Breaking News

Honnan jött az And I Darken ötlete és hogyan kutatott Kiersten White?

Blogturné extra





Az And I Darken egy amerikai írónőtől talán némileg meglepő módon környékünk történelmét veszi alapul. Vlad Tepes persze elválaszthatatlan Havasalföldtől, ezzel együtt is meglepő választás lehet, hogy ilyen mélységében meséljen a szerző Hunyadiról, a törökökről vagy éppen a Sárkányrendről.

De vajon mi ihlette a témáválasztást? Egy interjúban erről is faggatták:

Körül akartam járni, milyen, amikor az emberek eljutnak odáig, hogy képesek rendbenlévőnek tekinteni, hogy borzalmas dolgokat tesznek relatíve jó célok elérése érdekében. Mindig is érdekelt Karóbahúzó Vlad, aztán elképzeltem, mennyire lenne megvalósítható, hogy egy lány tegye ezeket a dolgokat - mert ahogyan ma, úgy a 15. században is kemény verseny folyt a hatalomért, ezért kegyetlenebbnek, brutálisabbnak kellett lennie, mint bármelyik férfi. A történet pedig így össze is állt.

És hogy miért döntött végül úgy, hogy magát Vlad Dracult változtatja nővé? Erre viccesen csak így válaszolt:

Minden férfin csak javíthat egy kis ovuláció.

Ami pedig a konkrét kutatómunkát illeti:

Imádtam Karóbahúzó Vlad után kutatni, mivel mélyen összeforrt a nacionalizmussal, és meglepő módon minden, amit tett, véresen, de furcsa mód mégis logikus. Keményen meg kellett harcolnia minden egyes négyzetméternyi földért.
Több ezer oldalt olvastam róla. Nagyon mélyenszántó kutatást végeztem - a terület történetéről is olvastam, mindenről, ami Mehmed felemelkedése alatt történt, és igazán konkrét írásokat is, például Mehmed és Vlad összes életrajzi könyvét, amit csak találtam. És aztán persze ott voltak az apró részletek is, például öt órát töltöttem el azzal, hogy az ősi arab költészetről olvassak... ami végül csak két sor a könyvben.


Forrás
Forrás

A blogturnéról


A napokban jelent meg Kiersten White zseniális regénye, az And I Darken. A könyvről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha szerencsés vagy, nyerhetsz is egy példányt a kötetből.




Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 488
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN: 9789634576990
Sorozat: A hódító legendája 1.
Moly link
Goodreads link (3,84)
Olvass bele!
Megrendelési link
Milyen lett volna Drakula, ha nőnek születik?
Egy hercegnőtől senki nem vár kíméletlenséget, Lada Dracul mégis ezt nyújtja. A lányt szelíd természetű öccsével együtt elszakították szülőföldjétől, Havasalföldtől, apjuk elhagyta őket, így a török szultán udvarában nevelkedve megtanulja, hogy a túlélés záloga a kíméletlenség. Öccsével, Raduval együtt játékszerek csupán egy gonosz játszmában, és egy láthatatlan kard függ egy hajszálon a fejük felett. Származásuk különlegessé teszi őket, de emiatt célpontul is szolgálnak.

Lada gyűlöli a törököket, és várja a napot, amikor bosszút állhat rajtuk – amint visszatérhet Havasalföldre és megszerezheti a trónt, ami megilleti. Radu csak egy biztonságos helyre vágyik. Amikor találkoznak Mehmeddel, a szultán dacos és magányos fiával, Radu úgy érzi, személyében hű barátra talált, Lada pedig benne látja azt a fiút, aki érdemes az ő szenvedélyes érzelmeire.

De Mehmed annak a birodalomnak a trónörököse, ami ellen Lada harcot esküdött, és amit Radu már az otthonának tekint. Vajon mi lesz így a sorsuk?

Vajon mennyit bír ki a szerelem és a hűség fonala?
Fedezd fel!


Nyereményjáték


A történet nagy részében az oszmán birodalomban járunk, ahol a törökök politikai fogolyként tartják a főhőseinket.

Így a mostani játékunk is az oszmán birodalomra hegyeződik ki. Minden állomáson egy olyan híres épület képét találjátok meg, ami olyan városban található, amit valamikor elfoglaltak a törökök..

A feladatod, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy melyik városban található az adott épület :)

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)





a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


09.03. Sorok Között
09.04. Olvasónapló
09.06. Sorok Között extra állomás
09.08. Utószó
09.10. Fanni’s Library
09.12. Utószó extra állomás
09.14. Könyv és más
09.16. Deszy könyvajánlója
09.18. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések