldalakat, ahonnan ingyen e-könyveket tudtok letölteni magatoknak. Mivel tudom, hogy nem mindenki olvas angolul, ezért külön kezelem a magyar és az angol nyelvű oldalakat, de lesznek átfedések, hiszen sok olyan oldal van, ahol mind magyar nyelvű, mind angol nyelvű olvasmányok elérhetők.

Első körben a magyar oldalakkal kezdünk.




MAGYAR E-KÖNYVEK



Tudom, ez már sokatoknak bizonyára a könyökén jön ki, annyira nyilvánvaló, mert igazi klasszikus. De ha esetleg valaki mégsem ismerné: a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán rengeteg klasszikust tölthetünk le ingyen, és itt szép számmal vannak magyar szerzők is - nyilván.



A DIA oldalán száz magyar költő és író teljes életművét érhetjük el!



Kicsit kilóg a sorból, de érdemes lehet ellátogatni a Képregénymúzeum oldalára is, ahol régebbi, magyar vagy magyarul megjelent képregények olvashatóak.



Ezen az oldalon főként lexikonokat, szótárakat találhattok - de nem kizárólag. Érdemes átböngészni a listát. 


DiBook

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a nem teljesen ingyenes szolgáltatók is kínálhatnak ingyenes tartalmakat is. 
A DiBook oldalán is vannak ingyenesen elérhető kötetek, novellák, fent már azt a listát linkeltem, ahol ezeket találjátok.



Szintén ezen a vonalon tovább haladva a Google Play Könyvek adatbázisában is találni ingyenes olvasmányokat szép számmal. Sajnos azt még nem sikerült meglelnem, lehet-e ár szerint rendezni valahol, úgyhogy itt egyelőre a főoldalt linkeltem.



Az Ekonyv.hu-ra érvényes mindaz, ami az előző két áruházra, és itt szerencsére lehet is ár szerint rendezni, igaz, csak kategóriánként - én most a szórakoztató kategóriát linkeltem nektek.



A Book&Walk megteszi nekünk azt a szívességet, hogy használ külön címkét az ingyenes tartalmakra - az erre vezető linket használtam.


A Líra.hu e-könyv részlegén sajnos csak alkategóriánként lehet szűrni, igaz, ott már lehet ár szerint rendezni. Jelképes összegekért kapható novellákat és regényeket találtam, de ingyenest egyelőre nem. Mindenesetre itt is érdemes lehet körülnézni.

Szintén ez a helyzet a Bookline e-könyves részlegével.

Ugyanez nagyjából igazi a Libri.hu e-könyv részlegére is, igaz, itt a kategóriás szűrő nekem jobban tetszik.



Ha tudtok még ilyen oldalakról, linkeljétek hozzászólásban! Szigorúan legális tartalmakról beszélek, kérlek, illegális tartalmakat ne terjesszetek itt - ha mégis találok ilyet, azt törölni fogom.

Nincsenek megjegyzések